1

yüce yaratıcı, allah'ın varlığına, onun birliğine inanmayan, ya da hiç bir yaratıcı olduğunu kabullenmeyen kimselere ateist denilmektedir.

0

allah a inanmayanlara ateist denir. dine kitaba kitaplara demeye gerek yok direkt allah a inanmayanlara bunlardan kimileri henüz inanmamış gelecekte iman edecek oldukları için iman sahiplerinin müsamahayla davranması evladır. tabii inanmaları konusunda yardım etmek üzere.allah katında da makbul bir ameldir inşallah. tam anlamıyla küfre batmış gerçek kafirler müstesna

0

ateist tanrı ya inanmaz kişiden kişiye değişir

-1

ateist dine ve bir yaratıcıya inanmayandır. şekil a =ben..
ben ateistim.. ve bunu korkmadan da özgürce de, derim, yazarım..
inananlara hoşgörüm, saygım vardır. ama esas inananların bana saygısı ve hoşgörüsü hiç yoktur. hele ki içlerinde öyle bağnazlarda vardır ki kendilerinde hakaret etmeyi hak görürler.. sonra onlara şunu sorarım.. o inandığın dinin, kitabın kul hakkı diyor.. yaş kaç bilmiyorum ama gitti bütün sevaplar bu yaşa kadar ne varsa.. diyorum ya da yazıyorum.. iyice çıldırıyor..
zira din, insanların bebeklik dönemlerinden kalan bir şeydir. bizler bilim ve aklı rehber aldıkça da yok olacaktır ki zaten biraz araştırılsa herşey aşikardır.. bu dünyadaki insanlara bakacaksınız sonra soracaksınız o inandığınız allahınızın adaleti nerede? öbür dünyada mükafat vs. bunlarda geçeceksiniz.. kim gitmiş görüp mü gelmiş ötede ne var.. cennette cehennemde bu dünyadadır. herkesin içindedir.. inananlara yine de saygı ile.. benim bunlar kendi görüşlerimdir. iyi geceler.

0

allah'ın varlığına ve allah'ın yarattıklarına inanmaz. bir kişi müslümanım diyorsa bu kişilere saygılı olmamalı. çünkü müslüman allahı ve allahın yarattıklarına inanır.

0

ateist allah a inanmamak demektir. (tanrıtanımazlık). görüşlerine saygı duymalıyız.

0

ateist allaha inanmayana denir.onlara saygı vardır.

0

ateist hiçbir şeye inanmamaya inanmak demektir. saygı konusu kişisel olarak fark gösterir.

0

ateist hiç bir şeye inanmayan kimselere denir ama karşı inananlara saygı duyduklarını duymuşltum

0

allah'ın varlığına ve yarattıklarına dine hiç birşeye inanmayan ateist denir saygımdan yok oyle insana benden saygı yok

1

ateist tanrı tanımaz demektir. kiminin saygısı var kiminin yoktur.