0

tanışma flört sevgili yani sonra zaman ilerledikçe yani bir birini tanıdıktan sonra şartlar da uygun olduğun da ailelerle tanışma biraz zaman geçtikten sonra aileler tanışıyor sonra isteme gerçekleşiyor sonra tatlı yeniyor aralarında isterlerse büyük tatlı da yapılıyor istemezlerse de yapmiyorlar sonra nisan oluyor bazıları nisan yapıyor bazıları da yapmıyor sonra isteyen uzun süre nişanlı kalıyor istemeyen de en az 5 ay filan kalıyor sonra kına ve dügün oluyor aşamaları böyle evliliğin.

0

tanışmak,flört etmek,zaman geçirmek,aileleri tanımak sonrası tabiki alalhın izni ile evlenmek.

0

tanışmak anlaşmak ailesiyle aileni kaynaştırman yüzük (nişan) takmak nikah düğün bebek

1

düğün kına mevlüt çocuk yuva yapmaktır diye düşünüyorum bunlardır bana gure

-1

evlilik aşamaları öncelikle iki kişinin evliliğe ve karşı tarafla birlikte zor ve iyi günlerde birbirleri ile yürüyebilmesi konusunda mutabık olmasıyla başlar bu bazı yerlerde anne ve babanın kararı ile gençler geri plana alınarak yapılıyor ki buda baskıcı yada kültür düzeyi düşük olan aileler için geçerli sonrasında aileler tanışıp söz kısmına geçilip aile büyükleri arasında söz yapılıyor bu kızın ailesinin kızını başka bir talibi olursa bu damat adayına verdiği konusunda bir sözdür aynısı damat içinde artık gelin adayının belli olduğu belirleniyor sonrası nişan aslında bir anlamda etrafa bu gençler artık evlilik yolunda diye duyurulmuş olunuyor kına gecesi ve düğün artık bu yolculuğun gençlerin yeni bir hayata adım atışında son işlem oluyor.

-1

tanışma
sevgililik
aile tanışma
nişan
kına
düğün

-1

tanışma sevgi güven evlilik çocuk sonra başını. çocuklara bakmak
la geçirmek

1

evlilik aşamasında ilk önce iki insanı birbiriyle tanışıp sevmesi aşık olması gerekiyor. daha sonra evliliğe karar verilmesi, evlilik teklifi, evet cevabından sonra kız isteme, aile arasında söz kesme, daha sonra nişan, daha sonra kına gecesi ve düğün. biz de arada olan bazı şeyler daha var mesela çeyiz alma gelin hamamı ertesi gün gelin alma ama çok kültürde bu yok :) bunlar bize özgü.. :)

1

flört,sevgililik,eskiden yoktu şimdi tanışma,söz,nişan,nikah ve düğün seramonisi şeklinde devam eden süreç

0

aileler arasında tanışma olur, erkek ailesiyle beraber kız evine haber verir ve isteme merasimi olur. daha sonra söz, nişan, kına ve düğün şeklinde sıralanır.

0

sevigli olursun, iş ilerler. evlenme teklifi. sonra aileleri tanıştır. sonra yüzük söz nişan derken bi baktın evlilik. düğün geldi. evet diyorum kabul ediyorum.

0

evlilik aşamaları ;
tanımak
güvenmek
zaman geçirmek
gezmek ,tozmak
sohbet etmek
aileler ile tanışma
kız isteme
söz
nişan
düğün
balayı
:)))

0

iki insan birbirini sever aileler tanışır evlenme kararı alınır sonra istenir ailesi verdikten sonra söz takılır nisan günü belirlenir kına gecesi olur sonrada düğün olur düğünden önce evini dizeler yani eşyalarını falan alırlar nikah olurlar böyle işte

0

aileler tanışır sonra isteme olur yüzük takılır söz için ondan sonra nisan yapilir ve düğün olur