0

56.ayet zariyat suresi
99.ayet hicr suresi
16-17.ayet cin suresi

rabbimiz bu ayetlerde insanları yaratılış gayesini bizlere bildirmektedir.

zariyat suresi (56.ayet)

"ben cinler ve insanları yalnızca yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım."

(insanın yaratılış gayesi tevhid.tevhid ise allah'a (cc) kulluk ve o'nu ibadette birlemektir.kişinin namaz,oruc,kurban gibi ibadetlerini yalnızca allah'a (cc) yapması ve bir bütün olarak hayatı allah'ın şeriatına göre düzenlemesi,yalnızca o'nun yasa ve kanunlarına boyun egmesidir.
müminin varlık amacı tevhid olduğundan, degismez ve ilk sırada yer alan "ana gundemi" de her zaman tevhiddir.)

99.ayet hicr suresi

"yakin (ölüm) sana gelinceye dek rabbine ibadet/kulluk et!"

16-17.ayet cin suresi

"şayet onlar, (islam) yolu üzere istikamet üzere olsalardı onlara, (her türlü hayrı kendisiyle elde edecekleri) bol su (yağmur) verirdik."

"onlari denemek için...kim rabbinin zikrinden yüz cevirirse, onu zorlu bir azaba sokar."

bu meal halis bayancuk hocamızın tevhid meali adlı kitabından alınmıştır.

0

insanın yaratılış biçimi veya amacı kimi insana göre dini boyuttadır yani insan allahım varlığını kabul ediyorsa eğer allahı koymuş olduğu buyrukları veya kuralları yerine getirerek bir nevi sınavda geçer ve bu şekilde yaratıldığı şeklinde açıklanır bu dinsel açıdan. veya insanın yaratılış amacı aslında bilmek öğrenmek görmek işitmek bu dünyayı hissetmekten olabilir yani bu şekilde de açıklanabilir. veya tanrırının aslında bilinmek istediği için bizi yarattığı söylenmektedir yani yaratılış amacınızı bu şekilde yorumlayan insanlar da mevcuttur. bu aslında herkese her düşünceye veya bakış açısına göre değişkenlik gösterir. herkes bu konuda farklı yorumlar yapabilir ve farklı şeyler düşünebilir. bende yaratılış amacımızın bşr bilim bilgi sevgi olduğunu düşünüyorum yanş bir şekilde bu dünya son bulacak ve bu dünya geçici bir dünya bu bakımdan da da a çok dinsel veya inana kavramı içerisinde düşünürüm yararıma amacınızı ama allah bilir esas niçin yarattığını ne sırlar olduğunu o kadar geniş ve kapsamlı bilmiyorum açıkcası ancak dünyaya geldiysek eğer bir nedeni vardır muhakkak ki.