0

bir arkadasım var ateist bir insandır kendisi. öncelikle ateist ne demek size onu bi anlatayım. ateist insanlar allaha,kitaplara,peygamberlere kısacası dini inaclara inanmayan insanlardır. arkadasımı allaha inandırmak için çok caba gösterdim. onbir senelik arkadasımdır kendisi. her sohbette her fırsatta ona allahı anlatmaya çalıştım. fakat bu konuda basarı elde edemedim. insanın kendi içinde olması lazım. biz ne kadar uğras versekte ne yazik ki basarı elde edemeyiz.

0

inandıramam. allahın varlığına inanmak isteyen kişilere inandırabilirsin sadece. inanmak istemeyenlere ne yaparsan yap onlar o işi kafada bitirmiştir bile, ne yaparsan yap inanmayacaklardır

0

bunu yapmanın belki de bin bir yolu vardı ama rica ediyorum bu insanlara kalkıp da '' o zaman seni kim yarattı ? peki anneni kim yarattı ? peki onun annesini kim yarattı ? '' gibi sorular sormayın. inanın gözlerinde alçalmak ile kalmıyorsunuz birde dinimizi bilimden uzakmış gibi gösteriyorsunuz. belki de sadece bu insanların yanında dininizin gereklerini bile yerine getirseniz, konusunu bile açmadan bu insanları etkileyebilirsiniz. zaten sizin bu eylemlerinizi gördükçe sırf sizi aşağılamak için bile olsa sorular soracaktırlar. siz sadece sabırla bu sorulara doğru cevapları verin yeter. doğru yolu bulmak bu kadar zor değil. başka bir soru vardı bu konuyla alakalı orada da söylemiştim bu insanlar sadece boşlukta hissettikleri için veya bir toplulukta değer görmek için bu yolu seçmektedirler ve aralarına insanları bu düşünceyle almaktadırlar. sabır en büyük erdemdir. bıkmadan onlara doğru yolu gösterin. sabrınız için çok teşekkür ederim.

0

inmesinden bir örnek vermek gerekirse bir tükenmez kalemim bile bir sonu varken biz insanların nasıl bir sonu olmasın. ve sonu olan varlıklar bu dünyada iken nasıl olsun da bir yarısı olmasın.