0

her ikisi de yaşamak için gereklidir bunları bir dengeye oturmak gerekir

0

gerçek zenginlik tabi ki manevi açıdan olur manevi açıdan zenginseniz iyisinizdir yani sağlıksınız anlamına gelir bu önemli olanda tabiki öncelikli olarak manevi zenginliktir. ancak arkasından da maddi zenginlik gelir bu tırnak içinde aslında illa zengin olmanıza lüzum yok insan kendini geçindirebiliyorsa ailesine kendisine çocuklarına yetebiliyorsa buda bir manevi zenginliktir. yani illa zenginlik bol para olması bunaşart değil bana göre. ancak para insan hayatında önemli bir yere sahiptir. para olduğu zaman ihtiyaçlarınızı karşılarsınız ve paranız olduğu zaman kendinize ailenize yeyebilirisniz ancak ve inanın mutlu da olursunuz. fakirlik asşa ayıp bir şey değildir aksine insana bir çok şey öğretir belki de sabırlı olmayı şükür etmeyi vs. gibi bir çok kavram ancak fakirlik insanı mutlu etmez ya da kısmen mutlu eder diyelim evet bir insanın mutluluğu ona bağlıdır bakış açısına düşüncesine duygularına göre değişir o ayrı bir durum ancka yokluk içinde insan. çokta mutlu olamaz yani bunu için para da gerekir bu bakımdan ben manevi zenginlikten sonra parasal zenginlikten yanayım yani kendine yetebilmek para kazanmak gibi. para kazanmak paranızın olması zenginlik vs buna eğer amaç olarks bakarsanız evet para da size mutluluk getirmeyecektir eğer parayı siz bir araç olarak görür ihtiyaçlarınızı karşılamak için kullanırsanız ancak bu şekilde paradan zevk alırsınız. yani para aslında insan için hiçbir şeydir manevi durumların karşısında. ancka bşr yandan da herşey dir çünkü bugün barıbmanız giyecekleriniz yiyecekleribiz herşey para olmuştur adımınozı attığınız an para söz konusu olur.

0

paraya önem vermeyen insan varmıdır ki ama şöyle bir durum var arkadaş çevremde para olmasın çıkartır cebimden son paramı veririm ben bunu herkes yapar sonuçta yakın arkadaş.

0

paraya önem vermiyorum diyen kişi net yalan söylüyordur. çünkü günümüzde hayat oldukça pahalandığı için hayati bir önem taşımaktadır. bunun için paraya istemesekte önem veriyoruz hepimiz. para aile içi kavgalarından siyasete kadar uzanan geniş kapsamlı bir tartışma aracı desek yanlış olmaz. ama gerçek zenginlik manevi zenginliktir. bunun nedeni insanların bazılarının aç gözlülüğü yüzünden yıllarca hatıra olan şeylere önem vermeyip onu tarihi bir yapı olarak satabiliyorlar ne yazık ki. bu bir örnekti bunun gibi de milyonlarca örnek var. manevi değerlerine önem veren bir insan için ihtiyacı kadar para alsa yeterlidir. aç gözlü insanlar için ise anlatmaya gerek yok zaten. yani bir söz vardır ya varlığı bir dert yokluğu yara diye. paranın önemini çok iyi anlatıyor

0

paraya önem vermem, ihtiyaç kadar gereklidir her insana. gerçek zenginlik tabii ki manevi olandır.

0

gerçek zenginlik gönül zenginligidir.aslinda ama para yada önem veriririm çünkü parasız da olmuyor malesef

0

para bir yere kadar olur. önemli olan manevi zenginlik ömür boyu olur. para mezara gitmiyor yani ben önem vermem.

0

paraya pek önem vermem. gerçek zenginlik manevi olan zenginliktir. tabi para da yaşamak için gereklidir ama manevi zenginlik olmayınca para hiçbir şey demektir.

0

paraya önem vermem ama parasız da yapamam. :) yani aslında manevi değerler benim için daha önemlidir ama hayat standardım da bellibir düzeyde olmazsa zorlanırım ruhen...

yine de aile, sağlık, insanlık, sevyi daha öndedir paraya göre. allah kimseye muhtaç etmesin gene de...

1

para hayatımda asla bir amaç değil araçtır. hayatımı idame ettirecek, kimseye muhtaç olmayacak kadar param olsa yeter . bana göre bu hayatta ki en büyük zenginlik manevi zenginliktir. sevdiğimiz insanlar , ailemiz yanımızda olsun, huzurumuz ve mutluluğumuz daim olsun yeter. sadece para ile gerçekten saadet olmuyor.

1

paraya önem vermeyen yeryüzünde çok az insan vardır galiba. parasız bir hayat geçmeyeceğini her insanoğlu idrak etmiş durumdadır. gerçek zenginlik ise mutlaka manevi zenginlik ile olur.

0

para önemli fakat zenginlik sadece maddi olmaz gönül zenginleride var

0

para önemli ama senin geçim yapabileceğin kadar para yeterlidir bence gerisi sana mutluluk getirmez.

0

madiiyatın ne önemi var huzur ve sağlık olmadıktan sonra