0

dogalliktir kimseyi taklid etmeden özgün tamamen

0

doğrusunu söylemek gerekirse sanatta başarılı olmanın bir çok şartı vardır. hayalgücü, nesnellik, bakış açısı ve ilham bunlardan bir kaçıdır. ilham olmadan sanatta başarılı olmak mümkün değildir. çünkü sanat yapmak eylemin insan ruhuyla bütünleşmesiyle oluşan bir kavramdır. gitar çalmak bir eylemdir. fakat gitatla bir beste yapmak sanattır. bu yüzdendir ki ilham olmadan sanatta başarılı olmak mümkün değildir.

0

sanatta başarının sırrı iyi bir gözlemci olmak doğayı çevreyi insanları hareketleri duyguları düşünceleri iyi özümsemek ve yansıtmaktır

0

santta basarili olmak icin iyi bir gozlemci olmak gerekir ve disiplin cok onemlidir tabi biraz da allah vergisi bi yetenek şart.

0

emek vermek, özgün olmak, insanların duygularına dokunmak, etkilemek...

0

öncelikle sanatı sevmek lazım zaten sanat icra eden kişide büyük ihtimalle seviyordur sanat icra eden kişiler zaten zarif ve ince düşünen kisilerdir diye tahmin ediyorum.. inanç ve severek yapma iç içe de gelince güzel bir sanat ortaya çıkıyor

0

sanat inasanla yaşamın degesidir. sanatçı mutlu olduğu zaman mutluluğun resmini yada bestesini yapar demek değilidir bu. sanatçı mutsuz olduğu zaman mutluluğu, mutlu olduğu zamanda mutsuzluğu eserlerinde ifade edebilir işte dostlar sanatta başarının kısa bir örneği

0

sanatta başarının sırrı kesinlikle çaba ve sabırdır gerçi ikisi aynı şey herhalde ama olsun çaba başarı çalışmak sabır bunlar sen başarıyı elde edersin ben bunların hepsine sahip değilim o yüzden ders hakkında hiçbir şeye başaramıyorum zaten bir tanesi söz vardır hayatta hiç hata yapmayan insan hiçbir şey yapmamış insandır kendini hatasız sanmaktır büyük hatası bu konu ile ne alakası var bilmiyorum ama içimden geldi

0

sanatta başarılı olmak için kimi zaman doğuştan yetenekli olmak gerekir.doğuştan gelen bir yetenek yoksa kendini geliştirmek adına bir alana yönelmek ve alanda gerekli koşulları sağlamak adına alınan eğitimle birlikte sanatta ilerleme kaydedilebilir. ne kadar başarı doğuştan gelen bir yetenek ile mümkün olsa da bununla beraber çok çalışarak sanatta başarılı olunabilir. sanatta başarılı olmak için doğuştan gelen bir yetenek yoksa bu alanda başarılı olmanın en temel yolu emek vererek çok çalışmaktır.

0

sanatta başarılı olmak için çok çok çalışmak gereklidir. örneğin bir edebiyatçısanız güzel bir şiir yazmanız gerekir .bir edebiyatçı nerede ses tonlaması kullanacağını bilen biridir. edebiyatı engüzel kılan hangi yazılarda noktama işreti kullanılır ses tonu kullanılır bilen kişidir.bizim atalarımız daima sanat ve sanatçıya değer veren kişidir .sanatçılar daima el üstünde tutulmuştur.

0

sanatta başarı çok araştırmak ,gezmek,okumaktan gelir.bunları deneyimledikten sonra sanatçılar özgün yapıtlar oluşturması gerekir.günümüzde içeriği düzgün olmayan ama süslenmiş yapıtlar vardır.bunların ömürleri çok kısadır.kalıcı olabilmek için özgünlük, araştırmak,okumak,deneyimlemek lazım. isimler,kapaklar ne kadar süslü olsada içi iyi olmadıktan o sanatın bir kalıcılığı yoktur.

0

sanatta başarının en önemli özelliği tecrübe. tecrübeli insan zaten sanatı sever. sanatkarları sever, sayar. sanatı sevmek için müziği , resimli vb. sevmeye gerek yok. sadece saygı, ilgi versek yeter. ama bunlarla tabi ki sanatkar olunmaz. sanatı her insan sever ama sanatkar her insan olamaz. sanatta başarı arıyorsan ilk önce kendine bakacaksın. tecrübe ediniceksin, saygılı olacaksın ve en önemlilerinden biride saygı çerçevesinde ilerleyeceksin. daha sonra tabi ki yetenek. hangi konuda sanatlaşacaksanız o konuda yeteneğiniz olmalı. yani beceri , saygı, sevgi, tecrübe olmalı. sanatkar olunmaz doğulur.

0

sanatda basarimin sirri temiz bir zihine sahip olunmasi ve tamamen yapilicak sanat uzerine yogunlasilmali gerekmektedir

0

sanatta başarının sırrı yoktur ama içinden geleni yaparsan başarıyı en yüksek seviyede bulursun

0

hissederek sanatını icraa etmektir. eğer içinde hissedip yaptığın işi sevmezsen ve inanmazsan olmazzzz.

0

sanatta başarılı olabilmek için birçok kriteri bir araya getirebilmek gerekli bence. yaratıcılık, özgünlük, anlatılmak istenen duygunun dışavurumu için olmazsa olmaz kavramlar.
başarılı sanat eserlerini ortaya koyabilmek, uzun ve sancılı bir süreçtir. sanatçının kendini yeterli yetkinliğe ulaştırmış olması, anlatmak istediğini alışılagelmiş olandan daha farklı, yaratıcı ve belki sınırları zorlayan bir biçimde ortaya koyması başarı için önemli.
birçok sanat dalı var. ama hepsinin ortak özelliklerinden birisi yaratıcılık istemesi bence. isterseniz bir sinema filmi çekin, isterseniz bir roman yazın, resim boyayın mesela. ya da ortaya mimari bir eser çıkarın. ortaya bir eser koymaksa niyetiniz ilk adımı atmadan önce tüm birikiminizle aklınızda bir şeyler üretirsiniz. işte bu hayal gücü gerektiren bir şeydir.
bu arada birikimden kastım, aldığınız eğitim, gezip, görüp yaşadıklarınız, içinde büyüdüğünüz toplumun kültürü, değer yargıları, siyasi bakış açıları, din ve hatta ekonomik nedenlerle yaşadıklarınızı da kapsayan bir birikimdir.
işte saymaya çalıştığım tüm bu etkenler sanatınızın yönünü-en azından en başta, ya da belli bir süre- etkileyen hususlardır.
sanatçı, mutlaka kendinden önceki sanat akımlarını, sanatçıları, o dalda ya da başka alanda yaratılmış sanat eserlerini görür, okur, izler ve onlardan etkilenir. bu etkilenme belirli çağrışımlara neden olabilir. etkilenme, kopya çekme olarak düşünülmemelidir.
çünkü bilim ve teknolojideki kümülatif ilerlemenin sanattaki karşılığı bence sanat eserleri ve akımlarından etkilenmedir...

0

bir sanatçı olmak ve iyi bir sanat ortaya çıkartmak için , öncelikle bu işi bilip peşin hakkında iyi yapması gerektiğini düşünüyorum . karşındaki insanlara verdiği sanatı veya verdiği , ürünü sanatçı iyi bilmeli , karşındaki sana da vereceği insanların ne istediklerini nasıl bir sanat ve zevklerini duygularını . bence iyi takip etmeli ve bununla ilgili iyi bilgisayar ve olmadı kaştaki insanlara ona göre sanat vermeli yani bence bir insan sana duruyorsa ona , kendi anladığı şekilde değil karşıdaki lerinin anlayacağı şekilde vermek en mantıklısı.

0

sanatta başarının en büyük sırrı işini layıkıyla başarıyla yapmaktır işinin hakkını vererek yapmak da çok çalışmaktır ben şansa inanmam çalışmaya inanırım diyen aziz sancar’ı buradan hatırlamak isterim herkes kolay kolay sanatçı olamaz bir ressam olmak çok zordur yetenek ister çaba ister özveri ister veyahutta bir tiyatrocu kolay kolay yetişmez çocukluktan eğitimler başlar öğlene kadar eğitime devam ederler önümüzdeki tv’lerde bir şey yok niye ne olduğu belirsiz manken bozuntusu insanlar bir sanatçıyız diye ortada geziyorlar veyada şarkıcılar kendilerini sanatçı olarak görüyorlar çoğunun sesi dinlemeye bile deymez kulaklığı kulağımızı deliyor sanatçıyım diye geziyorlar tabii çoğu usta sanatçıları şarkıcıları tenzih ederek konuşuyorum sadece güzellikle sanatçı olunmuyor mankenler zaten sanatçı sayılmıyor diyebiliyorum sanatçı olmak için bu işin okulunu okumak alaylı olmak gerekir eğer ki şarkıcısı şarkıcısı sen konservatuar bitirmen nota bilmen gerekir playback yaparak vokaliz kullanarak şarkıcı olunmaz önündeyiz şapka çıkartılması gerek sanatlar arasında şairler yazarlar ressamlar gelir atatürk’ün dediği gibi hepiniz milletvekili olabilirsiniz cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatçı olamazsınız bir sanatçı kolay kolay yetiştiremiyor sanata sanatçıya değer verilmiyor maalesef ki sanatın veya sanatçının değeri o öldükten sonra anlaşılıyor türkiye’de bir çok sanat kaybolmaya 100 tutmuş bulunmaktadır çoğu devre tiyatroları kapatılıyor bir de şöyle bir durum var ki biletler çok pahalı keşke herkes tiyatroya gideriz sesini arabaya gidebilse ama malum geçim sıkıntısı asgari ücreti düşünürsek bir tiyatro bileti bazı meşhur tiyatrolar için söylüyorum 250 300 tl 2.02 çocuklu bir aile ressmen bir maaşını bir tiyatroya harcaması gerekiyor ben kendi çocuğumu devletin veya belediyenin düzenlemiş olduğu ucuz veya ücretsiz tiyatrolara her fırsatta götürüyorum benim için kaliteden çok bana bir şey katıyor mu bir anlam içeriyor mu bir mesajı var mı ona bakarım

0

sanatta başarının sırrı öncelikle sanatın ne olduğu hakkında iyi bilgiye sahip olmak ve insanları duygu ve zevklerine yönelik veya bilgi verici sanatlar ortaya çıkarmaktır

0

bana göre sanatta başarılı olmanın sırrı kesinlikle özgün bir tarz oluşturmak öncelikli başlangıç olmalı