3

kolaj nedir?

94 cevap
0

kolaj bir resimleme tekniğidir. düz bir yüzey üzerine fotoğraf gazete kağıdı vb. nesnelerin yapıştırarak bazen de boya ile karıştırılarak yapılır.

0

kolaj bildiğim kadarıyla bir ortamda çekilen fotoğrafların hatta birçok fotoğrafı bir araya getirme montajlama işine yarayan bir uygulama türüdür

0

kolaj fransızca kökenli bir kelimedir kolaj fotoğrafçılık mesleği ile ilgili 1 kelimeler eee mesela nasıl diyeyim 3 4 tane fotoğrafı birleştirme mesela kolaj derler photoshop yaparsın işte böyle üç dört tane fotoğrafı birleştirirsin ve iki tane fotoğrafı yan yana koyarsın before after yaparsın onlara kolaj derlerdi eskiden benim bildiğim bu yani sizin de bilginiz varsa yazın bizde bilelim arkadaşlar kolay gelsin herkese iyi kazançlar.

1

kolaj, fransızca kökenli bir kelimedir. türk dil kurumu ise kolaj kelimesinin anlamını kes yapıştır diye belirtmiştir. kısaca, kesip tekrar başka parçalarda bir şeyleri birleştirip farklı görüntüler elde etme sanatıdır.
her şeyi kesip yeni parçalardan farklı görünümler ortaya çıkarabilirsiniz. bu kumaş olur, cam olabilir, kağıt olabilir.
günümüzde ise kolaj denilince herkesin ilk aklına gelen telefonda çekilen resimlerden bir kolaj bir karma yenilik yapmaktır. hatta telefonlar için farklı kolaj programları vardır uygulamalar arasında.
üç boyutlu yapılabilen kolajlar bile günümüzde vardır.

0

bir platform üzerinde çektiğiniz fotoğrafların veya hazır fotoğrafların bir araya getirilerek tek bir fotoğrafa sığmasıdır kısacası bir fotoğrafta birden fazla fotoğraf olmasıdır kolaj. genel olarak fotoğrafçılar instagram üyeleri davetiye ve reklam verenler bu fotoğraf çeşidini fazlasıyla kullanır bilgisayar ve telefonlarda kolaj yapmak oldukça basittir ihtiyacınız olan tek şey bir fotoğraf düzenleme uygulaması uygulama sayesinde istediğiniz şablonda istediğiniz fotoğraflarla kolajl ve kolajlar oluşturabileceksiniz havalı olduğu kesin. düşünsene bir fotoğrafta 4 ayrı fotoğraf var.

0

bir yapıda resimlerin malzemelerin bir araya getirilerek birleştirilmesine denir.
kolaj kavramına aynı zamanda pop arda denilmektedir.resim alanında kullanılan bir kavramdır.fotoğraf uygulamalarında da adı geçer ve kullanılır.birçok resim çekilir ve bu resimlerden sevilenler ayrılır ve seçilir.sanat kelimesi dendiği zaman akla gelen ilk sanatlardan birisi olan resim sanatında, birçok farklı yöntem, teknik ve tür bulunmaktadır.
resim sanatı içerisinde kullanılan bir kavram olan kolaj, son yıllarda ortaya çıkmış olan modern kültürle birlikte kendini ayrıcalıklı bir konuma sürüklemiş olur oldukça büyük bir ilgi görmeye başlamıştır. modern kültür tarafından kolaj çalışmalarında önceden hazırlanmış olan farklı yapıda bileşenlerin olması gerekmektedir. farklı bileşenler sanatçı tarafından yorumlanarak kompozisyon oluşabilecek bir biçimde bir araya getirilir.kolaj kavramı,bu şekilde icra edilmektedir.

0

kolaj birden çok fotorafın bir araya gelmesini sağlayan bir program türüdür ve bu programı kullanarak insanlar daha cok fotorafı tek bır yere sığdırarak sosyal medya hesaplarına tek fotoraf şekılde atmasına yarayan bir araç türüdür ve bu şekilde insanlarımız bu programı kolajı kullanarak bütün işlemleri yapar.

0

daha önce var olan eser nesne ya da iletilerden belli sayıda unsuru olarak yeniden sanatçı duyarlılığı ile kullanma yöntemidir.
bu yöntem resim sanatında, gazete kağıdı, kumaş, duvar kağıdı, posta pulları, afişler, fotoğraflar gibi buluntu bulunan nesnelerin bir pano ya da tuvalde çoğunlukla boyanmış yüzeyler ile birlikte kullanılmasına sanat dışı gerçekliğe ait bir nesneyi tuvalin üzerine yapıştırırken onun tablonun düzenlenişinin bir hareket noktası yapmaya dayanır.

bu yöntem özellikle resim, sinema ve fotoğrafçılık gibi birçok alanda kullanılabilir. bu teknikle metne dahil olan şey metinde de bir ayrışıklık meydana getirir.
yöntem 1910'lu yıllarda plastik sanatlarda ortaya çıkmıştır. pratik kelime anlamı noktasında 'yapıştırma resim' olarak da bilinen kolay yöntemi özellikle picasso gibi kübist resimler tarafından kullanılmıştır.
kolaj tekniğinin uygulanması metin dışı ayrışık unsurun başka bir metinden kesilerek yeni bir metnin içine kaynaştırılması yapıştırması şeklinde olur. kolajda bir alıntı niteliği taşımaktadır.
kolajla metne dahil olan her alıntı metinde bir karışıklık oluşturur, ancak yeni metin içinde bu unsurlarını kullanılması anlamıda farklılaştırır. bu yöntemle postmodern yazarlar metni açık okumalara müsait çoğul yapı özelliği kazandırırlar.
kolajda kırışıklık kopukluk ön plandadır tek bir sözcükle kolaj yapılabileceği gibi çok uzun parçalarla da kolaj yapılabilir.

0

aslinda resimde olan bir tekniktir.bir zemine birden fazla fotoğrafin yapistirinasi demektir. şimdi başka alanlarda da bu kelime kullanılır. misal bir dizi son 5 bölümdeninik kesitler alıp bir bölüm yapar buna da kolaj bölüm der.

0

sanat kelimesi dendiği zaman akla gelen ilk sanatlardan birisi olan resim sanatında birçok farklı yöntem teknik ve su bulunmaktadır bunlardan birisi de kolaydı resim sanatı içerisinde kullanılan bir kavram olan kolay son yıllarda ortaya çıkmış olan modern kültürlü birlikte kendini ayrıcalıklı bir konuma sürüklemiş ve oldukça büyük bir ilgi görmeye başlamıştı modern kültürün tarafından kolaj kavramı pop art diye nitelendirilmektedir resim sanatında kullanılan kolay çalışmalarında önceden hazırlanmış olan farklı yapıda bileşenlerin olması gerekmektedir bu farklı bileşenler sanatçı tarafından yorumlanarak kompozisyon oluşabilecek bir biçimde bir araya getirilip kolaj kavramı bu şekilde icra edilmektedir

0

kolaj bir resimleme tekniğidir . düz bir yüzeye fotoğraf benzeri nesnelerin yapıştırılması ile gerçekleşir.

0

kolaj bir sürü şeyin bir arada toplanmış halidir. kolaj genellikle çektiğimiz bir çok resmin birararada toplama ihtiyacı duyarız bazen onları toplama işine kolaj denir.

0

sanat kelimesi dendiği zaman akla gelen ilk sanatlardan biri sana resim sanatında birçok farklı yöntem teknik ve tür bulunmaktadır bunlardan birisi de kolaydır resim sanatı içerisinde kullanılan bir kavram olan kolay son yıllarda ortaya çıkmış olan modern kültürün ünlülerle birlikte kendini ayrıcalıklı bir konuma sürüklemiş ve oldukça büyük bir ilgi görmeye başlamıştır model kültür tarafından kolaj kavramı pop art değerlendirilmektedir resim sanatında kullanılan kolay çalışmalarında önceden hazırlanmış olan farklı yapıda birleşenlerin olması gerekmektedir bu farklı bileşenler sanatçı tarafından yorumlanarak kompozisyon ulaşabilecek bir biçimde bir araya getirdi kolaj kavramı bu şekilde icra edilmektedir kolayca yapılış şekline bakıldığında aslında günümüzde hayatın çoğalan anında kolaj çalışmaları karşılaşmasının mümkün olduğu ortaya çıkmaktadır öyle iki farklı fotoğraflarla bir yüzey lan sen daha iyi bu çalışma bir kola çalışmasını ifade eder kolay çarşaf nasıl birleşir fotoğrafta fakat sanatının arzusuna göre çalışmada çok farklı materyaller de kullanılabilmektedir bu duruma örnek verilecek olursa eğer bazı kolay çalışmalarının yanında fotoğrafın içinde gazetelerden kesilmiş olan köşe yazıları ve denemeler daha iyi bulunabilmektedirkolay çalışmalar okul öğrencilerde gerçekleştirirler burada kullanım antalya lise fotoğraftan başka el işi kağıtları materyal ve süslenmek istenen yüzey her ne olursa olsun kişinin kompozisyon ve uyum anlayışına göre şekillerine bilen kolay çalışmalarında çalışmalarında bu işte uzman olmayan kişilerde muhteşem özgün çalışmalar gösterebilmektedir yani kolay yapım çalışmaları için hayal gücüne göre çekilebilen çalışmalar kolay kavramını hayatını içerisinde kullanıldığı alan oldukça geniştir öyle ki dantel örtüleri de defter ve kitap kaplamalarında masa süslemeleri de duvar saatlerinde sağladıkları kapaklarında ve tuval çalışmaları da kolaj çalışmaları kullanılmaktadır son yıllarda yaşanan modern hayatta birlikte kolaj çalışmaları bayanların gözdesi olan topuklu ayakkabılarda ve son yıllarda popüler latin bayan taytlar da ve bayan çantalarında da oldukça fazla kullanılmaktadır kolay çalışmasının yapılabilmesi için ne belirli bir düzeyde belirli bir materyal gerekir bu konuda
kişi sadecee hayal gücünün doğrultulakarakalemle ortak bir çalışma ile yapılan kolaj çalışmaları karakalem çizimlerinin hayal gücünün sınırlarını zorlayabilecek görselleri dönüşebilmektedir kolay çalışmaları modern sanat içerisinde oldukça büyük ilgi gören bir tekniktir bunun nedeni ise bu çalışmalar malzeme ve alan konusunda oldukça fazla özgürlükler sunması ayrıca sanatçıdan hayal gücüne eseri çok daha kolay yansıtılmasıdır bu konuda diğer bir nokta da bu çalışmaların fotoğrafla ilgili görülen kişilerin de ilgisini çekmektedir çünkü kolay çalışmalarının ana malzemesi fotoğraftır tüm özelliklerini dinle kolay çalışmalar modern dünyanın içerisinde görsel sanat anlamında kendinizi ayrıcalıklı bir konuma sürüklemiş olan bir kavramı ifade etmektedir

0

kolaj bir resim sanatıdır. kolaj önceden hazırlanan değişik bileşenlerin uygulayan sanatçının kendi yorumuyla bir kompazisyon oluşturacak biçimde bir araya getirilmesine denir.

0

birçok resmi birleştirerek onu bir çerçevede görmeye denir.

0

kolaj veya kolajlamak bir veya birden fazla fotoğrafı bir karede birleştirerek onu kullanmak özellikle instagram fotoğraflarında fazlaca kullandığımız bir telefon uygulamasıdır.

0

kolaj demek bir fotodaki etrafini yenilemek icin cerceve eklenir daha sonra etrafindaki renklendirmeyi yapilir daha sonra guzel çerçeve eklenir guzelce kolajlanir kolajin tarihi fotograf alanina girmektedir fotografıliktaki önemli etmenlerden birde kolajlamadır bu yönteme uygun resim yapmayan yoktur. kolajlama yontemi 2000 yıllarda baslamistir buladar geç başlamasının sebebi daha önce kameralar gelismemistir kameralarcher gecen yil genislemektedir. kameralar filitreler sayesinde daha guzel ve daha canli resimler cikmasina sebep olur. şimdileri ise kolajla daha iyi resimler cikar fotomontaj gibi insanlar gitmedigi yeri gitmis gibi gösterirler.

0

kolej bir resimimn renklerini belirlerler işlerini yönlerlerini bulun

0

bir cok resmi boyutlarini ayarlatarak bir cerçeve de gorebilme işlemine denir .

0

kolaj,düz bir yüzey üzerinde fotoğraf, gazete kağıdı ve benzeri nesnelerin yapıştırılmasıyla ve bazen boya ile de karıştırılarak uygulanan bir resimleme tekniğidir.kağıt üzerine yapılan fıkra veya benzeri şeylerin fotoğrafların üzerlerinde farklı malzemeler ile yapıştırma sanatıdır.