0

ben ögrenci evi tutardi bir kaç kafa dengi arkadaşla kalirdim zor olurdu ama güzel olurdu anilarin olurdu

0

evde yaşamak çünkü yurtta odana kimin geleceği belli değil. anlaşıp anlaşamayacağın belli değil. kücük bir yerde çok kişi olunca özel alan diye bir şey kalmıyor. evde kalmanın da elbet zorluğu vardır ama anlaştığın bir arkadaşın olduktan sonra birbirinizi idare edebiliyorsunuz.

0

ailemle beraber yaşayan bir üniversite öğrencisi olarak, eğer şehir dışında okusaydım ve param da olsaydı kesin ayrı ev tutardım. yurt türü şeyleri sevmem

0

öğrenci evi pislik oluyor genelde hele ki erkeksen ama yurd dışı güzel olabilir.

0

evdir, çünkü yurtta mahremiyet diye bişey yok, hele bide biraz titiz biriysen hiç katlanamassın bence

0

yurtta yaşamak en güzelidir.herşey senin icin hazirlanmistir ve sen yalnizca derslerinle ilgilenirsin ayni zamanda yeni insanlar tanirsin surekli degisim karakterleri çözebilmek icin tecrube edilesi bir yerdir askeriye gibi..

0

yurtta diyebilirim herşey hazır ortam sıcak yemek var

0

öle bir şansım olsaydı ilk yıl yurt geri kalan kısım ev derdim

0

üniversite de öğrenci evinde yaşamak daha iyidir. yurtta kalmakta fena değildir. ama yurdun kuralları vardır. ve yurda giden öğrenci bu kurallara uymak zorundadır. ama yurtta kalmak yerine öğrenci evinde kalırsa istediğini yapabilir. istediği kadar rahat hareket edebilir. onun için benim cevabım kesinlikle öğrenci evinde kalmaktır.

0

bence yani ben olsam sizde düşünün yurt daha rahat elektrik su doğal gaz derdi olmaz ekmek elden su gölden

0

öğrenci evinde yaşamak insanı sorumlu hale getirir ama zorluklar da getirir. bence yurtta kalıp yaşamak daha mantıklı. çünkü hem geçim sıkıntısı çekmezsin ama evde kalınca her sıkıntıyı çekiyorsun.

0

bence yurtta yaşamak daha iyi hem masrafı daha az olur diye düşünüyorum. öğrenci eve çıkınca bazen faturaların, kiranın altından kalkamıyor.

0

ne ayrı evde kaldım ne yurtta .. ama sorulsa ayrı ev derken ama kismet olmadı ne yazık ki

0

ben yurtta kaldım hiç de memnun kalmadım yurttan. ev tutmaya da yanaşır mıydım bilmiyorum herkesle kolay kolay anlaşamam. en iyisi ailenin olduğu şehirde üniversite okumak bence.

0

ben universite okumasamda bu soruya yanıt vermek ıstıyorum.elbette ögrencı evi tutulmalı ve orada yasanmalı demek ıstıyorum.yanı yurt denılen yerde ne kadar rahat edebılırsın ki.

0

kesinlikle evde yaşamak lisede yurt ortamını yaşadığım için yurt güzel değil evde sorumluluk ister. evde kalmak daha avantajlı bizi geleceğe daha iyi şekilde hazırlanmamızı sağlar

0

yani evet yurt ortamı da gayet güzel kalabalık ama disiplin çok fazla olduğu için çok rahat edemiyorsun akşam dokuz en geç on gibi ışıklar kapanıyor .yemek saatlerini kaçırırsan yemek bir daha olmuyor. giriş çıkış saatleri falan baya sıkıntı oluyor .sadece yurtta kalmanın en güzel yanı kalabalık ortamda bulunmam ama hiçbir şekilde rahat edemiyorsun benim fikrimi soracak olursanız ben kesinlikle ev derim .ortamı daha rahat oluyor ama çok fazla maliyetli evin eksikleri oluyor ,yemeyi oluyor ,bulaşıyor oluyor ,çamaşırı ,doğalgazı,suyu ,elektriği bir çok masraf çıkabiliyor.rahatlık bakımından kesinlikle ev diyorum tabi çokta rahat olmamak gerekiyor çünkü ev sahibi olursanız misafiriniz çok olur.ben yaklaşık üç ay kadar yurtta kaldım.ortamını evet çok sevdim ama bana göre değildi çok fazla disiplinliydi.daha sonra arkadaşımla eve çıktık ve eve çıktıktan sonra ek iş yapmaya başladık çünkü kesinlikle para gitmiyor.

1

oğlumdan yola çıkarak anlatmak isterim..yurt mu ev mi bu öncelikle ailenin ekonomik gücüyle de orantılı.. çocukların hepsi bıraksan tabii ev ister.. ki haklılarda.. yurtta kalma ortamlarının ilkelliği diyeceğim.. banyo wc ler ortak.. yemek yok.. olansa güzel değil.. giriş çıkış saatlerinin prosüdürü gibi şeylere bakarak ev iyi.. oğlum özel yurtta kalıyordu.. tek kişilik oda da tek kahvaltısı vardı.. o sene bize devam edeceğiz diye yurt 1500 olacaktı.. yenilere 1700 olacaktı aylık.. yine de değmezdi.. dedim ben bu fiyata oğluma ev tutarım.. haziran'da yurttan çıkış yaptık..ağustos 15'de ev tuttuk..1+1 ev çok şirin.. içini dayayıp döşedik.. şimdi oğlumun ayakları yere basıyor..kendi yemeğini yapıyor.. kendi çamaşırlarını kendi makinesinde yıkıyor.. bir evde aranacak herşey var evinde.. tek televizyon yok.. onu da kendisi istemiyor.. evi ana cadde üzerinde.. 6 ncı kat. ön cephe.. minübüsler evin önünden geçiyor.. hatta ilk durak diyebilirim.. şimdi de tam dairenin karşısında yeni hava limanına giden metronun bir durağı inşa ediliyor.. mis gibi ev.. tabii herkes ev ister.. herkese oğlumun şansını dilerim.

0

yurtta yaşamak daha iyi. kaçta giriş çıkış yapacagin belli. kaçta yatağın belli kaçta kalkacağın belli. ama evde oylemi giriş çıkış kalkış yatış saatin belli değil

0

üniversite de öğrenci evinde yaşamak tabi ki üstelik yalnız yaşamak evet yurtta kalan arkadaşlarım yurt arkadaşları edindi çevreleri genişledi yarım dönem ya da bir dönem sabredebildiler ama hepsi eve çıktılar yalnız geldim yalnız yaşıyorum yani kedim ve ben gayet mutluyuz. istediğimiz zaman uyuyoruz istediğimiz zaman kalkıyoruz istediğim zaman istediğim şeyleri yapıyorum.