0

her zaman değil ama çoğunlukla anlatır. örneğin anasına bak kızını al, baldız baldan tatlıdır gibi atasözleri çok cinsiyetçi olmakla birlikte sapıkçadır da. bu yüzden her zaman doğru bulmuyorum. ama bir elin nesi var iki elin sesi var gibi atasözlerinin öğretici özellikleri vardır ki bu durum atasözlerine olan ilgiyi ve yüzyıllardır kullanılma sebeplerini açıklar.

0

ben atasözlerini oldum olası çok doğru bulurum atasözlerini kim söylemişse ağzına yüreğine sağlık diyorum çünkü gerçekten de atalarımızın söyledikleri her şeyi yerine gelmektedir mesela örnek vereceğim damlaya damlaya göl olur diye bunu ele alırsak diyelim ki az bir şey paranız var az ama işinizi görmüyor dur bir kumbaraya koyduk diyelim ve günden göre az da olsa bu kumbaranın içine 10 kuruş olsun 20 kuruş olsun ne olursa olsun atalım diyelim bunu belli bir zaman sonra açtığımız zaman görecek göreceğiz ki bu kuruşlardan ya da bir tellerden bir sürü para biriktirdi göreceğiz veya sakla samanı gelir zamanı diye bir atasözünü helal alırım bir şeyi kullanmadık diyelimve bir kenara attık aradan aylar geçti o şeye ihtiyacımız var ve bu sakladığımız şey gün gelecek ki değerli olacak veya işinize yarayacaknasıl üzüm üzüme baka baka kararır bir insan diğer insanın yanında dura dura dura onun huyundan ya da suyundan mutlaka kapar o yüzden diyorum ki atalarımız geçmişte ne söylemişse haklı ve yerinde söylemişlerdir

0

ben her zaman doğruyu anlattığı tarafını savunmuyorum. evet doğruluk payı olanlar çok fazla ama her zaman değil

0

eskilerde yaşayan insanların tecrübesiyle söyledikleri sözlerdir. atasözleri her zaman gerçeği yansıtır.

0

her zaman doğruyu anlattığını sanmıyorum çünkü şartlar her zaman değişiyor.

0

evet atasözleri çoğu zaman doğruyu anlatır. anlatım şekilleri biraz kaba ve dolambaçlı olsada sözler çoğu zaman gerçekleri yansıtıyor.