3

minimalizm nedir?

88 cevap
0

bu internet siteleri ilgili bir durum bu bir hastalık gibi bir şey olmalı bildiğim kadar bunun sonucunda ciddi durumlara yol açar

0

internet site tasarımı konusunda önemli ölçüde takipçi alan bir akımdır.

0

minimalizm sadecilik anlamına gelmektedir
günlük hayatta birçok yerde bu akımı uygulayabiliriz
hayatımıza nasıl yerleştirebiliriz diyorsanız:
fazlalıklardan kurtulun
sadeliği düşün konuş yaşa veye
düzenli ol

0

minimalizm basit anlamda insanın etrafındaki faydasız nesneleri olabildiğince azaltması elekten geçirmesidir. huzur getirir.

0

herşeyin temel ihtiyaçlar doğrultusunda minimum sayı ve işlevselliği doğrultusunda evde ya da yaşamımızı etkileyen herşeye uyarlanması demektir. en göz alışı öğelerinden birisi doğa ile barış içinde yaşama ve doğaya atık atmamakta getirilerinden birisidir. materyalizmin ivmelenmesinin azaldığı bu dönemlerde minimalizm yükselişe geçmiş ve öncelikle insanları maddi daha sonrasında da manevi kazançlara sürüklemiş bir yaşam sitilidir.

0

hani yıl sonunda tüm defteri kitabı temizlersin ya bunun tüm hayata uygulanmış hali diyebiliriz. düşüncelerinde, kıyafetlerinde, kitaplarında, dekorasyonda ve daha nice alanda sadeliği savunmaktadır. kapitalizme tepki olarak doğmuştur. savunucusu olduğu kadar karşı çıkanı da var. herkesin kendince haklı sebepleri var elbette. kapitalist düzende dönen bu dünyada gerçekten minimal bir yaşam benimsemek çok zor, benimseyenlere de helal olsun.

0

minimalizm tüketimi küçülterek azaltmayı ve aynı verimi elde etmektir

0

"ihtiyaç duyduğun kadar tüket" felsefesidir. örneğin 5 gömlekle hayatına devam ediyorsan 6.yı alma. ne gerek var yahu alma!

0

minimalizm sözcük anlamı fransızca kökenli “minimum” sözcüğünden türemiştir. minimum sözlük anlamı “birşey için gerekli en az veya en küçük miktar (derece/nicelik) olarak tanımlanırken, matematikteki ifadeside, “değişken niceliğin inebildiği en alt basamak, asgari, minimal” şeklinde tanımlanmıştır. minimalizm içerik olarak sade, sadeleştirmek, yalın, yalınlık ve indirgemek kavramları ile bir bütündür.

0

minimalizm kelime konjukturünde ,düşünce stratejesidir.sadeieşme hareketidir.ama bu sadeleşmeyi yaptım oldu yani eksiltme manasında değilde üzerine düşünerek arttırma dahi olabilir.
mimarlık ve sanat alanında yükselmeye başlamıştır .mimarlık üzerisindeki etkisi son zamanlarda bu yönde yapılan yapılarda fazlaca hissedilmektedir.sanatta ise bu insanın kendisini bulmaya yönlendirebileceği bi araç olarak düşünülmeye başlanmıştır.insanın hayatındaki fazlalıkları arındırması gerektiği felsefesinin artık vücut bulmaya çalışıldığı bir haldir.

0

minimalizm. bir yaşam biçimi ya da müzikte ve görsel sanatlarda da kullanılan bir akımdır. yaşam biçimi olarak tanımlamak gerekirse temel ihtiyaçları odağına almış bir akımdır. yani 'ihtiyacım olmayan hiçbir şeyi satın almayacağım, evime getirmeyeceğim. bir abajura, fazladan bir dolaba, şaşaalı bir avizeye, asla kullanmayacağım bir şapkaya, ihtiyacım yok' diyebilmektir. minimalistler; olmadığında eksikliğini hissetmeyecekleri, yani temel ihtiyaçlar doğrultusunda bir yaşamı tercih ederler. netflix varsa orda güzel bir belgeseli var minimalizmin. tavsiye ederim. ayrıca süper bir şeydir kanımca.

0

bu kelimenin anlamı sadelik ama sade ile basit arasında daglar kadar fark var ilk bunu bilmek gerek.sade olmak gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra fazlalıklardan kurtulmaktır.bir işe yaramayan bir özelligi bir ürüne eklemeniz minimalizm anlayışına göre ters gelir.sadeligi yakalamak aslında öyle kolay bir iş degildir.üzerine düşünülmesi kafa yorulması gerekir.

0

bu bir sadeleşme hareketidir. kapitalist düzenin pek işine gelmeyecek, alışveriş çılgınlığının, israfın, modanın dayatmalarının önüne geçecek ve aynı zamanda mobilya sektöründen giyim sektörüne, hediyelik eşya sektöründen gıda sektörüne kadar insanların fütursuzca harcama yapması üzerine kurulmuş olan tüm sektörleri derinden yaralayacak bir yaşam tarzıdır. az eşya çok huzur felsefesine dayanır. buna gerçekten ihtiyacım var mı sorusu etrafında gelişir. algılandığı üzere fakir avuntusu değil felsefesi olan bir hayat duruşudur. mutluluğu eşyanın ve sahip olma arzusunun ötesinde arar ve aslında stres sebeplerini de aza indirmiş olur. çok eşyanın verdiği kargaşadan kurtulup kararsızlığa sebep olacak durumları önlemiş olmanın yanısıra hayatınıza düzen katacağı için zihinsel yorgunluğunuzu da dindirmeye başlarsınız.

0

minimalizm adındada olduğu gibi minik ama çok farkındalık yaratan şeylerdir. mesele coco cola yazmak ayrı coco cola yazmak ayrı bişeydir .sonuç olarak minimalizm detaylarla farkındalık yaratıp insanların dikkatini daha fazla çekip bunu bir fırsata çevirmektir.

0

mimarizm insanların fazla eşyalardan fazlalıklardan kurtulup daha sade daha mutlu ve daha böyle saf ve sadece bazı birkaç gerekli eşyalarla hayatını sürdürebilir bunun sebebi ise psikolojik sosyolojik rahatsızlıkların uzak durmak daha böyle nefes alacakları bir ortamı sağlamak evinin işte bahçesinin daha böyle geniş olmasını ve bu durumda da kendi vicdanında rahat olmasın hissettirmektir minimalistik budur.

0

minimalizm, sonundaki izmden de anlaşılacağı üzere, bir akımdır. yaratıcılığın olduğu her alanda görülebilir. bu seçimi yapan insanlara, basit, sade, yalın çizgilerden meydana gelen olabildiğince karmaşadan arındırılmış ortamlar [ mimari için ], tarzlar [ tarz kelimesini kapsayan her alan için ] yaratarak sakin huzurlu, dingin kaliteli yaşamlar yaşatmayı amaçlar.

görsel anlamda da hoş etkileri vardır.

0

abc sanatı, minimal sanat olarak da adlandırılır. bu sanat akımı sanatta ve müzikte kendini 60’lı yıllarda göstermeye başlamıştır. sadeliği amaçlayan bu akım komplike, karmaşık, düzensizlikten uzaklaşıp basitliğe yaklaşmaya çalışır.

0

minimalizm bir düşünce sistemidir felsefi konudur.......

0

minimalizm hayatımızın her alanında kıyafetlerimiz de yaşadığımız evden gezdiğimiz yerlerde yediğimiz yiyeceklerde düşüncelerimizde çalıştığımız projelerde her şeyde hayatımızın her alanında olabildiğince sade yaşamaktır. sade kelimesi fazlalıklardan arındırılmış demektir. bence hepimiz olabildiğince sade yaşamalıyız mesela dolabınızdaki fazla kıyafetlerden kurtulun kafanızdaki fazla düşüncelerden kurtulun daha az yiyin bunların hepsi minimalizmi atılan küçük adımlardır

0

minimalizm kapitalizme karşı geliştirilen bir akımdır. tüketim toplumunda ihtiyaç dışında alım yapılmayarak, en az bütçe ile nasıl yaşanabileceğine dair yaşam biçimini oluşturur.