0

vallahi ben hiçbir şekilde eğitim sistemi doğru bulmuyorum.çünkü eğitim sitemiz artık nasıl bir yere gidiyor anlamış değilim artık. ne güzel ygs lys vardı en azından insanlar ygs de barajı geçemediklerinde lys ye girmiyorlardı ama şimdi yks diye bir sistem getirdiler. bu sistem 2 gün yapılıyor ardı ardına mı daha sonra barajı geçemeyenler bile yani boşu boşuna para vermiş oluyorlar. o yüzden bu sistem ilk önce buradan hiç iyi değil. bir de geçen sene son aylarda başka bir sistem getiriyoruz soruları değiştiriyoruz dediklerinde öğrenciler zaten çalışmayı bırakmışlardı o zaman. o yüzden öğrencileri neredeyse bir şok yarattılar.tabii ki sonra öğrenciler sınava girdiklerinde hiçbir şekilde alışık olmadıkları matematik soruları denk gelince neredeyse paragrafta olarak gibiydi. hepsi de bir hayal kırıklığına uğradı emeklerinin boşa gittiğini düşündüm bazıları sınavdan çok erken çıktılar diye biliyorum. çıkanların çoğu matematik sorularının paragraf soruları gidip olduğunu ve böyle matematik sorularını hiç alışkın olmadıklarını hiçbir şekilde yapamadıklarını söylediler gerçekten çok üzücü bir durumdur. benim de kardeşim girdi sınava ama gerçekten matematik sorularına hiçbir şekilde yapamamış ve alışık olmadığı için tabii ki o yüzden bu sene mezuna kaldı. insanların emeklerini boşa çıkardılar ilk önce bu. öğrencilerin bu kadar uğraşıp da son anda bir sitemi değiştirip başka bir sitede geçip soruların şeklini değiştirip soru sayısını azaltıp bir sürü şeyler yaparak insanları gerçekten de zor duruma düşürdüler. bence keşke yapılmasaydı son anda en azından çünkü öğrencilerin çoğu artık mezuna kaldı veya üniversiteye gidip oradan denemeye başladılar tekrardan. eğitim sistemimiz işte bu durumda. gerçekten artık bu sistemi çok iyi bir şekilde bir el koymalı veöğrencilerin istekleri doğrultusunda bence yapılmalıdır sınav.

0

senelerdir şikayetçi olduğumuz bir konu gelen bozuyor. habire oyuncak gibi oynatıyorlar. temele dayandırdıkları bir felsefeleri yok resmen. sanki pat diye değişecek sanki hemen her öğrenci kabul edip başarılı olacak sanıyorlar. türkiye'nin hiçbir zaman eğitim sistemini hiçbir dönemde yeterli görmedik çünkü bir an bu olsun deyip belli bir süre sonra bu kalksın diyebiliyorlar.

0

hayır eğitim sistemi daha da kötüye gidiyor, bir çıkış yolu bulmaya çalışıyoruz, işler daha da çok sarpa sarıyor.

0

nasıl doğru bulayım.dünya sıralamalarında sonlardayız

0

doğru bulmuyorum işsiz gençler çok hatta yıllarca ingilizce ders verip öğretemeyen bir eğitim sistemimiz var

0

bende türkiyedeki eğitim sistemini doğru bulmuyorum yaklaşık olarak 16,17 yıl üstüne yüksek lisans 19 yıl 20 yıla yakın eğitim görüyorsun ve sonucunda işsiz kalıp kendin iş arıyorsun böyle olan çok arkadaş çevrem var iş olanakları çok az madem az,madem bu denli o zaman neden böyle bir meslek seçimi var bilmiyorum.benim fikrim imkan ve olanak olan meslekler olmalı okul hayatında.

1

türkiyenin yarayan bir kanıdır eğitim sistemi. bir türlü bir sistem üzerinde sabit kalınamamış ve istenilen netice alınmamıştır. her gelen eğitim bakanı eğitim sistemi üzerinde türlü değişiklikler yamıştır. hem bir yandan çocuklar hem de aileler bu durumdan çok rahatsız olmuşlar ve olumsuz etkikenmillerdir.

0

hayır eğitim sistemini hiç doğru bulmuyorum 14 sene okudum 15. seneme girdim eğitim hayatım boyunca doğru düzgün dersleri tam öğrenemedim. her sene öğretmenlerin sadece o senelik öğrenelim işimiz bitince o öğrendiklerimizi kafamızdan silelim diye uğraşıp duruyorlar.

0

turkiye de maalesef egitim sistemi cok degisiyor ve cocuklar bu sistemde pekte basarili olamayabiliyor

0

kesinlikle doğru bulmuyorum bir ülkede bu kadar üniversite bulunması o ülkenin ne kadar ilerlemiş olduğunu değil ne kadar geri kaldığını gösterir.