0

insanın yaratılış gayesi bu dünya üzerinde sınav olup diğer tarafta ise bğtüm güzelliklerin elimizde olması ve allah'ı bilmek gücün kudretin kimde olduğunu bilmektir

0

bana göre insanın yaradılış gayesi tekrar cenneti kazanmak. bu cenneti kazanmak için de yamamız gereken en önemli şey sevmek. insanları, hayatı, doğayı, hayvanları kısacası her eşyi sevmektir. insan severek her şeyin üstesinden gelebilir. nefret ve kin beraberinde kavgayı, savaşı getirir. sevmek ise bizim kazanmamızı sağlar.

0

insanın yaratılış gayesi yani amacı bellidir. bu dünyada sınava olup o sınava göre cennet yada cehennemde yaşamaktır. bu dünyada yaptıklarımıza dikkat etmeliyiz ki öbür dünyada mutlu olalım, cennette olalım, cehennemde asla olmayalım düşünsenize elimiz yandığında nasıl bir acı hissediyoruz, bir de düşün bakalım hep yanıyoruz hep yanıyoruz hiç bitmiyor bu acı. bütün vücudumuz yanıyor.

0

allah bilinmek istediği için yaratmıştır insa ı. bu da insanım yaradılış gayesinin allah'ı bilmek ve ibadet etmek olduğu sonucuna götürüyor.

0

hiç şüphesiz ki allah'a kulluk tur. hakiki kul olma dileğiyle,.