1

evliler kariyer yapamaz diye bir şey vardı da bizim mi haberimiz olmadı acaba. tabii ki yapabilir herkes kariyer, çok da güzel yapar. hem eş, hem anne, hem iyi bir kariyere sahip bir sürü kadın tanıyorum. okuldaki hocalarımın, profesörlerin çoğu böyle. mis gibi kariyer de yapmışlar anne de olmuşlar, hem de evliler yani olabilir mi böyle bir şey :)

1

evli eşlerin kendi çaplarında kariyer yapmaları muhtemeldir. ama zorluk açısından zordur.

2

''sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız'' konfüçyüs.

karadeniz'de derler ki ''sevdiğini alamaysan, aldığını sevecesin''. yani sevdiğiniz işi yapamıyorsanız yaptığınız işi sevmeyi deneyin. çünkü ömür çalışmakla geçiyor. yapılan araştırmalara göre, mesai bitse bile insanlar iş düşünüyormuş, geride ne kadar zaman kalıyorsa artık. onun için severek yapın yaptığınız her şeyi, sevmeye çalışın.

2

elbette yaparlar.

kuzenim evlendiğinde öğretim görevlisiydi, şimdi profesör. iki de güzel çocuğu var.
arkadaşımız evlendiğinde üniversite sınavına hazırlanıyordu, şimdi üniversite'de öğretmen iki çocuğu var, yine evlendiğinde üniversite okuyan bir arkadaş şimdi anaokulu öğretmeni, onunda yine iki çocuğu var.
yeter ki istek ve azim olsun, çocuk da yapılır kariyer de şarkı da söylendiği gibi.

tabi eşinizin destek olup olmaması çok önemli. burda da eş seçiminin önemi dikkat edilmesi gereken bir husus.

1

elbette yapabilir.

ama toplumumuzda kadının bunun için ekstradan bir mücadele vermesi gerektiği gerçeği var maalesef... yine de kadınları bu mücadeleyi verecek güçtedir ve vermelidir.

1

yaparlar tabiki onalarında hakkı var.
evleniyorlar köle olarak gitmiyorlar onlarında hayalleri yapmak istedikleri yerlere varmalar.

1

sen çalışamazsın sen kadınsın falan

1

niye yapmasın tabi ki yapar tek taraflı hiç bir iş olmaz, birde bu devir de artık bir maaş yetmiyor ev geçindirmeye ev kiraları uçuk,faturalara gelen zamlar aldı başını gitti, kadın olsun erkek olsun kendi kariyerinde yürümeli

1

yapar tabi ne sebeple yapmasın ki