0

her başarının altında bir emek vardır .şöyle baktığınız zaman kimse başarı merdivenine elini kolunu sallayarak çıkmamıştır. emek olmazsa yemek olmaz eğer bir şeyleri başarmak istiyorsanız kesinlikle emek vermelisiniz ve azimle gayretle çalışmalısınız. bir yerlere kolayca gelmek istiyorlar fakat kimse emek vermeden bir yerlere yerleşemez eğer yerleşiyor sa bu işte bir torpil vardır. normalde insanlar gerçekten de emek vermezlerse başarıya ulaşamazlar ancak birilerinin yardımı ile başarıya ulaşırlar o zaman da hak yemiş olurlar zaten.

0

emek vermeden basariya ulasamassin.basamak basamak cikmalisinki ilerde insan hayatinda yaptiklarinla hem sen hemde yanindaki insanlar gurur duymali bence.emeksiz bir is yaparsan sonraki hayatinda ya pismanlik duyarsin yada mesafe kat edemezsiniz.

0

tabiki ne kadar calisirsan karsiligini gorursun ne kadar ekmek okdar kofte

0

tabii ki de her taşın altından her başarının altında bir emek vardır.insanlar kolay şekilde maalesef geliyor artık günümüzde tabii ki de bazı insanlar var nadir ama genel anlamda gerçekten insanlar kendi emekleriyle bir yerlere geliyorlar. işte bir emek olmazsa zaten o iş hiçbir şekilde iyi olmaz.insanlar bir kere yapılması gerekir ki insanlar ona daha fazla inansınlar ve onlardan bir şeyler alsınlar onlardan esinlensinler en azından.benimle çevrem çok böyle insan gerçekten kendi emekleriyle bir yerlere gelmişler. mesela bir şirketin şu anda müdür yardımcılığını yapan bir kişiyi tanıyorum bu kişi 4 yıllık 1 üniversite işletme fakültesini bitirdikten sonra hiçbir şekilde bir yerde iş bulamamış kendini geliştirmesine rağmen ama hiçbir şekilde vazgeçmemiş kendi akrabalarını bir alt katında bir bodrum katı varmış oraya küçük bir baharat satıcılığı haline getirmiş. orada bir zaman neredeyse 1 sene boyunca 61 gün bir müşterisi sen burada hiçbir şekilde yapamazsın seni daha fazla bir yerlerde olman lazım daha iyi yerlerde olman lazım diyerek ona bir kişi ile tanıştırıyor ve büyük bir baharatçı şirketi olan bir kişi ile tanıştırıyor.bu kişiyle konuştuktan sonra zaten hayatı değişiyor yavaş yavaş bunun şirketini çalışmaya başlıyorum baharatçıların ilk önce denetimli yapıyoruz daha sonra küçük küçük herkesin yanında staj yaparak en sonunda artık neredeyse 15 sene sonra müdür yardımcılığı yapıyor. gerçekten en iyi duydum hayallerden başarılardan birisidir bu her yerde anlatırım genelde insanlar vazgeç vermeyebilir küçük bir bölümü okudum diye hiçbir şekilde bir yerde iş bulamam diye düşmemelidir azmetmeli.vazgeçmemektir hayallerinden o yüzden gerçekten de çok iyi bir başarı hikayesi bence bu. herkesin tabii ki de bir emeği vardır yaptığı işlerden herkes kolay bir şekilde gelmiyor iyi yerlere.

0

evet, her başarının ardında emek olduğuna inananlardanım. "emek olmadan yemek olmaz." diye bir satasözümüz var. aslında bu sorduğun sorunun tam olarak cevabını karşılıyor. :)

1

her başarının altında kesinlikle bir emek vardır. emek olmadan hiçbir şey olmaz.

1

bence yatar emeksiz birşey olmaz. emeksiz bir şeyden zaten hayır gelmez. emek yapacan ki başarılı olasın.

0

emeksiz ekmek olmaz. başarılı olmak için çok çalışmak gerekiyor.

1

bence de her başarının altın da emek vardır. mesela örnek verecek olursam ben okulda onur belgesi almıştım. şuan öğle geçmişe doğru gittim . nasil aldığımı neler yaptığımi hatırlıyorum da baya çok çaba göstermiştim. inanın sabah akşam dersle uyur dersle kalkardım. o derece yani demek ki emeğim olmasa benim o belgeyi hak etme gibi bir lüksüm de olmayacaktı zaten emeği olanlara çaba gösterenlere o belge verilir ben de bunu bildiğim için çaba gösterdim. hatta şunu bike diyebilirim her sınavdan önce arkadaşlara hep ders anlatırdım kafam kazan gibi olurdu her yer sanki o dersle alakalıymiş gibi olurdum. tabi bunlar hep emeğimin karşılığın da oldu. iyi ki de emek harcadım diyorum şuan. iyi ki de dersler çalıştım yani. benim diyeceklerim bu kadar herkese kolay gelsin. başarılar. emeğinizin karşılığını alırsınız inşallah. herkese bol kazançlar dilerim

0

tabii her başarının altında emek yatıyor. sonuçta sen ona emek vererek başarıyorsun, emek vermeden bence hiçbir şey başarılmaz hiçbir şey kolay değildir bu kadar.