0

karaciğer yağlanmasının en etkili yolu kilo vermektir. hareket, yürüyüş, spor yapılmalıdır. sağlıklı diyet, beden indeksine uygun yemek tarzı bu sorunu giderecek yöntemlerdir.

0

limon/elma sirkesi/ zerdeçal/karahindiba/ yeşilçay

0

karaciger yaglanması özellikle fazla kilolu olan insanlarda oluşabilir ve buda kötü bir durumdur zayıflayarak gidebilir ama birde enginar suyu iyi geliyor diye biliyorum

0

bol bol su içmek gerek, yağlı yiyeceklerden uzak durmak gerek.

0

organik elma sirkesi , bol su , yeşil çay abartmamak koşulu.

0

- tük kahvesi
-maydonoz
-sarımsak
elma
sirke
limon
yeşil çay
karaciger yanmasına iyi gelir.

0

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
5-6 damla limon suyu 
5-6 dal maydanoz 

hazırlanışı: tüm malzemeleri blenderdan geçirip sıvı kıvamına getirin ve sabahları aç karnına içiniz. bu kürü 15 gün uygulayın 1 hafta ara verin 1 haftanın ardından 15 gün daha uyugulayın.toplam 1 aylık kürü tamamlayınız.

elma sirkesi

elma sirkesi, karaciğer yağlanmasında da çok etkili doğal bir ilaçtır. dahası karaciğerinizin sağlıklı olarak işlevini yapmasında ve iltihapların azalmasında da çok etkilidir. bir bardak ılık suyun içine 1 yemek kaşığı sirke katıp, günde 2 kez bunu hazırlayıp için. buna birkaç ay devam etmelisiniz.

limon

c vitamini yönünden zengin olan limon; karaciğerde,  glutatyon adlı enzimlerin üretilmesinde oldukça faydalıdır. glutatyon, toksinleri etkisiz hale getirerek vücuttan atılımını sağlar. bundan dolayı;karaciğer yağlanmasından kurtulmak istiyorsanız, limon sizin için vazgeçilmez bir meyve olmalıdır. ayrıca 2014 yılında yayınlanan ‘’ clinical and experimental pharmacology and physiology’’ dergisindeki bir araştırmaya göre; limonlarda bulunan ve naringenin adı verilen bir bileşiğin karaciğerdeki iltihaplanmayı azalttığı tespit edilmiştir. bir bardak suya yarım limonu sıkarak birkaç hafta boyunca her gün günde 2-3 bardak yapıp içmelisiniz.

karahindiba

çocukluğumuz da üfleyerek pamukçuklarını uçurduğumuz bu bitki karaciğer yağlanması olan hastalar için en etkili yardımcılarımızdan biridir.2013 yılında “food and chemical toxicology” isimli dergisinde, karahindibanın karaciğere faydaları hakkında uzun bir makale yayınlanmıştır.bir bardak sıcak suyun içine, aktardan temin edebileceğiniz kuru karanhidiba kökünden bir tatlı kaşığı katıp 5-10 dakika demlemeye bırakın. bal harici tatlandırıcı katmayın. birkaç hafta boyunca her gün bu bitki çayından günde 3 bardak için.not: eğer diyabet hastası veya hamile iseniz karahindibayı kullanmayınız.

yeşil çay

yeşil çay kateşinler ve kateşin türevlerini kapsayan flavonoidler bakımından zengindir. kateşin antioksidan etkili flavonoid grubudur. uluslararası moleküler tıp dergisinde yayınlanan 2013 tarihli bir araştırmaya göre, yüksek kateşinli yeşil çay, alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasından muztarip hastalarda karaciğer fonksiyonlarını sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. yeşil çay, karaciğerin yağ depolamasını önler ve karaciğer fonksiyonunu düzenler. her gün 3-4 bardak yeşil çay tüketmeniz karaciğer yağlanması rahatsızlığınızın giderilmesinde oldukça faydalı olacaktır.

zerdeçal

 değerli antioksidanla bakımından zengin olan zerdeçal karaciğer yağlanması hastalığına karşı etkili bir başka doğal ilaçtır. “china pharmaceuticals” isimli tıp dergisinde yayınlanan 2008 tarihli bir araştırmaya göre, zerdeçal  karaciğer yağlanması hastalığını önlemeye yardımcı olabilir. zerdeçal, vücudun yağları sindirme yeteneğini geliştirdiği için bu yağlar karaciğerde birikmez.aynı zamanda, zerdeçal karaciğerin detoksifikasyon (toksinlerden arınma) sürecine önemli rol oynar.

0

toksinleri atmaya yardım eden bir organ olan karaciğere ceviz çok iyi gelir

0

karaciğer yağlanması hücrelerin normalden fazla yağ içermez sonucu ortaya çıkan ve zamanla ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen bir hastalıktır geç teşhis edilmesi bazen siroza dönüşmesine neden olabilmektedir aşırı alkol tüketimi sigara aşırı kilo düzensiz beslenme şeker yüksek kolesterol karaciğer yağlanması riskini artıran önemli unsurlardan sadece bir kaçıdır karaciğer yağlanmasının başlangıç aşamasında tespit edilmesi tedavi sürecini kolaylaştırır bazen hastalığının sağlığını ciddi anlamda tehdit edecek seviyeye gelmesi yıllar sürebilir aşırı kilo kaybı karın kısmında ağrı gibi belirtiler gösterdiğinde hastalık ciddi boyutlara gelmiş demektir hastalığın belirtileri yorgunluk kilo kaybı iştah kaybı mide bulantısı zihin karışıklığı konsantrasyon bozukluğu

0

karaciğer yağlanması geç teşhis edildiğinde daha büyük problemlere yol açan ciddi bir rahatsızlık. karaciğer hücrelerinde biriken fazla yağlar sonucu ortaya çıkan bu hastalık ilerde karaciğer yetmezliğine bile yol açabiliyor. midede rahatsızlık, yorgunluk, iştahsızlık gibi belirtilerle fark edilebilen karaciğer yağlanmasına neden olur. limon karaciğerin glutatyon adı verilen enzimleri üretmesine yardımcı olan bir antioksidan olan karaciğer yağlanması geç teşhis edildiğinde daha büyük problemlere yol açan ciddi bir rahatsızlık. karaciğer hücrelerinde biriken fazla yağlar sonuçu ortaya çıkan bu hastalık ilerde karaciğer yetmezliğine bile yol açabiliyor. midede rahatsızlık, yorgunluk, iştahsızlık gibi belirtilerle fark edilebilen karaciğer yağlanmasına neden olur. limon karaciğerin glutatyon adı verilen enzimleri üretmesine yardımcı olan bir antioksidan olan c vitamini açısından zengin bildiğiniz üzere. ikinci olarak ise elma sirkesi karaciğer ve çevresinde biriken yağlardan kurtulmayı sağlar.3 zerdeçal antioksidan deposu zerdeçal vücudum yağlıre sindirme yeteneğini geliştirdiği için bu yalarım karaciğerde birikmezda engel olur. ve yeşil çay yeşil çay karaciğerde depolanan yağ miktarını bloke ettiği ve karaciğer fonksiyonumu geliştirdiği için karaciğer yağlanması için oldukça faydalıdır

0

karaciğer yağlanması için doktorum bana maydanoz suyu önermişti (limonlu). içine sarımsakta atabilirmişim o isteğe göre. 2 hafta boyunca denemistim omzumdaki yağlarim erimeye başlamıştı tavsiye ederim.

0

karaciğer yağlanması geç teşhis edilirse büyük sorunlara, problemlere yol acar .karaciğer hücrelerinde biriken fazla yağlar sonucu ortaya cıkar ,karaciğer yetmezliğine yol açabilir. her karaciğerde yağ vardır elbet bu yağ oranının %5 %10 arasında olması karaciğer yağlanmasıdır .karaciğer yağlanmasına sebep olabilecek durumlar cok fazladır. fazla a vitamini alımı , alkol tüketimi, insülin direnci ,fazla kilo ,obezite ,hareketsiz yaşamdır. peki karaciğer yağlanmasina ne iyi gelir ?limon ,karaciğerin glutaton adi verilen enzimleri üretmesine yardimci olan antioksidan olan c vitamini açısından zengindir.elma sirkesi karaciger etrafındaki yağlardan kurtarır. ilık suyun içine bir yemek kaşığı elma sirkesi eklemek .zerdeçal, karahindiba ,yeşil çay,

0

yenilen içilen şeyler çok önemli evet,fakat sadece bunlara bel bağlanmamali. yağlı yiyeceklerden kesinlikle uzak durulmalıdır.
bunun yanısıra hayatımıza hareket katmaliyiz. spor yapılması gerekiyor hem de bol bol. eğer buna zamanım yok diyorsanız en azından akşamları ufak yürüyüşler yaparak hayatınızı daha aktif bir hale getirebilirsiniz.
asansör yerine merdiven kullanmak bile çok büyük bir başlangıçtır.
hareket hayattır.

0

karaciğer yağlanmasına brokoli bitkisi iyi geldiği söyleniyor.ayrıca elma sirkesi ve limon da iyi geliyor.bal pekmez bunlarda iyidir.balık çeşitleri karaciğer için faydalıdır.günde iki üç bardak yeşil çay içmek karaciğer yağlanmasına iyi geliyor.birazda yediklerimize dikkat edilmeli.alkol ,yağlı yiyecekler şeker tüketilmemeli.

0

karaciger yaglanmaisnin karsini almak icin en gerekli sey daha fazla protein agirlikli yemekler tuketmek et balik zeytin yagi sebze meyve bol bol su ve her zamanki gini spor yapmak uc seyden uzak durmak tuz un ve sekr bunlardan uuzak duruldugu zaman qaraciyerde yaglanma problemi azalmaga basdlar

0

elma sirkesi
limon
karahindiba (anneannem içerdi gerçekten karaciğere çok iyi geliyor aktarlarda var.)
yeşil çay
papatya(bunun sentezleri var doğal olanını bulun)

0

1.elma sirkesi: elma sirkesi karaciğer yağlanmasına karşı güçlü bir etkiye sahiptir.elma sirkesi karaciğer yağlanması probleminde bitkisel bir ilaç olarak kullanılmaktadır.
2.limon: limonun içeriğinde bulunan c vitamini sayesinde bir çeşit antioksidan görevi görmektedir. bu özelliği karaciğerin doğru şekilde çalışmasına büyük bir katkısı vardır.
3.karahindiba:karahindiba faydaları çok bilinmeyen ve çok yoğun tüketilmeyen, aslında oldukça yararlı bir besindir. karahindiba'nın karaciğer yağlanmasın da tedavi edilebilen oldukça etkili bir tonik olduğu söylenebilmektedir.
4.yeşil çay:yeşil çay bilindik üzere oldukça faydalı bir içecektir. yeşil çayda alkolle alakası olmayan karaciğer yağlanmalarının tedavisinde büyük önem sağlar
5.papatya:papatya hoş görüntüsü ve hoş kokusu sayesinde hepimizin sevdiği bir bitkidir.papatyanın insan sağlığına oldukça çok faydası var.bunlardan bir tanesi de karaciğer yağlanmasına iyi gelmesidir.

0

enginar, limon, elma sirkesi, papatya çayı, yeşil çay, düzenli spor ve yürüyüş karaciğer yağlanmasına iyi gelir.

0

enginar,limon,elma sirkesi,maydonoz iyi gelir

0

karaciğer yağlanması yaşı ilerlemiş kişilerde sık görülen bir hastalıktır düzensiz ve yağlı beslenme den kaynaklı kritik bir hastalıktır. kalp krizi damar sıkışıklığı hatta felce kadar giden bu hastalık kişinin düzenli ve sağlıklı beslenmesi su tüketimi ve düzenli ilaç tüketimi ile dengelenebilir. hasta olan kişinin spor yapması ve fazlalık yağlarını yakıp vücudunu ve kalbini daha az yorması gerekir