1

arkadaşım yurt dışında yaşadı bir dönem. süt almaya gitmiş kimse yok. depo var ve bir not var. depodan sütü alıp parasını bırakabilirsiniz diye. bakmış orada paralar da var. ihtiyacını almış ve parasını bırakmış tedirgin olarak. yabancılar tedirgin olmuyordur alışmışlar dedik. türkiye'de olsa diye de utanarak konuştuk, çünkü müslüman çoğunluğu olan bir ülkede yaşıyoruz ama depoyu sökerler yerinden demeden edemedik.

ayrıca yurt dışında en pis yerler üzülerek söylemek istiyorum ki türk mahalleleri olan yerlermiş. türklerin çoğu müslümandır ve temizlik imandan gelir. buna benzer bir sürü çelişkilerimiz var.

mesela istanbul. peygamber efendimiz fethedecek komutana övgüler yağdırmış ve atalarımız fethetmiş. peki ne olmuş? o tarihe sahip çıkılıyor mu? o doğal güzelliklere? resmen emanete hıyanet söz konusu peki müslümanlıkta bu var mı?
konya'da hasta karısını kaybeden ve hasta babasına hastanede bakmak zorunda olan adam çocuklarını yaşlı annesine bıraktığı için her gün ağlayıp, sonunda intihar etmiş. haberimiz var mı? komşusu açken tok yatan bizden değildir deniyor hangimizin komşumuzdan haberi var?

soruyu sen bize sormuşsun ama ben tekrar sormak istiyorum.
elhamdülillah müslümanız ama müslüman gibi yaptığımız ne var?

1

bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. hayır üzücü olan dinimiz gereği ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ama yapmıyoruz bu daha üzücü bir durum . mesela 5 vakit namaz kılmamız gerekiyor ama özellikle yeni nesil kaçı yapıyor. içki sigara vücuda zararlı şeyler kullanmamak gerekiyor ama kullanmayan sayısı çok azdır. insanoğlu olarak cok acayibiz bilip yapmamak daha günah aslında.