0

yahyi yemeği için öncelikle gerekli malzemelerimizi sayalım.
- yarım kilo tas kebaplık kuşbaşı et
- 2 baş sarımsak
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet havuç ve patates
- 1 çay kaşığı tuz ,karabiber, toz tatlı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
- 4 su bardağı su
yahni yemeği tarifi'nin yapılışı:
- tencereye yağları koyun eti koyun suyu salıp çekene kadar biraz pişirin. sonra kalan diğer malzemeleri üzerine ekleyin. beş dakika kısık ateşte pişirin. suyunu verin. bir saat kısık ateşte pişirin. tuzu baharatları serpin karıştırın. ocağın altını kapatın. sıcak servis yapın.
afiyet olsun :)

0

arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakn.yumuşayan etlere domates salçası, arcaık soğan,sarımsak , sirke , tuz , karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın .üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak suyla kısık ateşte pişirme işlemine devam edin

0

aslında hindi yahnisini çok severim o yüzden hindi ve hindi yağından yapılır.

0

yahni yemeği yapımı kolay sağlıklı etli ve sebzenin büyük büyük bırakılarak bir tencerede pişirilmesiyle olur sulu yemek çeşitidir tadı güzeldir tavsiye edilir

0

yahni yemeği tencere yemeklerinin arasında olan en güzel yemeklerden biridir. içerisinde hem et ve hem sebze bulunması vitamin ve mineraller açısından zengin bir hale getirmektedir. malzeme sayılarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz. ortalama bir aile için 500-600 gram kuşbaşı et, yarım çay bardağı zeytin yağı ( sevmeyenler için normal yağda olabilir ), 10-15 adet arpacık soğan, isteğe göre salça veya domates kullanabilirsiniz, 2 havuç, 2 patates, istediğiniz baharat türleri ve 3 çay kaşığı tuz. ilk olarak kuş başı etlerimizi tavada kızartmaya başlayalım. daha sonra temizlemiş olduğumuz soğanları ister bütün isterseniz bir kaç parçaya ayırarak etin içine dahil edin. daha sonra havuçlarımızı ve patateslerimizi içerisine dahil edip karıştırmaya devam edelim. biraz karıştırdıktan sonra tuz ve istediğiniz çeşitli baharatları içerisine dahil edip karıştırmaya devam edelim. son olarak yemeğin içerisine salça veya domateslerimizi ilave edelim. isteğe göre 2 çay kaşığı sirke atabilirsiniz soğanların dağılmasını ve parlak olmasını sağlayacaktır.

0

etli yahni az yağlı ya da tam yaplıntrrcihen kemikli bir parça et alınır .kimi eti önce kıgın yağda etin kalınlığına göre değişmekle birlikte şöyle bir çeviriri yani mühürler.böylece etin suyu içine hapsolur tamamen yemeğe geçmez.sonra gerekli malzemeler evde ne varsa ya da ne seviyorsanız canınız ne çekiyorsa tencereye alınır.arpacık soğan patates havuç biber istenirse öncesen salça kavrularak başlanabilir (biz pek sevmiyoruz salçalı) sarımsak kereviz envayi çeşit sebze eklenebilir.tabii pişme sürelerine göre.karnıbahar brokoli ekleyeceksen en son pişmeye yakın koymakta fayda var.et önden iyiyce bir haşlanır sonra bu yukardaki malzemeler atılır.keyfe göre baharatlar eklenir ki kimyon ekleyene bile rastladım ne alaka bilmiyorum.biz kekik kara biber kırmızı biber üçlüsüündn vazgeçmeyiz.bir da damak tadına göre tuz.tüm malzemeler haşlanınca az biraz limon sıkılıp bu da yine tercih meselesi sofraya alırız.bizim ki çorba kadar sulu olmasa da sonu kaşıkla yenicek kadar sulu olur.
bunun bir de tavuk versiyonu vardır.tavuk butlar tavada kızartılır.çok değil ama tavuk zaten kolay pişer.unutmamamkta fayda var.sonra tencereye havuç patates ve keyfe keder diğer sebzeler ve kekik karabiber kırmızı biber eklenir.tuzlanır.haşlanmaya bırakılır.afiyetle sofrada yenir.sağlıklıdır lezzetlidir.yediğiniz et etse tavuk tavuksa ve sebze hormonsuzsa tabii.artık pek mümkün değil.bunlar için bir köye yerleşmek kazım gelir.insanın bir tabak yahni için büyük şehri bırakası gelir.hele yanında sac ekmeği ve köy ayranı da varsa.ama etle süt ürünlerni tüketmeyin siz.alacağınız 2 gıdım demirin canına okursunuz.yanına bol yeşillikli salata bir de bulgur pilavı.gidiyim de yapıyim bari

0

yahni yemeği anadolu da haşlama yemeği olarak bilinir. malzemeler, hafif yağlı ve kemikli et, kuyruk yağı ve kıvamı kadar tereyağ, soğan, domates, biber ve baharat türleri kekik, biber, tuz. malzemeler hazırlandıktan sonra pişirilmeye hazırlanır. soğanlar küp küp doğranmış şekilde tencereye atılır. tereyağı ile pembeleştikten sonra baharatlar ve malzemeler birlikte atılor ve su eklenerek pişirlmeye başlanır.

0

et önce haşlanır. sonra soğanlı salçalı biberli sos yapılır. etle birlikte karıştırılıp ürüzerine sıcak su dökülür. bir süre pişirilir. afiyet olsun.

0

malzemeler yarım kilo tas kebaplık kuşbaşı et
2 baş sarımsak (ayıklanıp diş şeklinde kalacak)
3 adet kuru soğan (iri kuşbaşı doğranacak)
2 adet yeşil biber (iri şekilde doğranacak)
1 adet havuç ve patates (iri küp şekilde doğranacak)
1 çay kaşığı tuz karabiber toz tatlı biber
1 yemek kaşığı tereyağıı ve sıvı yağ
4 su bardağı su

yapılışı : tencereye yağları koyun eti koyun suyu salıp çekene kadar biraz pişirin sonra kalan diğer malzemelri üzerine ekleyin beş dk kısık ateşte pişirin suyunu verin bir saat kısık ateşte pişirin yuzu baharatları serpin karıştırın ocağın altını kapatın sıcak servis yapın

1

yahni yemeği malzemeleri; 500 gr. dana kuşbaşı, 2 yemek kaşığı yağ, 30 adet arpacık soğan, 3 adet havuç, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı domates salçası, 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber. yapılışı işe şöyledir; ilk olarak yıkadığınız dana etini yağ ile birlikte bir tencereye pişmeye bırakın. etler suyunu bırakıp, çekene kadar pişme işlemine devam eden bekleyin. bir yandan da arpacık soğanları temizleyip, etlerin içine atın. daha sonra havuçları iri iri doğrayın ve etlerle birlikte kavurun.tenceredeki soğanlar pembeleşmeye başlayınca, sirkeyi, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. son olarak domates salçasını da ilave ettikten sonra, 5 dakika daha karıştırın ve üzerini örtecek kadar su koyun. kısık ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.

0

1 kg dana kuşbaşı
yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı domates
biraz salça
yarım çay bardağı ay çiçek yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı

0

yarım kilo nohut (haşlanmış)
yarım kilo kuşbaşı et
yarım kilo arpacık soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay bardağı sıvı yağ
1 litre su (kaynamış)
kimyon
karabiber
tuz
güveç tenceresinde yağın i de kuşbaşı et mühürlenir. salçalar eklenir ve su da ilave edilerek kaynatılır. daha sonra geriye kalan diğer malzemelerde eklenerek kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. baharatlar ilave edilir ve servis yapılır.

0

yahni yemeği için gerekli malzemeler:
en önemlisi arpacık soğanı yaklaşık bir kg kadar
yarım kg et
iki yemek kaşığı sıvı yağ
iki yemek kaşığı salça tepeleme
4 adet orta boy havuç
tuz
baharat tercihe göre
eti yıkadıktan sonra yağı tencereye boşaltıp ardından etleri tencereye boşaltalım etlerin kavurmasını bekliyoruz. kavrulan etin içine temizlediğimiz arpacık soğanlarımızı atıyoruz. hemen ardından temizleyip küp küp doğradığımız havuçlarımızı da ekliyoruz. birlikte biraz kavurduktan sonra geri kalan malzemleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

0

sofanı ve yağı tencereye atin. kavurun soğanı iyice pembelessin. sonra biber atın unutmayın soganla birlikte kavrulabilir. salcayi atin kavurun. fasulyeleri atın. kavurun. ve su ekleyin sulu olmasini istiyosaniz biraz fazla su katin. tuzunu baharatlarini ekleyin pismeye birakin arada kontrol edin. pistiginde altini kapatin. etli isterseniz once eti atip suyunu salip tekrar cekene kadar bekliyorsunuz sonra sogan salca fasulye su ekliyorsunuz etli oluyor. yaninda da pirinc pilavi güzel gider.

0

valla yahni yemeği nasıl yapılır şuanda tam olarak hatırlayamıyorum ama aklımda kalanlarla cevap vermem gerekirse eğer et ile olan bir yemekti zannımca.
kuzu eti yada dana eti olabilir. yani kırmızı et olması gerekiyor özellikle yoksa beyaz etle yaparsanız olmaz. beyaz etten kastımız tavuk eti yani. kırmızı et olması lazım neyse kasabınıza gittiniz kırmızı etinizi aldınız eve geldiniz etinizi düdüklü tencerenizin içine koyup pişirmeye başladınız.
diğer yandan garnitürlerinizi hazırlamalısınız. maydanoz sarımsak soğan patates baharatlar felan etin pişmesine yakın bunları karıştırarak suyuna tadını geçmesini sağlıyoruz.
daha sonra servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz.

0

etli yahni için gereken malzemeler:400 gram kuş kuzu eti,2 adet domates,10 adet arpacık soğanı,3 adet yeşil biber,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı salça,yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz
yapılışına geçicek olursak:
tenceremizi ateşin altına koyup sıvı yağımızı döküyoruz ve ardından 400 gramlık etlerimizi tenceremize koyup birazcık sotelenmesini beklıyecegiz çünkü arpacık soğanı büyük oldugu için etlerimizin sotalenmesi lazım.etlerimizin sotelenmesinin ardın suyunu çektiği için biraz su ilave ediyoruz.daha iyi kavrulması için sotelendıkten sonra biraz su eklemeyı unutmayın.sotelenen etlerimizin üstüne gelen siyah köpükleri kaşık yardımıyla dışarı alıyoruz daha sonra 1 bardak su katıyoruz etimiz suyunu cekene kadar kavrulmaya bırakıyoruz. 30 dk kavrulmasını bekledıkten sonra salçamızıda koymayı unutmuyoruz iyice salçayı et ilen karıştırıyoruz.bu aşamadan sonra kalan bütün malzemelerimizi kavurdugumuz etimizin içine koyuyoruz ve kaşık yada tahta kaşık yardımıyla etle birlikte iyice kavrulması için karışıtırıyoruz.hepsi kavrulduktan sonra suyumuzu katmayı unutmuyoruz daha sonra suyumuzu ve tuzumu attıktan sonra tekrar pişmeye bırakıyoruz.kısık ateşte 10 15 dk pişmeye bırakıyoruz. sonra yemegimiz pişmiş olup gelen misafirlerimize sunuyoruz

0

biz yahni yemeğini ciğerle yapıyoruz ve içliköftelik alıp onu iyice yoğurup ardındanda iyice yoğurduktan sonra küçük top halibe getiriyoruz içine ciger soğan nohut ve baharlatlarını koyup pişirmeye bırakıyoruz lezzetli bir yemek oluyor

0

ben de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve en iyi şekilde temsil eden bu gün boyunca bu kadar çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir

0

et soğan patlıcan malzemeleri kullanılıyor bunları birlestiklerindem sonra fırına veriliyor bukadar biliyom

0

et, soğan sarımsak sirke baharatlar ve salçayla yapabilirsiniz