0

asrı saadet devri peygamber efendimizin yaşadığı döneme denir. mutluluk dönemi ve insanların en bahtiyar olduğu çağdır. daha öncesinde cahil , cani, insanlık dışı olayların olduğu dönemden insanlar peygamber efendimiz gelince muazzam bir değişime uğramış. allah ınancıyla ,insanlar ,sevgisiyle ve korkusuyla hareket etmeye başlamışlardır. diri diri kızlarını toprağa gömerlermiş bu dönemde cahiliye dönemi diye geçer . peygamber efendimiz hz muhammed sav bu döneme bir güneş gibi doğmuştur. onun ilmi ile inancı ile insanlar iman ,ilim ve irfan sahibi sahabelere dönmüştü. peygamber efendimiz sayesinde hz ali , hz ebubekir,hz ömer daha birçok mükemmel insanlar yetişti.

0

cahiliye devri insanların fetrette kalarak bu zaman diliminde peygamber gelmemiş ve insanlar sapkınlığa başlamış ve daha önceki peygamberlerin getirdikleri hakikatleri unutup kendi bildikleri zamanın doğrularına inanıp putlara tapmayı devam ettirmişlerdir.
bu zamanda insanlar hak,hukuk tanımaz hale gelmiş ve kabileler sürekli kavga,savaş halinde ve kimse kimseyi sevmiyor çıkar,menfaat ve sefahat her yanı sarmış bir şekilde devam etmiş.
tabi ki insanlar peygamberlerin getirdiği dini unutunca kendi uydurdukları dinleri yaşamaya başlayıp putlara tapıp onlardan meded beklemişler hatta onlara yemek,su,helva yaparak putlara verirlermiş sonrada o helvaları yerlermiş durumları çok gülünç.
ve yine içki içip eğlenceler düzenlerlermiş ve fuhşiyat çok ileri seviyelere gelmiş.
o kadar cahiller ki kızlarını bile utanç kaynağı diye diri diri kömerlermiş insanlar mutsuz ve umutsuz bir şekilde yaşamışlar.
asr-ı saadette ise peygamberimizin gelmesiyle insanlar ve kabileler birbirlerini sevmeye başlamış ve kız çocuklarına verilen önem artmış ve yapılan yanlışlardan utanılmış.
ve yine allehın varlığına,birliğine inanmışlar bu uğurda peygamberimizle o kavgalı kabileler bile barışıp sırt sırta islam için savaşmışlar.
o dönem saadet asrı olarak bilinir ama insanlar çok bolluk içinde değil geçimlerini zor sağlıyorlar ama asıl vazifelerini öğrenip yapmalarından dolalı saadetmi asır diye biliniyor.
o vazifeler ise allahın bize bulunduğu vazifeler.
bu sayede insanlar mutlu,huzurlu bir şekilde yaşamışlar.