1

toplumdaki yozlaşmanın başlıca nedeni; parasızlık, yoksulluktur. insanlar para kazanmak için gecelerini gündüzlerine katıyorlar, ancak bu esnada ailelerini, çocuklarını ihmal ediyorlar, bu da saygısız bir toplum oluşturuyor.

0

şehir hayatı insanı tüketiyor hep daha fazlasını istiyoruz lüks yaşam ev araba iyi giyinmek iyi yemek bunlara ulaşıncaya etrafımız daki insanlara ihtiyacımız olmuyor herkes kendi ekmeğinin peşinde kadın erkek çalışma hayatın da geçinmek zor

0

çünkü insanlar aralarında onları birleştiren bağları kaybetti, bu hayırlı sanılan internet akıllı telefonlar teknoloji sayesinde orada yaşanan dünyadan sonra gerçek dünyayla karşılaştıklarında uyumsuzluk oluşuyor ve bu tahammülsüzlük olarak yansıyor, internette her şeyi çözdüklerini zannedip sanal bir rahatlık elde ediliyor. hatta karşılıklı konuşmalarda hiç sorun yokmuş gibi ya da yüzeysel davranılıyor artık ne acı ki bu riyakarlık oluyor aslında

diğer geçim dertleri vs de cabası her şey birbirine karışmış gibi görünüyor

1

gün geçtikçe yaşam biraz daha zorlaşıyor. stres, sıkıntı deniliyor boş yere değil. üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin stresi ikinci dünya savaşı'ndaki askerlerin stresine eşitmiş. yani gelecek kaygısı. bugün bir ev geçindiren ailenin stresini varın siz düşünün. insanların kendine tahammülü kalmadı, başkasına tahammülü, sabrı nasıl kalsın.

bir de kıyaslama yapmanın insanları bunalıma sürüklediğini düşünüyorum. sosyal medya sebebiyle bu daha da arttı. sürekli bir yarış, sürekli bir kıyas halindeler. gördükleri hayatları yaşamak istiyorlar ancak yaşayamayancada yaşayanlara pek tahammülleri olmuyor.

keşke bazı şeyleri olduğu gibi kabul etsek ve hayatımıza buna göre yön versek.

2

çekemiyoruz insanları onların başarıları bizi üzüyor fesatlık yapıyoruz. iş stresi, yaşam standartları bizi hiç birşeye tahammül edemeyecek hale getirdi.

0

insanlar artık sinirlerine hakım olma yetenegini kaybettik. bunun nedeni olan olaylara sessiz kalıp hep içine attıklar içindir. birde inat bu konuda en büyük faliyettir. insanlar benim dediğim olcak dediği için bir birlerine tahmül edemezler. toplum olarak bi çok insanın bu konuda uzman doktor tarafindan tedavi görmesi gerekiyor. bazı antidepresan ilaçları sayesinde uysallaşarak bu sorunu kaldırmak mümkündür.

0

öyle bir hale geldik ki geçim sıkıntısını düşünmekten sürekli patlamaya hazır bomba gibiyiz ne yazık ki en büyük etken bence bu. stres stres stres başka birşey yok buda ister istemez insanda ani patlamalara yol açıyor

1

stres geçim sıkıntısı insanlarda tahammülü azalttı