0

halkla ilişkilerde iletişim elbette önemli bir husustur. iletişim insanların birbirini anlatması ve anlaşması olayına denir. buna paralel olarak halkla ilişkilerde iletişim en önemli ve birincil bir konudur. aslında konunun özünü oluşturur. iletişim olmadan ilişkinin olması imkansızdır. çünkü iletişim ile ilişki ayrı olarak düşünülemez. halkla ilişkiler konusunun temelini oluşturan iletişimde ana etken insandır. insan iletişim olduğu halede ilişki kurabilir. iletişim olmadan ilişki yaşanmaz ve ortaya bir ürün veya değer çıkmaz. bir ürünün yada değerin ortaya çıkması için mutlaka iletişim olmalıdır.

0

öncelikle halkla ilişkiler bölümü diyaloğun zirvede. olması gereken bir alan bu alanda insanlar size herhangi bir konu hakkında bilgi almaya, yani danışmaya gelirler. hal böyle olunca ilgili danışman kısa öz ve açıklayıcı bir şekilde karşı tarafı memnun edecek bir üslub takınarak konuşmasına dikkat etmeli.

0

iletişimin en temel ve eski işlevi ötekini tanıma ve kendi varoluşunu gerçekleştirmektir. yani iletişim olmadan insanın varoluşu gerçekleşemez. çünkü iletişimin sosyalleştirme etkisinden yoksun olan bir insan biyolojik varlık olarak kalır.
iletişim bilgi taşır. kuruluşlarla insanlar arasında bilgi taşıyarak örgütün etkinliğini korumaya ve devam ettirmeye yardımcı olur.
iletişim sağlıklı ilişkilerin kurulmasında yardımcı olur. toplumsal gruplarda ve kuruluşlarda insanlar arasında ilişki kurmanın önemli bir aracı iletişimdir.
iletişim etkiletişimi sağlar. iletişim etkileşim amaçlı olduğunda, iletimi başlatan kişinin karşısına aldığı kişiyi bilinçli olarak faaliyete geçirmeye veya onun davranışlarını değiştirmeye yönelik olduğu anlaşılır.
iletişim kararları taşır. iletişim özellikle örgütsel yapılarda kararları taşır. her sosyal kurum ve kuruluşlarda amaçların gerçekleşmesini engelleyen sorunların çözümü için verilecek kararların zamanında ve önemini yitirmeyecek biçimde, doğru olarak yerine ulaşmasını iletişim sağlar.
iletişim emirleri taşır. örgütsel amaçların, görevlerin ve işlerin açıklanmasına ilişkin bilgiler, iletişim sayesinde personele ulaştırılır. işlerin verimli şekilde yürütülmesi için etkili işleyen bir iletişim sistemine ihtiyaç vardır.