0

ikinci bir ev derim ben hocaları ve arkadaşlarıyla beraber büyük bir aile ve evin içine girer gibi olurdum okula gidince.

0

okul deyince akla tek kelime ile ifade etmek çok yanlış olur o kadar çok şey geliyor ki arkadaşlık arkadaş ortamı yeni insanlar yeni hayatlar çok farklı öğretmenler hepsinin birbirinden farklı tarzda ders anlatması bizim bunlara uyum sağlama sürecimiz başarı elde etme sürecimiz herkesin birbirine alışma süreci o kadar çok şey akla geliyor ki yaşanan yaşanmış olan tek kelime ile ifade edilmez de okul kavramı sevgi saygı birçok duyguların yaşandığı arkadaşlık ortamının olduğu bu arkadaşlıkların bazı durumlarda dostluğa daha ileriye taşındı dönemlerin olduğu şeyler aklına geliyor manevi duyguların daha yüklü olduğu dönemler akla geliyor kat iyiler olduğu kadar kötü şeyler de hazırlayabiliyor insan ama iyiler her zaman daha fazladır ve bardağın her zaman dolu tarafından bakarsak mutlu olmaya başarabiliriz okul dönemi ne çok iyi şeyler de hatırlayanlar

0

sınav stresi derslerden kalma korkusu gibi şeyler

0

okul diyince akla hemen onun adı gelir teneffüs teneffüs teneffüs sbzbsb

0

okul diyince aklıma neler geliyor neler bir bilseniz hem yaşamış olduğum anılar geliyor duygulanıyorum. hem de okuldan kaçtığım zamanlar geliyor. çok okula gitmezdim devamlı kaçan bir öğrenciyim. şimdi hatırladıkça gülerim ama bazı sorunlar yaşıyordum o dönemler daha sonra açık liseye yazılmıştım ama güzel günlerdi.

0

okul denilince aklıma gereksiz öğrenci yığını geliyor. hiç bir hedefleri yok. günübirlik yaşıyorlar. gelecek kaygıları yok. ben onları görünce geleceğim için kaygılanıyorum. tabi ki hepsi için demiyorum ama yarıdan fazlası böyle. eskisi gibi öğretmene saygı yok. buralarda görüyorum öğretmenle aynı masada sigara içiyor öğrenciler. biz birlikte sigarayı içmeyi bırak okulun 5 km yakınında içemezdik.

0

okul deyince aklıma komik şeyler geliyor açıkcası. ben çocukken okuldan çok kaçardım nedense aklıma hep o geliyor. orada ki anılarım olsun okuldan kaçmalarım olsun devamsızlık olsun okul deyince bunları hatırlıyorum . özellikle lise dönemi böyle idi. okul deyince hatırladığım en güzel şeyde lavabolarda gizlice sigara içmekti tabi bu doğru bir davranış değil ancak alışkanlık olduğu için ve o dönemler böyle düşünmediğim için biraz da ergenlik var tabi keyif alırdım bundan kaçamak yani gizlice bireyler yapmaktan. sanırım aksiyonu seven bir yapım var. ancak üniversite hayatı deyince okul benim için çok güzel bir yer haline geliyor çünkü en güzel zamanlarımı orada geçirdim. üniversite dönemimde orada kurmuş olduğum arkadaşlıklar olsun öğrendiğim şeyler olsun kendime ait evim manzaram olsun hepsi benim için çok özeldi. karadenizde okumuştum üniversiteyi okula gitmek için her sabah on onbeş dk yürürdüm upuzun merdivenler vardı tabi en kısa yok orasıydı bilirsiniz karadenizin yollarını kavisli dar yerler. yolu kısaltmak için merdivenleri kullanırdım yeşillik içinde bir yerden geçerdim. aşağıda tren yolu vardı oradan okula ulaşırım. okulun arkasında sahil vardı kafeler vardı orada arkadaşlarımla sohpet etmek denizi seyretmek sahilde dolaşmak çok güzeldi. yine okulda derslere girmek birşeyler öğrenmek üniversite dönemi beni hayat bağlamıştı açıkcası o sosyal ortam bulunduğum bu yerden uzaklaşmak bana iyi gelmişti kafamı dinlemiştim kendime gelmiştim. bu yüzden okul benim için çok şeyi ifade ediyor.

0

okul normalde eğitim-öğretim görmemiz gereken ama ne yazık ki sadece öğretim gördüğümüz, yıllarca sıralarda okumak için diz çürüttüğümüz bir yerdir.

0

okul deyince çocukluk, genç kız donemlerim aklıma geliyor. o anları düşününce hüzünleniyorum ister istemez.neseli, ışıl ışıl guzel kız gitmiş.depresif, çökmüş kadın gelmiş. hayat çok acımasız gerçekten. zor derslerimiz olsada, o günleri güzel günlerdi. arkadaşlarımız , platonik aşık olup ta ayıp diye içimizde sakladığımız tertemiz sevgiler.okul yılları ah....

0

arkadaslık ve dısıplın kurulu geliyor aklıma..

0

eğitimin en güzel hali geliyor ve sıcacık bir ders ortamı ve ders materyalleri ve bir öğretmen.

1

belki inanmayacaksınız ama benim aklıma hemen tatil ne zaman olacak geliyıor. gerçi okul güzel şey. arkadaş bol, eğlence fazla sıkıntı yok yani çalışmıyoran. bir de tabi insanın aklına unutamadığı ilkokul öğretmeni geliyor.

1

sınav, stres, bitmeyen ders saatleri, disiplin adına yürütülen kurullar, başka da buna benzer birçok sey

1

kahretsin yine mi okul. bi bitmedi gitti.

1

tabiki de sınav
bence bu sistem öğrencileri korkutuyor

1

teneffüs :) ne kadar okul seven bir insan olduğum belli oluyor.