0

tabikide son kullanma tarihine bakmaliyiz. icerisindeki seker glikoz oranlarina bakmaliyiz. ozelliklede seker hastalari buna dikkat etmeliler.

0

özellikle son kullanma tarihi ve tse damgasi varmı yokmu ben bu ikisine bakarım.

0

ürünün son kullanma tarihinin geçmemesi önemli.birde ürün açılıp dökülmüşmü

0

ambalaj son kullanma tarihi ürün markasına

0

gida alışverişi yaparken açık ürünler ve ambalajlı ürünler olarak iki şekilde sınıflandırmak gerekir açık ürünlerde meyve, sebze, açık bakliyat, açık şekerleme, pastane gelir, ambalajlı ürünler de üretim tarihi ve saatine kadar olan kutulu, poşetli olan ürünlerdir.
bunlar için önemli olan unsurlar
temizlik,
tarih sırası(fifo)
düzgün ambalaj,
düzgün sıralama,
ilgi çekici tasarım bunlara dikkat edilmesi gereken hususlardır

0

sağlıklı ürünlere kalitesi yüksek güvenilir gıdaya yönelmek gerek

0

ambalajlı ürünlerde mutlaka son kullanma tarihi, ambalajlı olmayan ürünlerin de (ekmek,meyve,sebze vs.) taze olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir.
yine ambalajlı ürünlerde ambalajın üstünde besin değerlerinin olduğu bir tablo vardır. o tablonun incelenip karbonhidrat, şeker, yağ vs. oranı çok yüksek olan ürünlerin tüketilmemesi ya da mümkün olduğunca az tüketilmesini tavsiye ediyorum.

1

ben kendi adıma gıda alışverişlerimi genelde migros marketten yapıyorum. alacağım ürüne göre belli kriterlerim var.. sebze ve meyvede zaten görsel olarak anlaşılıyor. diğerlerinde son kullanma tarihine dikkat ederim. migros'ta çeşit de çok, bulabiliyorsun ne istiyorsan elinin altında..

0

bir şey alırken öncelikle bakmamız gereken tek şey son kullanma tarihleridir bunun yanında ambalajlarının küf tutmadığına dikkat etmeliyiz

0

ben paketli gida alirken tarihine bakıyorum. eger meyve sebze aliyorsam rengi soluk mu degil mi. meyveler sebzeler diri mi degil mi onlara bakiyorum

0

gıda alışverişlerimizi yaparken. sebze ve meyve alırken manavdan almaya çalışıyoruz. bizim mahallenin manavı hem temiz hem de sebze ve meyvelerin tazeliğine sürekli dikkat ediyoruz. diğer gıda alışverişlerimizi yaparkende bildiğimiz marketleri kullanmaya çalışıyoruz. fiyatlara daha sonra dikkat ediyoruz. bizim için önemli olan sağlık olmasıdır. et ve süt gıda ürünlerini alırken sürekli alışveriş yaptığımız kasap var. et alışverimizi o kasaptan alıyoruz.

0

ben tarihine bakarım en önemlisi bazıları tarihi geçmiş oluyor en iyisi hangi markaya onu alırım ben şokta takılıyorum beğeniyorum da kaliteli yani

0

internetten bakıp en uygun fiyat nerdeyse o ürünü güvenilir satıcıdan almak lazım