0

evet ilkokulda öğrenmiştik. hatta tatbikatlar yapılırdı eskiden hala varmı veya yapılıyor mu bilmiyorum. deprem anında sakin olmak ve duvara monteli devrilmeyecek esyaların altına cenin pozisyonunda saklanmak gerekir. kesinlikle merdiven asansör kullanilmamalı deprem anında. deprem geçtikten sonra değerli eşyalarınız ve deorem çantanızla birlikte o binadan uzaklaşmanız ve afet toplanma alanlarina gitmeniz gerekir.

1

biliyoruz ama o anki korku ile yapmak aklımıza gelmiyor can tatlı geldiği için kacarak cıglık atarak yaşarız kurtuluruz sanıyoruz bu yüzden de hep kaybediyoruz

0

oncelikle her zaman bir deprem cantanız bulinmalı ve ulaşılabilir bir yerde olmalı. deprem esnasinda asla panik olunmamalı ve sağlam bir yerde genelde kolon altlarinda sarsıntının gecmesi beklenmeli.

0

ilkokulda yapılan yüzlerce tatbikat ve deprem dede videolarından sonra öğrenmeyen kimsenin olmadığını düşünüyorum. fakat kısaca söyleyeyim eğer bir yapıdaysanız ordan çıkmaya çalışsanız bile kesinlikle merdiven ve asansor kullanmayın, sakinliğinizi korumaya çalışın, sarsıntının bir süre sonra geçeceğini düşünün ve kendinizi yatıştırın, hayat üçgeni oluşturmaya çalışın, sağlam bir eşyanın altına girin ve cenin pozisyonunda hayat üçgeni oluşturun, eğer dışarıdaysanız ailenizle belirlemiş olduğunuz güvenli, etrafı kısmen diğer yerlere göre daha boş ve açık olan bir alana doğru hareket edin.