0

su kahveden sonra içilmelidir çünkü kahve suyu tuttuğu için suya ihtiyaç oluyor vücutta o yüzden de kahveden sonra su içmek gerekir.

0

kahveden once icilir ama kahve arqsinda icenlerde var

0

suyu kahveden önce içilir.kahvenin gerçek tadını alabilmek için.

0

su kahveden önce içilmeli. hem kahve acı olduğundan dolayı kahvenin acısını alır, hemde böbreklerde taş oluşumunu engeller. kahveden önce içenler susadıkları için suyu önceden içmektedirler.

0

önce kahve içilir sonra da su içilir diye biliyorum bence bu daha mantıklı ağzında kahve tadı kalması bence çok da hoş bir durum olmaz kahve de bazen şekersiz olunca acı olabiliyor acı olunca da sonrasında su içiliyor osmanlı'da misafir önce kahveyi alıyorsa tokum demektir ama önce suyu alıyor ise açım demektir böyle bir durumda ev sahibi hemen yemek hazırlar

0

su kahveden önce içilir ki ağzı temizlesin ve kahvenin güzel tadına hazırlasın. ardından kahve içilir ve keyfine varılır doya doya.

suyun kahveden sonra içilmesi kahveyi ikram edene hakaret sayılırmış önceden. hala da incelikler peşinde koşanlar için aynı anlama gelebilir. çünü kahve beğenilmediğinde ağızdaki tadın kalmaması için kahvenin üzerine su içildiği ve ağzın temizlendiği kabul edilirmiş.

0

osmanlı kültüründe eğer acıkmışsanız önce kahve içilirdi. kahveyi önce içen kişiye hemen yemek hazırlanırdı. eğer önce suyu içerseniz toksunuz demekti.
ayrıca su kahveden her zaman önce içilir ağzınız temiz olsun ki kahvenin tadını daha iyi alabilesiniz diye.

0

susayınca içilir. kahve bahane şeklimiz şahane.

0

aslında osmanlı da kahcenin yanında su getirilmesinin bir sebebi varmış. eve gelen misafire kahve ikram edilir. misafir önce suyu alıyorsa ben açım demektir ve ona yemek hazırlanırmış. ama günümüzde pek az insan bunun anlamını bilir. o yüzden önce kahve içilir. sonra su

0

su genellikle kahveden sonra içilir.
osmanlılar zamanında su ve kahve aynı anda getirildiğinde misafir ilk suyu içerse açım anlamına gelirmiş.

0

bu insan dan insana değişir eğer açsanız su ilk önce içilir kahve sonra içilir değilseniz kahve önce su sonra içilir.

0

bir yudum kahve bir yudum su içilir gözlemlediğim s ebebi ise kahve acıdır acıyuı su ile kapatmaktadir

0

su kahveden sonra içilir ki kahvenin aciligi agizdan gitsin.