0

bu gibi durumlarda öncelikle sakin davranmak gerekir. burnu kanıyan bir insanın önce kafasını yukarıya dikmek gerekir. ve ardından sakin bir ortam yaratmak gerekir ardından bir peçete ile burnunu kapatmak gerekmektedir.

0

burun kanıyorsa başımızı dik bir şekilde yukarıya kaldırmak gerekir.ancak tam geriye yaslamamak en iyisi olur çünkü beyine kan gidebilir bir burun kanaması ölüme bile sebebiyet verebilir genelde insanlarımız ufak bir şey olarak görebilir ancak bence nolcağı belli olmayan bir şeydir burnunuz kanıyorsa sık sık bence bir hekime göstermekte fayda vardır.

0

burna hemen bir tampon yapılmalıdır ve burun tikanmalidir.ve baş aşağı tutulmalıdır. eğer tampon yapacak birşey bulunmazsa elimizle tutarak tikac oluşturmalıyız.

0

bir pamuk yardımı ile kanamayı bir an önce durdurmamız gerekiyor. eğer kafamızı çok dik tutarsak başka sebeplere yol açabileceğini düşünüyorum. bu yüzden de çok dikkat edilmesi gereken bir konu bence.

0

burun kanaması anında başı hafif yukarı kaldırmak gerekir. yanlız çok arkaya atmamak gerekir. aksi taktirde beyine kan gider. başımızı aşağıya doğru tutarsak da kanama devam edeceğinden yapılmaması gerekir.