0

saçma olduğuna inansanız bile erkek bebeğin üstünde pembe gördüğünüzde yadırgarsınız ...

1

erkek çocukların maviye ilgileri vardır, kızların ise pembeye.

0

hayır bence renk uyumu çok güzel yapılmış gerçekten de mavi renk erkeklere çok yakışıyor , fakat bazı kişiler bu rengi sevmeyebilir yinede yüzlerce renk var ve benim sevdiğim renk ise siyah ve mor rengin iç içe olduğunda çok güzel bir renk oluyor .

0

bence bu algı günümüzde kırıldı gibi geliyor bana artık herkes çocuklarına istedikleri rengi giydiriyor.

0

kesinlikle cok sacma bu ayrımı kim çıkarmış bilmem ama ben ogluma her rengi giydiriyorum :)

0

aynen öyle bir durum var. ben bebeğimin cinsiyetine baktırmamayı düşünüyorum zaten. ona göre sarı, yeşil, turuncu, beyaz gibi diğer renklere yönelirim. pembe ve mavi hariç her rangi kullanırım gibi geliyor.

0

sacma hemde çok sacma olur her renk giydire bilirsin

1

çok saçma oluyor öyle. oğlan bebeği de pembe giyer yada başka renk giyer nolacak ki. artık bunlara boyun eğmemek gerek istediğimiz renkleri giydirebiliriz.

2

evet bence de çok saçma bir durum. pembe ve maviden başka daha bir sürü renk varken neden pembe ve mavi yani? anlamak biraz güç.

0

aynen çok saçma bir şey. ben de sadece ben böyle düşünüyorum sanıyordum. kızıma mavi ceketler montlar da giydirdim, battaniyesi de mavi idi. hiç de erkekleşmedi yani.

0

adet haline gelmiş ya. yoksa illa da bu renk olacak diye birşey yok. :)

0

ben renklerin cinsiyeti olduğunu sanmıyorum

0

elbette saçma bana göre bütün renkleri geydirebilirsiniz

0

evet bence de saçma. neden 2 renk ayrımına giriliyor. kız ile pembenin ne alakası var. kız mavi giymiyor mu ya da pembe giyen erkek yok mu tabiki var. bu algının yıkılması lazım ama bu imkansız hale gelmiş. insanoğlu birşeyi kabullenince onu bırakmıyor.

0

çok saçma saçma saçma saçma hemde çok saçma saçma baya saçma saçma çünkü öyle oldugunu düşünüyorum

0

hayır ben hiç de öyle değil oglan bebeğine bence mavi çok yakışıyor, kız bebeğine de pembe çok yakışıyor. adı üstünde bebek yani büyüdüğünde zaten istediği renkleri giyebilirler. ben de oğluma mesela yeni doğduğunda mavi aldım bir tane, bir tane de sarı aldım doğuma giderken ben de çok yakışıyor ben de maviden yanayım kız içinde pembeden diğer arkadaşlarim nasıl düşünür bilemem ama ben böyle düşünüyorum.

0

eskilerim saçma geleneği ama artık o tabular yıkıldı. benim oğlumun neredeyse mavi kıyafeti hiç yok hepsi renkli. çocuk giyim mağazaları artık kara göze ilk çarpan renklere bakıyor valla pembeye maviye bakan yok.

0

bu eskiden beri böyle gelmiş adeta gelenek haline gelmiş, istediği rengi giyebilir benim çocuğum.sonuçta bir renk bir cinsiyete ait değil,genel olarak pembe giydiriliyor kız çocuklarına belki ilk doğduğu dönem giydirilebilir ama sonrasında mavi de giyer sarı da yeşilde saçma bence de.