3

kolaj nedir?

94 cevap
0

farklı parçaları bir araya getirerek bütün oluşturma işidir

0

farklı yapıda resimlerin, parçaların, malzemelerin bir araya getirilerek birleştirilmesine denir. kolaj kavramına aynı zamanda pop artda denilmektedir. resim alanında kullanılan bir kavramdır. fotoğraf uygulamalarında da adı geçer ve kullanılır. birçok resim çekilir ve bu resimlerden sevilenler ayrılır ve seçilir. bu seçilen resimler fotoğraf uygulaması içersinde kolaj kısmı kullanılarak açılır ve birleştirilir. sonuç tek karede birden fazla resim. farklı ve kulllanışlı olabilecek bir uygulama olmuştur.

0

kesilen parçalardan yeni bir ürün ortaya koyma sanatıdır. resim okuyan bir arkadaşım vardı o çeşitli gazete dergilerden kestiği parçalarla yeni bir kompozisyon oluşturmuştu.

0

kolaj birleştirme sanatidir genellikle fotoğrafları birlestirmede kullanilan program birden cok resni ayni kareye almak

0

kolaj bildiğim kadariyla resimle alakalı bir terimdir hic merak etmedim ama telefonumda inik olan bir uygulamada resimleri düzenleme sanatina kolaj deniyordu günlük hayatimizda her an fotoğraf cekiliyoruz artık ve o fotograflari cogu insan sade bir sekilde koymak istemiyor daha sonra kolaj uygulamasi indiriyorlar fotoğraflara süsleme ekleme gibi bir şey yapiyorlar ve fotoğraflarini paylasmak istiyorlarsa kolaji uygulayip paylasiyorlar benim tahminim kolaj böyle bir şeydi kisacasi resimle ilgili bir terimdir.

0

kolaj çekmiş olduğumuz resimleri daha ılgi çekici bir duruma getirmek icin resimleri birbirine baglayan bir uygulamadir. insanlar icin yarae sagalayan bir uygulamadir. sevgililer genellikle bu uygulamayi kullanirlar. çekmiş oldukları resimleri birleştirmek için bu uygulamayi kullanirlar. guzel bir uygulamadir. ben her sevgilimle özel günümüzde kolaj i kullanırım. bana çok kolaylık sağlayan bir uygulamadir. bunun sayesinde fotoğrafçıyı gitmek kalmıyor. çekmiş olduğumuz resimleri guzel şekillerle çiçekler böceklerle guzel bir şekilde düzenlenip birlestirebiliriz. kimi zamanda çektiğimiz fotoğrafta görmek istemediğimiz insanlari oradan silmek için bu kolaj uygulamasini kullaniriz . resimlerde guzel bir video yapma imkani da sağlayan bu uygulama insanlara kolay bir şey kazandirir. kolayca telefona indirebileceğimiz bir uygulamadir. herkes telefonuna indirip sevgiliniz için güzel birşeyler yapabilirsiniz. eminim ki yapacağınız fotografları sevgiliniz çok beğenecek. ben ay dönümünüz olsun dogum günü olsun vs gibi durumlarda bunu kullanmak size kolaylik sağlar. ben genelde bu uygulamayi her zaman kullanırım. insanlar icin cok faydalidir. ben sevgilime nu uygulamadan çoğu kez güzel videolar ve güzel fotograflar düzenleyip gönderdim. gayet güzel oluyorlardi. sevgilim de bu durumdan çok mutlu oluyordu. aslinda benim yapmam onun icin önemliydi. ben yaptığım için begeniyordu. yoksa kolaj uygulamasini sevmiyordu. benim onu düşünüp böyle bir sey yapmam onun icin daha önemli ve onu daha çok mutlu ediyordu.

0

fotoğraf birleşmesi anlamına geliyor. ama günümüzde farklı kullanım şekilleri de mevcut.

0

resim ve fotografçılık denince akla bir çok sanat gelir resim ve fotografın içerisinde bir çok alt dalda bulunmakta ve bunların hepsi kendi arasında yeniden ayrılmaka
sayısız teknik sayısız tür sayısız yöntem bulunmaktadır
her sanatçı ressam kendi yöntemini türünü ve tekniğini uygular bu tekniklerden türlerden bir tanesi de kolajdır
kolaj son yıllarda ortaya çıkmış yeni bir resim akımıdır özellikle sosyal medyanın kolaj üzerinde büyük bir önemi vardır. modern kültürün etkisiyle beraber popülerliği arttıran kolaj gün geçtikçe daha fazla ilği gördüğü görülmektedir
kolajın modern kültürde bir diğer adı ise pop art tır
çeşitli objeler resimler bir araya getirlip sergilenme eylemine kolaj denir

0

çoklu resimlerin aynı yerde birleşmesi ile oluşan şeye kolaj denir

0

çoklu resimlerin aynı karede birleştirilmesidir

0

kolaj tekniği ilk kez 19 yüzyılda kesilen kartlarının dekoratif bir kompozisyon oluşturacak biçimde yapı şemasının elde edilen yapışık kadar kullandığımı 912 13 yıllarında diş soğuk su gibi kübistler yapışık anta çalışmasında kesilmiş kadar başka bir tahta parçasından kumaş ve gazete kağıdından da yararlandırılır bu bizim için önemli gelişme sayılan bu uygulama akımının analitik evlensene biçiminin sentetik evrensel geçiyor katkıda bulunduğu kolesterolü 200 milyonun sonunda 1900'lerin başında max and gibi acaba gerçeküstücülük sanatçıdan yapıldığı için kullanılır kullanılır de bu hafta birbiri üstüne benim geldi orucu ve görselleri olduğu kadar çalışmaya önem taşıyordu kurt ilacı koleji zarında sicim kırpık kumaş tahta çivi ve kullanırdı son dönemlerin rengi katların kesilmiş parçalara yarattığı kesmiş kalkan bu tekniği uygulama bedeli erkenci cihaz connect neden eleştirildi foto kolaj tekniği yaratıldı kolay 1960'ların birleştirme çevresinden çerçeve sen sanatı oluşturma birlikte pop sanatçı temel tekniklerinden biri oldu

0

birleştirme sanatı olarak biliyorum ama hangi anlamda olduğu hakkında bilgim yok

0

fotoğraflarin birleştirmek suretiyle elde edilen yeni oluşum

0

birden fazla fotoğrafın tek karede birleştirmeye kolaj denir baska anlamlarıda olabilir.

0

dizilerden anladığım kadarıyla yaşanmış şeylerin tek bir parçada toplanmış olması resim albümü gibi

0

birden fazla fotoğrafın birleştirilip videomsu izlenim katılmış halidir. videoya benzer fotoğraf topluluğu gibi bir şey işte kolaj

0

kolej bir kağıt üzerine bir sürü resmini bir arada tutma tekniği sanırım ya da birçok resmi aynı karede toplama şekli

0

kolaj yada kesyap, düz bir yüzey üzerine fotoğraf,gazete kağıdı ve benzeri nesnelerin,yapıştırılmasıyla ve bazen boya ile de karıştırılarak uygulanan bir resimleme tekniğidir.resim alanından gelme bu terim, hazır ünitelerin bir araya getirilmesiyle oluşan kompozisyon dur.

0

fotoğrafları birleştirme işi kolaj galeride fotoğraf kolajı film rulosu diye gösteriyo zaten

1

kolaj, bir karton üzerine çeşitli malzemeler yapıştırılarak yapılan resimlere verilen addır. ayrıca çeşitli yerlerden toplanıp, derlenerek oluşturulmuş şeylere de kolaj adı verilir. çeşitli şiirlerin derlenmesi ile şiir kolajı oluşturulabilir. bunun dışında günümüzde en çok akıllı telefonlarımızın içine kadar giren fotoğraf kolajı uygulamaları vardır. birden fazla fotoğrafın, değişik çerçeveler, renkler ve süsler ile birleştirilerek bir bütün haline getirilmesi ile fotoğraf kolajları çok kolay bir şekilde oluşturulur hale gelmiştir.