6

detoks nedir? vücudumuzun ana detoks organı hangisidir?

detoks kitlerinin işe yaradığını gösteren tek bir bilimsel kanıtın da olmadığını bilin isterim. bunlar tamamen pazarlama teknikleri. detoksun vücudunuzu değil, cüzdanınızı temizlediğini unutmadan.. sağlıklı günlere..

99 cevap
0

detoksta vücuttaki toksinler atılır. bunu gerçekleştirmek için ise detoks diyeti gerekmektedir. detoks diyetinin bağırsak ve sindirim sisteminin rahatlaması, gençleştirme, kilo verme gibi erikleri vardır. kırmızı et, balık, süt ürünleri, ekmek, tahıl ürünleri gibi gıdalar kesinlikle tüketilmez. bunların yerine sadece meyve ve sebzeler alınır.

0

kelime anlamı toksinlerden uzaklaştırma toksinlerden arınmadır.velhasıl kelam tam bir detoks mümkün değildir.neden :çünkü sadece su içsen bile vücudun ondan kesin bir toksin çıkarıyordur.hadi abartmıyim belki sudan çıkartmıyordur ama onun dışıda her şeyden çıkartıyordur.detoks yapanlar bu sebeple su içinde bekletilmiş maydanoz dereotu gibi bitkilerle elma çilek salatalık gibi antioksidan özelliği yoğun olan meyveleri kullanıyorlar.bir de tabii direks meyve suyu ya da belli çorbaları tüketiyorlar.ammma vücudun atıklardan uzaklaşacak derken hık hık edip gitmeyesin diye en fazla 2 gün yapabiliyorsun.sonuçta bünyenin katı ve sağlam gıdaya da ihtiyacı var.detoks un uzun vadede kanıtlanmış bir faydası da yok

0

detoksu vücuda uygulanan bir yöntemdir detoks yaptırdığınız zaman vücudumuzdaki mikroplardan arınmış oluyoruz ve gözeneklerinin nefes almasını sağlıyoruz.

0

detoksta vücuttaki toksinler atılır. bunu gerçekleştirmek için ise detoks diyeti gerekmektedir. detoks diyetinin bağırsak ve sindirim sisteminin rahatlaması, gençleştirme, kilo verme gibi erikleri vardır. kırmızı et, balık, süt ürünleri, ekmek, tahıl ürünleri gibi gıdalar kesinlikle tüketilmez. bunların yerine sadece meyve ve sebzeler alınır.

0

detone vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına denir.

0

bedendeki toksinleri atmak. kaynar suya maydanoz havuz elma tarçın 15 dakika bekletin sonra için çok faydalıdır.

0

detoks vücudu toksinlerden arındırmak için yapılan bir uygulamadır yılın belirli dönemlerinde uygulanır. özellikle kilo vermek için ilk başvurulan yöntemler arasında yer alır. vücutta biriken fazla ödemin ve suyun atılması için uygulanan uygulamaların başında yer alır. genellikle sebze ve meyve suları kullanılarak yapılır.

0

detoks vücutta bulunan zararlı gereksiz toksik maddelerin atılması için kullanılan bir yöntemdir vücudumuzun ana detoks organı sanırım akciğerimizdir çünkü nefes alıp vermeyi sağlar insan vücudu için en iyi detoks da bol nefes almaktır ayrıca bir bardağa bir limonun yarısını dilimleyip bir kısmını sıktıktan sonra bir kaç yaprak nene ve biraz da maydanoz ekleyip 15 dk kadar dinlenmeye bırakırsanız geri geldiğinizde çok güzel içecek sizi bekliyor olacak ama bu genelde sabah erken saatlerde kalkar kalkmaz yapılır en azından o saatte yapılması daha doğrudur çünkü güne zinde başlarsınız formunuzda olursunuz zihninizi açar yorgunluk hissini vücuttan atar dolayısıyla önemli bir detoks yöntemidir ama terlemek ta iyi bir detoks yöntemidir çünkü vücutta ki fazla suyu atarak zararlı bazı maddeleri atarak vücudu rahatlatır kendinizi iyi hissedersiniz ayrıca bir yol da spor yapmaktır tabi düzenli olarak bunlardan bazılarını veya tamamını yaparsanız vücudunuz detoks isteğini gidermiş olursunuz

0

detoks, vücudumuzda bulunan zararlı toksinleri atmak için içilen bir şeydir. detoks yaptım deriz veya detoks uyguluyorum deriz. detoks için çeşitli besinler kullanılıyor. en çok maydanoz, su, limon karıştırılarak detoks yapılıyor. detoks sayesinde vücut yenileniyor. ödem atılıyor. bağırsaklar ve metabolizma çalıştırılıyor. bu şekilde vücut yenileniyor ve güçlendiriliyor. detoks sayesinde vücutta yenileşme ve güçlenme meydana geliyor. detoks sadece yüzde değil, tüm vücutta meydana gelebilen bir şeydir. özel k-olarak hazırlanan detoks suları ve kürleri ile birçok şey dışarı atılıyor ayrıca detoks zayıflamaya da yardımcı oluyor.

0

detoks vücudumuzdaki toksinlerin ve zararlı bilesenlerin atilmasina denir. detoks organı bagirsaktir yani toksinler bagirsak yoluyla dışarı atilir.

0

detoks vücudumuzda toplanan toksik maddelerin, vücuttan atılması ve vücudun bunlardan arınmasıdır. toksik maddeler nelerdir dersekte zamanla yediğimiz yiyeceklerin içinde bulunan vücudumuza faydası olmayıp aksine zarar veren bileşikler ya da gereğinden fazla olan besinlerdir. genellikle fazla su ve tuz vücudumuzda birikir. (çünkü vücudumuzdaki tepkimeler sonucunda su ve tuz açığa çıkar.) vücudumuzda bu biriken su ve tuza ödem adı verilmektedir. vücutta daha şiş bir görüntü oluştumaktadır ve kilonuzu olduğundan daha fazla göstermektedir.

0

detoks arınma gibi birşey vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmak anlamına gelir detoks diyetleride var istersen bakabilirsin ayrıca organı bağırsaktır bunuda belirtiyim

0

detoks için bazı uzmanlar çok yararlı derken bazıları yararlı olmadığını işe yaramadığını organları yorduğunu söylüyor hangisine inanalım biz

0

detoks organı vücudumuzda bağırsaklardır yediğimiz içtiğimiz herşeyi ordan dışarı atarız bağırsakların iyi çalışması gerek hergün düzenli olarak tuvalete çıkmak gerek en büyük detoks bu

0

vücutta birikmiş toksin ve ödemlerin atılması için yapılan kısa süreli form düzenidir. bunu sağlayan organ karacigerdir.

0

detoks arınma arındırma anlamlarında kullanılır.vücudumuzun ana detoks kaynağı karaciğerdir.karaciğerimiz mükkemmel bir yapıda çalışarak vücuttaki zararlı maddeleri toksinleri atarak vücudu temizler.

0

detoks toksinlerin arindirilmasidir ve en büyük görev karaciğere aittir

0

detoks vücuttan zararlı toksinlerin atılmasıdır. son zamanlarda gündemde oldukça yer alan detoks karışımları vardır.

0

detoks vücudu zararlı maddelerden arındıran, sadeleştiren bir şeydir. ciğerleri, bağırsakları çalıştırır. nane, maydanoz, sıcak su ile yapılan bir karışımdır.

1

aslında detoks kelime anlamı ile arınma ve sadeleşme anlamlarına gelen bir kelimedir. vücudumuzda detoks uyguladığınız zaman da vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerden vücudumuzu arındırmış oluyoruz. vücudumuza detoks işleme uygularken kesinlikle hayvansal gıdalar tüketilmez. etin hiçbir türlüsü ile süt ve süt ürünleri ayrıca tahıllardan oluşan ekmek ya da atıştırmalık tarzı gıdalar detoks süreci boyunca asla tüketilmez.
daha sağlıklı bir şekilde ve hastalıklardan uzak bir hayat sürmek istiyorsak hayatımız boyunca düzenli olarak vücudumuzu arındırmalı ve bunun içinde detoks uygulaması yapmalıyız. detoks karaciğer ve böbreklerde en fazla gerçekleşen bir arınma işlemidir.
detoks uygulayacağımız zaman kesinlikle evde kendimiz sağlıklı ve taze besinler tüketerek detoks uygulamalıyız. piyasada satılan detoks ürünleri sağlığımıza fayda dan çok zarar getirmektedir. özellikle detoks yaparken bol miktarda sıvı gıdalar ve su tüketmeye özen göstermeliyiz.bu sayede vücudumuzda bulunan toksinlerin dışarı atılması çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilecektir.
detoks yaparken genellikle taze sebze ve meyveler ile hazırlanan detoks suları tüketilir. midenin daha yumuşak kalması sağlanır ve bu sayede bağırsaklar dinlendirilmiş ve daha iyi çalışması sağlanmış olur.
detoks yaparken özellikle antioksidan bakımından zengin olan besinler tüketmeye özen göstermelisiniz. engin ağabey besinlerin başında gelmektedir.
aydede çok satan kişilere meyve ve sebzeleri çiğ bir şekilde tüketmeleri önerilir. bu şekilde içlerinde bulunan vitamin ve mineraller de çok daha fazlaca ve kolay bir yolla vücuda alınmış olur.