0

bir çok insandan daha tatlı daha cana yakın olan insanlardır. genetik bir farklılıktır. bir kromozom anomalisidir. yani normal bi insanın vücudunda 46 kromozom varken down sendromlu insanların vücudunda 47 kromozom olmaktadır. down sendromuna sebep olan tek sebebp hamililek yaşı diye biliyorum. 35 yaş üstü hamilelerfe artıyor bu risk faktörü. araştırmalarıma göre ise ortalama her 800 doğumda bir görülüyomuş. çekiki gözlü basık burunlu kalın enseli avuç içlerinde tek çizgili olmalarıyla bilinirler ve genelde birbirlerine çok benzerler. bu soruyu görünce çok heyecanlandım çünkü ben özellikle down sendromlu çocukları çok seviyorum. eskiden bu bireyler okuyanaz deniliyordu şimdiyse hem okuyabiliyolat hatta üniversiteye kadar gidebilenleri bile var tüm insanların yaşadığı dönemlerdeki duygusal özellikleri onlarda yaşar. gerçekten down sendromluların hayatımıza katılması beni çok mutlu ediyor.

0

normal insanlardan bir adet fazla kromozomları vardır. bazı eksiklikleri olsa bile bazı konularda çok iyi olabilmektedirler. down sendromlu bir çok sanatçı bulunmaktadır. şu an isimleri aklıma gelmediği için sizleri bilgilendiremeyeceğim.

0

her insanın vücudunda her hücrelerde genler vardır ve bu genler gruplaşmış şekilde olurlar. normalde genlerde 46 kromozom olur. down sendromu hastalıklarında olan insanlarda 47 kromoxom bulunur.