0

babamın, benim ve büyük ihtimal oğlumun da her zaman beğenerek izleyeceği ve gülmekten yerlere yatacağı türk sinema tarihinin eşsiz komedi filmi hababam sınıfının tüm oyuncuları bu ülke insanının kalbinde yer etmiştir. o harika kadrodan bahsedilirken benim aklıma her zaman rahmetli kemal sunalın canlandırdığı inek şaban karakteri gelmektedir.

1

hiç biri kolay kolay unutulacak tiplemeler değil gerçekten:
hafize ana, mahmut hoca, inek şaban, damat ferit, güdük necmi, badi ekrem ve niceleri. aklımızda ve gönlümüzde yer edenlerdir.

0

aklıma nedense tulum hayri geldi ilk. sevimliydi kerata.

1

bir gençlik döneminin en güzel anıları hababam sınıfı sayesinde oluştu gerçekten bizim için çok özel ve güzel günlerdi unutması dahai mümkün olmayan bu günleri çok özlüyorum benim için unutamadığım hayatımda yer etmiş en önemli karakter hababam sınıfı filminde saygıdeğer münir özkul hocamızın hayat verdiği mahmut hoca olmuştur her zaman . idealist karar verdiği zaman herkesi ilgilendiren , koskoca bir okulu tek başına çekip çevirmeyi fazlasıyla becerebilen bir karakter tiplemesi idi . bu yüzden bende hayatımda idealist olmayı ilk örnek olan mahmut hoca tiplemesinden gördüm ee ne demişler eyvah mahmut hoca en haylaz öğrencilere bile kök söktüren bir insanı canlandırıyordu ama o sert bakışlarının altına yufka gibi bir yüreği de barındırmayı gençlere abi olmayı da ihmal etmiyordu asla . kitabın yazarı olan rıfat ılgazı da tebrik etmek gerekiyor bu konuda kendisi hiç solmayan bir şaheser yaratmayı başarmıştır .

0

bir çok karakter var unutmadığım.
mahmut hoca
inek şaban
domdom hayri
hayta ismail
güdük necmi
hafize ana.

1

hababam sınıfı ile özdeşleşmiş, en unutulmaz karakter bana göre inek şaban karakteri ile kemal sunaldır