0

cahiliye dönemi daha islamiyet tam olarak ortada yok iken bu dönemde yaşanan zorluklar, haksızlıklar, eşitsizliklerden dolayı bu döneme cahiliye devri denmiştir. cahiliye devrinde özgür düşünce yoktu sürekli bir baskı vardı. insanlar kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyordu. sürekli haksızlıklar yapılıyordu kimse kimse ile iyi olmuyordu. bilim, sanat bu tarz şeyler hiç yoktu varsa bile kimse uğraşmıyordu. cahiliye devri gerçekten çok zor ve acılı bir dönemmiş.

0

cahiliye dönemi derken aslında buna bi açıklık getirmek lazım. insanlar cahil değildi bilakis daha bilgili ve zeki idiler örnek verecek olursak her ay şiir yarışması düzenlenirdi ve şiirleri bir sefer de ne kadar uzun olursa olsun hemen ezberlerlerdi. ancak dinî inaç islam olmadığı için şuan bize aşırı gelen çok fazla şeyler yapıyorlar di mesela diri diri kız çocuklarını toprağa gömüyorlar. bu olay kız çocukları doğar doğmaz hemen yapılırdı. çünkü kız çocukları olanlara utanç olarak bakılırdı. kızı oldu ise ortamda söz sahibi olamazdı. kızı olanı hor görürler di ve kızı olanlar bulundukları çevreden dışlanırlardı bu nedenlerle cahiliye dönemi diye adlandırılır. yukarıda bahsettiğim gibi cahillikle veyahut bilgisizlikle hiç bir alakası da yoktur. bana inanmazsanız açık interneti cahiliye dönemi ne neden cahiliye denmiş deyin. benim bu yazdıklarımın aynısını göreceksiniz. hatta her ay panayırlar düzenlenirmiş bu panayırlar şimdinin fuarları olarak düşünün çevre illeri bırakın devletlerden bile gelenler oluyormuş ve orada bu şiirler bir defa okumuyormuş ve okunan şiirler bir defa ezberleniyormuş, ezberleyen kişiler fuar da kendisine söz hakkı tanınıyormuş, yani cahiliye dönemi nin sadece isim olarak cahile dendiği bir de örf ve adetler yüzünden cahile dendiğini belirtmek için yazdım. islam dini geldiğin de ilk yasaklanan lar arasında kız çocuklarının diri diri gömülmesi olmuştur. bir de çocuklar çok seçilmezmiş.

0

ebu cehil efendi kız çocuklarını diri diri gömdüğü sırada islam peygamberi hazreti muhammed mustafa sallalahu aleyhi vesellem kız çocuğunu omzunda gezdiriyordu . islam dini işte böyle bir ortamda geldi. insanlar birbirlerine değer vermiyorlardı her türlü kötülük içki zina kumar herkesin gözleri önünde yapılıyordu . islam tüm buunlara karşı çıktı insanın iyi yaşaması insaniyet namına bir şeyler olması için geldi. allah muhammed efendimizin kalbine ışık tuttu mekke medine onun nuruyla nurlanmayı hak ettiler .

0

kadınların değer yoktu.
kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu.
insanlar kendi yaptıkları putlara tapıyorlardı.
zina, hırsızlık gibi haram şeyler had safhadaydı.

0

cahiliye dönemi çok eski bir dönemdir insanlar birbirini öldürüyor çocukların kafalarını kesiyordu.