0

beslenme = tüm canlılar yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebilmek için beslenmek zorundadır. insanlığın beslenmesinde en büyük gelişim ateşin kontrol altında alınması ile gerçekleşir. bu sayede yiyecekletini pişirmek için toprak ve kilden kaplar yapılmıştır.

avladıkları hayvanların etlerini pişirerek daha sağlıklı beslenmiş ve etlerin bozulmadan daha uzun süre saklamasını sağlamışlardır

bitlerin pişirilmesiyle de daha farklı yiyecekler yapmışlardır
bu süreçte bazı tesadüfler sonucunda tuzu bulmuşlar ve bunu yemeklerini tatlandırmada bazı yiyeceklerin tuzlanarak daha uzun süre saklanmasında ve dericilikte kullanmışlardır.

yine yiyeceklerin ömrünü uzatabilmek için kükürt tozu yardımıyla üzüm incir kayısı gibi meyveleri ağartarak daha sonra kullanabilmişlerdir.

0

her canlının beslenme şekli farklıdır. kimisi sadece otculdur otla bitkilerle beslenir. kimisi sadece etle beslenir et ürünleri yer. kimisiyse hem etle hem de otla beslenir her iki besin türlerinden de yemektedir.

0

her canlının beslenme şekilleri farklı olabilir. örneğin insan hem etle hem otla beslenebilen mir canlıdır. hem etçil hem de otçul olan hayvanlar da çokça vardır. yıtirtıcı hayvanlar etçil hayvanlardır. aslan, kaplan, timsah gibi...bazı hayvanlar da otçuldur. sığır, koyun keçi, tavşan, at otçul hayvanlara örnek olarak verilebilir.

bitkiler ise kökleri ile topraktan ih4iyaçları olan besinleri alarak beslenirler.

0

canlılar ; beslenme şekli olarak üç türe ayrılırlar. etçiller, otçullar ve hem etçil hemde otçul olanlar.
-etçil beslenme şekline sahip olan canlılar ; sadece et yiyerek beslenirler.
-otçul beslenme şekline sahip olan canlılar ;sadece bitki türleri yiyerek beslenirler.
-hem etçil hem de otçul olan canlılar ise ; hem bitkilerden hem de et yiyerek beslenirler.