0

pek bilgim yok ama ben 10 yaşından sonra konuşmaya başladığını biliyorum

0

şimdi benim gördüğüm ve anladığım kadarıyla kişiden kişiye değişiyor yani bazı bebekler 1.5 yaşında bile konuşabiliyor bence ortalamaya bakarsak genellemeye her çocuk 1.5 2 yaşında gibi konuşmaya başlıyor 2.5 yaşından sonra çocuğa tüm kelimeleri günlük hayatta kullanılan evet hayır olmaz otur kalk gel gibi kelimeleri öğretmek gerekiyor öğretmezsek çok büyük sıkıntı olur o yüzden biraz yorulabilir anneler ama mecburen öğreteceksiniz

0

bebekler ilk üç ay göz temasıyla iletişim kurarlar altı ve dokuz aylık olduklarında yavaş yavaş bazı temel sesleri çıkarmaya başlarlar anne bu süreçte çocuğuyla sesli oyunlar oynaması faydalıdır dokuz ve 12 aylar arasında çıkardığı sesler kontrol etmeye başlar sonrada 12 ve 18 aylarına geldiğinde ana diline ait kelimeleri çıkarmaya başlar

0

bebekler yaklaşık 2 yaşında konuşmaya başlarlar ama bazı bebekler daha geç konuşmaya başlayabilir. bu genetik midir bilinmez ama çevre etkenlerinden de olabilir.

0

bu çocuktan çocuga değişr benim yiğenim bir buçuk yaşinda konuşmaya başladi simdi üc yasinda çok güzdl konuşur . bazi cocuklar da 4 ,5 yaşina kadar konuşayma ya biliyor buda genetik yada bir soru'nunhabercisi olabilir.

0

bebekler gelişim evrelerine göre tüm olgunlaşmayı gösterirler. bir bebek 6 7 aylık olduğu zaman diş çıkarmaya başlar. emekler ve yiyeceklerden yemeye başlar. anne babasının hareketlerine bakarak model almalar 2 yaştan sonra görülür. 1 1 buçuk yaşında babababa dedededede gibi tekrarlamalar görülür. konuşmaya başlamanın ilk evresidir bunlar. daha sonra yakımındaki kişileri genellikle anne baba abi abla gibi kişilerin konuşmalarını izleyerek kendileri de ses çılarmaya başlar. 2 yaşındaki çocuk az çok 50 kelime öğrenmiş olmalıdır.

0

bebekler 12 ayı doldurunca kelimeleri söylemeye, 24 ay sonunda iki kelimeli cümleler kurmaya başlar.

0

genelde bir yaşını geçtikten sonra yavaş yavaş bazı kelimeleri öğrenmeye başlarlar. bundan sonra tamamen anne babanın gayretine bağlıdır. benim bir tanıdığımın çocuğu 1 yaşını geçtiğinde anne falan demeye başladı, küçük kuzenime ise fazla özenmedikleri için o 1 yaşını geçmesine rağmen konuşmaya başlamadı. çocukların üzerine çok düşüp küçüklükten konuşturmaya başlamak lazım. yoksa 2 yaşına geldiğinden ancak yavaş yavaş konuşmaya başlarlar. bu da gelişmeye olumsuz etki eder.

0

bebeklerin konuşması için gereken en önemli destek noktalarından birisi bu olgunluğa erişmesidir. vücudun ve ses tellerinin bu olgunluğa erişmesi genelde 1 yaşını bulmaktadır. bu yaşta çocuklar öncelikle tek kelime kullanarak konuşurlar. giderek artan şekilde daha karmaşık konuşmalar yapılabilir seviyeye gelinir.

0

bebekten bebeğe değişir tabiko
kimi yaşında
kimi 8 aylık
ilgilenmeye.yetenege bagli

0

her bebeğin çeşidine göre değişir demiyeceğim :) ama her bebegın konusma zamanı farklıdır kimisi 1 yasında kimisi 5 yasında 5 yasında olan konusmak istemeyen 1 yasında olan konusmak isteyen :) şaka bir yana her bebegın konusma zamanı faklıdır

0

1.5 - 2 yaş arası artık kısa kelimeler ile kendini ifade etmeye başlar. 2 yaşından sonra müthiş bi tatlılıkla konusma ya baslar :)

0

altı aylıkken ikilemelere başlarlar sonra harflerin telafuzuna başlar derken bi bakmış baba anne dede su gibi kelimeler söyler sonrada anne babalar şaşırır halbuki çok normaldir .......

0

değisik bir soru benim bu soruya tahminim ve kendi bebekliğimden bildiğim 10-12 aylikken konusabiliyorlarmis ama bence bu sayi her bebeğe göre değismektedir benim tahminim bu yöndedir.

0

çoğu zaman 2 yaşında konuşmaya başlarlar

0

bebekleri genetiğine, beslenmesine, yaşadığı yere ve çevreye göre farklı zamanlarda konuşabilirler. çünkü bebeklerin dil gelişimi evreleri oldukça farklıdır. önce ağlama ile sonra agulama, daha sınra ufak tefek hecelerde veya aynı hecelerin tekrar edilmesi ile ba-ba ve de-de gibi bunları söyleme ile başlar 9 ayın bitimine yakın genelde bebekler bu heceleri sık sık tekrarlar. 1 yaşında bu kelimeler daha düzenli kullanılır. bir yaşı geçince bebekler artık konuşmaya ufak ufak başlamış olur. bebeklerin konuşması için sık sık onlarla konuşmak gerekir. çünkü bebekte önce alıcı dil yani dilleri duyma sistemi oluşur. daha sonra ifade edici dil kullanılır.

0

genelde bir yaşını doldurmuş bebekler ufak tefek basit kelimeler kurabilir.2 yaşına gelmiş olanları çok anlaşılmasa da konuşmaya başlamış sayabiliriz.

0

bebekler genellikle ilk 3 ay içerisinde çok fazla ses çıkarmadan daha fazla göz temasıyla iletişim kurarlar.bebekler genelde 6 ay ile 9 ay arasında bazı temel sesleri çıkarmaya başlarlar.9 ay ile 12 ay arasında bebekler artık çıkardığı sesleri tam olarak ayarlamaya başlayıp vurgulu ve tonlu seslere dönüştürürler.12 ay ile 18 ay arasında ise bebekler tam olarak konuşmayı öğrenerek anadili kelimelerini sesini vurgusunu artık ayarlayarak iletişim halinde olabilirler.

0

benim görüşümce bebekler şu zaman bu zaman konuşmaya başlar ya da başlamalıdır diye birşey yoktur.kimi çocuk erken konuşmaya başlar kimi çocuk geç bunun sebepleri çoktur psikolojik bir sebebi olabilir meseka ya da benim kızım emzik emiyor en basitinden iki kelime kurdu ha kuracak derken çat emziğini tıkıyor ağzına bakıyor keyfine edeceği iki kelimeyi de unutuyor şuan 2 yaşında evet belli başlı şeyleri söyleyebiliyor ama uzun kelimeler kuramıyor çok da sıkıntı yapmıyorum açıkçası anlayabiliyorum ne demek istediğini az çok ama bir yandan da temkinli davranıyorum emziğini saklıyorum ara sıra unutsun diye cadı gibi maşallah kuzum unutmuyor.her seferinde bu mücadeleden mağlup ayrılan ben oluyorum.illa ki konuşacaktır bazen filanın çocuk iki yaşında konuşmuş,yok tuvalete gitmiş seninki neden yapmıyor bunları diyorlar ben de adı üzerinde benim çocuğum orası beni ilgilendirir ben falan filan için yetiştirmiyorum bu çocuğu diyorum ya da bez bağlıyorsam parası benden çıkıyor kime ne diyip çıkıyorum işin içinden adı üzerinde çocuk elbet bir gün konuşacak da tuvalet ihtiyacını da kendi giderecek o kendisini hazır hissedince ben elimden geleni yaparım zaten çocuğumu böyle şeyler için zorlamak da istemiyorum günde bi kaç saat oyun,ilgi ,sorular sorma gibi alternatif yollara başvuruyorum şimdilik üzerime düşen bu diye düşünüyorum tabi herkesin aynı görüşte olmasını da beklemiyorum.

1

sekizinci aydan itibaren bazı kelimeleri konuşmaya başlıyorlar ama tam olarak konuşmaya başlama yaşı diye bir şey yok. bebeğin gelişimini nasıl tamamladığına bağlı olark değişiyor. ortama bir buçuk yaşından itibaren konuşmaya başlıyorlar.