0

hayal gücünün çok geniş olması kendisine özgü bir tarz olması sanatı sanat için yapması bunları sanat için en önemli etkenlerdendir bir insan sanat da başarılı olmak istiyorsa öncelikli olarak özgün olmalı hiçbir insan baskı altında ya da içinden gelmeyerek yaptığı bir işten zevk almaz zevk almadığı işi de doğru ve düzgün yapmaz bir iş içinden gelerek yapıyorsa gerçekten ona ilgi ve merak ediyorsa ve hayalleri hep o işin ucunda çıkıyorsa gerçekten hayallerini sonunda mutlu olacaktır sanat sanat için yapmalıdır.

0

bence sanatta başarıyı yakalamak çok zordur her insan sanatta başarıyı yakalayamaz sanatta başarıyı yakalayan insan kimseye benzeme amacı gütmeden kendi özgün hür iradesi ile içinden geldiği gibi fayda amacı gütmeden oluşturduğu eserlerle başarıyı yakalayabilir. başarılı bir insanı taklit ederek başarı yakalanamaz çünkü insan kendi başarısını değil başkasının başarısının taklit ederek başarı elde eder ve bu da insanın kendi başarısı olmaz.

0

sanatta başarının sırrı öncelikle ilgi gösterdiğin sanat dalında çalışmalar yapmaya özen göstermektir. ayrıca bu sanata verilen değeri de ortaya koyar. sanatta başarılı olmak için sevdiğin sanatı icra ediyorsan zaten ister istemez daha iyisini yapmak için daha çok çalışırsın. sanatta başarı kişinin yeteneğinin olması kadar onu istemesi de önemlidir. kimseye zorla resim çizdirip hadi ressam ol diyemezsin veya bale sevmeyen birine bala yap diyemezsin.

0

estetik zevk ve özgünlük sanatta başarı getirceğine inandığım tek şeyler

0

sanatta başarının sırrı bence özgürlükten geçer. özgün eserler veren sanatçı toplum tarafından daha çabuk kabul görür. kendine has bir üslubu olan sanatçılar daha başarılı olurlar.

0

hangi sanattan bahsettiğinizi bilmiyorum ama bütün sanatlarda yetenek çalışma ve başarı olması lazim en kolay örnek futbol ben mesela bi aralar mahallede top oynuyordum sonra okul takimi sonra alt yapı sonra amotör şimdi ise bal ligi ve hedeflerimde inşallah bir gün süper ligte oynarım ve galatasaray forması alıntında hep onu düşünerek oynuyorum ama son 3 aydır ayağım sakat olduğu için oynayamiyorum ne kadar çabuk iyileşirse o kadar çabuk galatasaray oyuncusu olmaya calisacam ama sonuç olarak herkezin bi yeteneği var ama onu keşfetmek zor onu keşfettikten sonrası kolay inşallah herkez yeteneğini keşfeder ve kazanır

0

yenilikçi
azim
çok çalışmak ve özgün olmak

0

sanatta başarının en büyük sırrı sabırdır. birde bunun yanına çok çabalamak çok çalışmak eklenince çok daha güzel olur. sanat için çok azim ve çaba gerekir. bunu gerçekleştirirsen bu işi başarmış olursun.

0

aslinda sanatin sirri soyledir bir is uzerinde sanat uzerinde ugrasiyorsan basarabilirsin mesele muzik sanati spor sanati resim sananti gitar sanati gibi butun sanatlarda basarili olunabilir bu basarida size kalmis olabilir bir sanat uzerinde cok ugrasmaniz lazim ugrastikca kazanirsiniz ve basarili olabilirsiniz evet sanat basarinin sirridir bu tam olarak bize be size kalmis birseydir bi is sanat uzerinde ugrasiyorsaniz yapmayi ihmal etmeyin gercekten basarili olabilirsiniz belki ulkemiz adina guzel yerlere gelebilirsiniz yada avrupada degerlenirsiniz kendinizi her zaman bir is uzerinde gosterin ihmal etmeyin.

0

sanatta başarının sırrını kısa bir dönem de olsa eğitimini almış olduğum resim sanatı üzerinden değerlendireyim.öncelikle bir eser yaratırken hiçbir şekilde ondan bir bir maddi kaygı gütmemelidir.bir yapitin eser olarak adlandirilabilmesi icin onun maddi kaygi degil estetik kaygi tasimasi gerekir.sanatta basarinin diger bir kistasi ise aceleye gelmeden,gerekirse ayni detaya gunler verilerek onun uzerinde usta ideallere sahip olunarak olusturulmasi gerekir.bu bakimdan monalisa tablosunun yapim asamasi okunai ve gerekirse nelerden dedakarlik edilip o ölümsüz eserin ortaya konduğu iyi anlaşılırak incelenmelidir ve ona göre sanatta başarıya ulaşmak için kıstas oluşturulmalıdır.

0

biraz hayal gücü ve yaratıcılık gerektiren bir olgudur. insanlari etkilemek gerekir

0

bir sanatın sanat olabilmesi için özgünlük gerekiyor. eğer özgün bir ürün ortaya çıkmışsa başarılı olmuş diyebiliriz. tabi ki sanat kadar sanatçıda çok önemli. sanat ve sanatçı bir toplumun ışığıdır. sanatçı geçmiş nesillerden bugünlere her zaman toplumuna ışık tutan, yol gösteren kişiler olmuştur. geçmiş dönemlerde ki eserlere bakarak o zamanlar hakkında fikir edinebiliyoruz. sanatçı insan özgün ve realist olmalı. sanatçı yapılmayanı yapmalı, düşünülmeyeni düşünmeli ve söylenmeyeni söyleyebilmelidir. atatürk'ün de bununla ilgili bir sözü vardı. şuan tam hatırlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla herkes bir gün her türlü mevkiye gelebilir hatta bu devletin başına başçılıkta yapabilir ama bir sanatçı olamaz. ana fikri bu olan bir sözü vardı. bu yüzden sanata ve sanatçıya saygı duymalıyız. bu değerleri korumalıyız. sanatçı insan din, dil, ırk, bayrak gözetmeksizin doğruları söyleyebilen insandır. ne olursa olsun doğrunun peşinden gitmelidir. bu yüzden yeri geldiğinden nefret edilmeyi göze alabilen insanlardır. bu devirde var mı böyle sanatçılar tartışılır. gerçi geçmiş tarihlerle günümüz sanatını kıyaslayınca da bazı şeyleri anlayabiliyoruz. sanat ve sanatçı bir toplumun aynasıdır. onlar korunmalı,sahip çıkılmalıdır. sanat gelecek nesillere tarihimizi, örf-adetlerimizi, toplumsal kırıntılarımızı ve bizden parçalar bırakabileceğimiz en güzel yoldur.

0

çok fazla çalışmak pratik yapmak yenilikçi ve araştırmacı olmak bence

0

sanatta başarılı olmanın temel sırrı özgünlük ve özgürlüktür. bir eserde ne kadar özgün olursanız eğer o kadar başarılı olabilirsiniz. özgünlük kelimesinin anlamı daha önce yapılmamış olan bir şeyi öznel yargılarınızdan gerçeğe dönüştürmektir. özgün olmanın temel sırrı kesinlikle yaratıcı olabilmektedir. yaratıcı bir kişiliğe sahip değilseniz eğer özgün olamazsınız. özgünlüğün bu denli önemli olmasının temel sebebi özgün olmayan eserleri sürekli tekrar ara düşmesidir. düşünsenize bir şey tekrara düşerse sürekli ne olacaktır? yeni şeyler türeteyemiyecektir. özgün olmak sanatta çok bir yere sahiptir.

0

sanatta başarının sırrı bence özgün olmaktır. eleştirilere kulak verip çokta takmamaktır. sonuçta hocaları tarafından "senden sanatçı olmaz" denilmiş ama azmedip çok başarılı işlere imza atmış sanatçılarımız vardır. ayrıca bir de bence sanat toplumsal yaraları ve gündelik olayları insanlara fark ettirmenin bir yoludur. ve bu da sanatçının farklı bir bakış açısı ile görmesiyle olur.

0

öncelikle sanatta olmazsa olmaz kişiselliktir. daha sonra bakış açısıdır. bir sanat eseri sergilemek veya icra etmek isteyen kendi düşüncelerinden yola çıkarak yapılmamış veya aynısından var olan bir sanat eserini kendince yorumlayıp harmanlayıp farklı bir şekil çıkartmaktır asıl önemli olan.

0

inanmak hissetmek hırs yapmak ve gece gündür çalışmak çalışmak çalışmak çalışmak...
en önemli şey hep yeniliklere açık olmak ve çalışmayı asla bırakmamak
ye teneke denen şey insanı bir adım önde götürür ama çalışmak fark actirri depar arttırır

0

sanatta başarının sırrı çok çalışmak ve ne olursa olsun kim ne derse desin vazgeçmeyerek yoluna devam etmektir.

0

inanamak ve çalışmaz ve beceriler ve birde azim gerekiyor

0

sanatta başarının sırrı bence güzel yazı yazmak ve kendini güzel bir şekilde ifade atmiktir.sanatta başarının sırrı güzel kalemiyle yazdığı eserleriyle ün olmuş bir kişi olmasıyla olur o yüzden sanatta başarının sırrı öldükten sonra bile o eserleriyle yaptığı işlerle ve yenilerle hala dahada anılmasıdır. sanatçılar çok güzel ve titiz şeyler yaptıktan sonra ve eserleriyle aynı şekilde titiz olması gerekiyorki sanatta başarılı olsun çünkü sanatta başarının sırrı önemlidir.başarının sırrı güzel yazı yazmak ve sanatta iyi şeyler yapmalıdır ve etkili ve özverili bir şekilde şeyler olmasıdır.çünkü eserleri ne kadar iyiyse öldükten sonra bile iyi şeyler oluyor ve eserleri ölümsüz oluyor.