3

minimalizm nedir?

88 cevap
0

bana göre minimalizm şudur. modern sanat ve müzikte uzun yıllardan beri başlayan bu zamanlara ulaşan bir akımdır. nesnelliğin ön plana tutulduğu bir akım olarak bilinmektedir. ayrıca minimalizm yaşam felsefesi anlamınada gelmektedir.

0

fransızca kökenli minimum sözcüğünden türetilmiştir. sadelik anlamına gelmektedir. minimalizm bir felsefedir. hayattaki bazı gereksiz şeylerden arınarak odaklanmanın gücüne inanmaktır. minimalistlere göre bir şeyi sadeleştirmek zordur fakat karışık halde bulmamız genelde karşılaştığımız olaylardır. farklı bir açıklama ile daha az eşyayla ve daha az tüketerek sahip olduklarımızı daha etkili bir şekilde kullanmak, ihtiyaçlarımızdan fazlasına zaman ayırmamak olarak da tanımlanabilir.

0

sadece lik düzenleme konu ile ilgili türk yazarlarından kitap oldum çok da güzel yazı sonuna kıyafetlerimizden düşüncelerimize çalıştığımız öncelikle saati ile basit kelimeleri karıştırmak gerekir basit

0

düşük beklenti ve sadelik anlamına gelir.

1

minimaliz, sadelik demektir. yani sanatta, işte, modada, müzikte, televizyonda, görsel ve yazılı medyada, evde, okulda ve kısacası yaşamın her alanında sade olmak ve sadeliği tercih etmektir. gösterişten ve şatafattan kaçıp sade bir düzeni istemektedir. yani yaşadığımız günlük yaşamdan tutun, düşüncelerimize kadar hep sade olmayı isteyen bir akım diyebiliriz. hayatın her alanında sadelik ön plandadır. yalnız burada basit ile sadeliği karıştırmamak gerekiyor. çünkü çoğu zaman bu iki kavram karıştırılmaktadır. basitlik, özensiz, kalitesiz, üzerinde fazla durulmamış, özelliği az olan şeylerdir. sadelik ise özellikleri iyice düşünülmüş ama güzellikleri yalınlaştırılmış yani fazlalıkları alınıp atılmış demektir.

0

bu iki cümle, sadelik kavramını en iyi özetleyen iki cümledir. sadecilik her yerdedir. doğa ve doğanın kuralları sadeciliğin ürünüdür. bizde doğanın bir parçasıyız. sadecilik kuralına uyum sağlayarak daha iyi bir yaşam elde edebilirsiniz. önce bir kaç görsel ve sonrasında hayatımızda ne gibi deşiklikler yapabileceğimizi göstereyim.

0

minimalizm yani sadecilik. fazlaliktan uzak ama bir o kadar anlam yüklü aslında.kısaca azin içindeki çokluk. hayatımızda olan herşeyin bir amacı olmalı düşüncesi üzerine kurulu bir akim. anlam yüklemeyi sevdiğimiz eşyalardan, gelişi güzel söylenen sözlere kadar gerekçe aramalıyız.

1

minimalizm, modern sanat ve müzikte, 1960 yıllardan başlayıp bugüne kadar gelen bir akım olarak tanımlanabilir. minimalizm, abc sanatı ve minimal sanat olarak da ifade edilmektedir.müzikte ve görsel sanatlarda kullanılan minimalizm her ne kadar bir akım olarak ifade edilmese de günümüzde bu kavram farklı boyutlar kazanmıştır.bu kavram gün geçtikçe bir yaşam felsefesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

0

türkçede sadelik demk diyorum şahsennn ben:d

0

minimalizm modern sanat ve müzikte kökeni 1960 lara giden sadelik ve nesnelliği ön plana çıkaran bir akımdır.abc sanatı minimal sanat gibi tabirlerle de anılır.

0

minimalizm yaşamın her alanında sadeleşmeyi anlatan bir akımdır.minimalist yaşam küçük evlerde,az ve işlevsel eşya,az giyecek bol kitap gibi geliyor bana.abartidan uzak yaşama ve hobilere imkan veren en sevdiğim tarz minimalizm.yaşasın ben 5 yıldır minimalistim.

0

insanların yaşam tarzı seçimi, hayata karşı farklı bir yaklaşım ve düşünce sergileme durumunu kapsar. minimalizm modern sanat ve müzikte başlayarak bugünkü kullanılan alanlara kadar yayılmış bir akımdır. şimdilerde en çokta yaşam tarzı olarak karşımıza çıkmaktdır. gösterişten uzak, sade, en azı yetecek şekilde yaşamayı seçen yaşam tarzıdır. daha fazla yaşam konforuna ve kalitesine sahip olmak, gereken ve istenen düşüncelere olaylara daha kolay odaklanma fırsatı yaratmak düşüncesi ile insanlar böyle minimalist bir seçime ve bu doğrultuda hayatları içerisinde değişiklik ve düzenlemelere gitmektedirler.

0

az ama öz konuşmak gibi bir şey. dar alanda az veri ile çok verim.

0

minimalizm, modern sanat ve müzikte, 1960'lı yıllardan başlayan bugüne kadar gelen bir akım olarak tanımlanabilir. sadeliğin ve nesnelliğin ön planda tutulduğu bir akımdır. yaşamın diğer alanlarında da kullanılmaya başlanmıştır günlük hayatımız da çokça kullandığımız bir kelime olan minimalizm'dir.

0

minimalizm en basit olarak küçülme küçük alanda daha büyük işleri başarmak demektir neden bu akıma yöneldiği konusunda sonuçta dünya sınırlı bir alan ve bu alanda daha küçük alanda daha çok işler başarmak için minimalizm dediğimiz şey ortaya çıkmıştır bunun bize kattıkları daha az şey ile daha çok şey başarmaktır.bunu çok insanların uygulamasını öneririm bir nevi tasarruf dur minimalizm bugün de çok revaçta olan bir şeydir özellikle yeni evler daha compact hale gelmiştir bu en güzel örnektir teşekkürler.

0

minimalizm ya da minimalite bir dünya görüşüdür şöyle söyleyebilir ki insanlar dünya denen gezegen üzerinde ihtiyaçlarından fazlasını kullanıyor ve ihtiyacı olan miktardan çok daha fazlasını arzu ediyor istiyor . bunun önüne geçmek için bir akım öne sürülüyor israf psikolojisini yerle bir etmek için bu akım da şöyle ki minimalizm ya da minimalite olarak adlandırılıyor . aslında bu icat edilen on dokuzuncu yüzyılın ortalarından itibaren bulunmuş olan akım islam felsefesinde altıncı yüzyıldan beri var nasıl oluyor peki der iseniz şöyle diyebiliriz . islamiyet peygamberi hazreti muhammed mustafa bi akarsunun yanında olduğumuz zaman bile israf etmememiz gerektiğini biz insanlara öğütlemiştir . bu yüzden de islam israfa karşı çıkmıştır her vakit aslında islam felsefesinden alınan bu tutumcu tavır yüzyıllardır toplumumuzda baş gösteren tabir sadece bunu çalmak ve ismini değiştirmek gibi basit bir eylemde bulunmuş diğer filozoflar bunu yapan kişiye biz burda müslüman diyoruz onlar ise orda yani müslüman olmayan insanlar minimalist diyorlar hayat için yeterli olan miktardan fazlasında gözü olmayan insan anlamına gelebiliyor. .bence islamiyet bu sakallı bombacılar tarafından yanlış tanıtıldığı için ön bir eylül ikiz kulelerin patlatılması olayından sonra insanlar islamiyete biraz tepkili hatta biraz da değil çok tepkili bu yüzden böyle akımlara yönelim fazla oluyor diyebilirim.

0

minimalizmin türkçede karşılığı sadeliktir. minimalizm bir felsefedir aslında.hayatımızdaki gereksiz herşeyden arınmayı ve odaklanmayı sağlar.müzik ve görsel sanat alanında geçen bir ifadedir aslında ama günümüzde farklı dallarda da yer alır.görsel sanatlarda heykeller üzerine yoğunlaşılmış bir alandır.müzikte biçimciliğe karşı bir tepki olarak varolmuştur.

0

müzik ve görsel sanatlarda sadeliği ve nesneliği ön plana çıkaran akımın kökeni 1960 lı yıllara dayanmaktadır daha az ile daha fazlasına sahip olmak ya da azdan çok yaratmak olarak çevrilebilecek bir yaşama felsefesi olarak sanatın yanı sıra pek çok alanda karşımıza çıkıyor
minimalizm küçük bir çevreden bakıldığında daha küçük alanlarda daha az eşyayla ve daha az tüketerek sahip olduklarımızı daha etkili bir şekilde kullanmak ihtiyaçlarımızdan fazlasına yer ve zaman ayırmamak olarak tanımlanabilir
az kavramı ise tamamen değişirken dört çocuklu bir ailede yalnız yaşayan bir yetişkinde hayatını minimalizm e göre şekillendire bilir çünkü minimalizm bir eve yada arabaya sahip olmakla televizyon kullanmamakla yada küçük bir evde yaşamakla bire bir bağlantısı bulunmuyor
minimalizm yaşam biçiminize uygun olarak kendinize daha fazla özgürlük yaratmakla ilğili
yaşamın her alanında yükleri bırakmayı korkudan suçluluktan endişeden ve depresyondan sıyrılmayı ve etrafımızı çevreleyen tüketici kültüründen bagımsızlaşmayı içeriyor
yanlış olan bir şeylere sahip olmak değil eşyalara verdiğimiz değer ve yüklediğimiz anlamlar

1

minimalizm denilince günümüzde aklımıza sadelik geliyor. insanlar artık -az eşya çok huzur- gibi fikirlerle hayatlarını ve yaşam alanlarını şekillendiriyorlar.

evlerinde, iş yerlerinde, yemeklerinde, dolaplarında düzen sağlamak ve azla mutlu olmak için ihityacı olmayanlardan kurtulup özgürleşme yolunda adımlar atıyorlar.

bende bu yolda ''hayatı sadeleştirmek için derle topla rahatla -marie kondo'' ve ''sade-ece ecrim, begüm başoğlu'' ''azla mutlu olmak - francine ray'' kitaplarını okudum. elimden geldiğince okuduğum ve öğrendiğim bilgileri hayatımda uygulamaya çalışıyorum.

kitaplar dışında minimalizm konusunda çeşitli yöntemler deneyenler de var. 100 eşyayla yaşamak, sıfır atıkla yaşamak, daha küçük evlerde yaşamak, hayattan her gün belirli sayılarda eşyalar çıkarmak gibi.

her ne kadar dağınık bir zihin ve ruha sahip olsam da, hepsi de insan ruhunu hafifleten ve karmaşıklığa son veren, eşyalardan çok deneyimlere verilen değeri artıran gelişmeler kattı bana. demeyimlenmesi gereken bir süreç minimalizm.

0

minimalizim, modern sanat ve müzikte kökeni 60 lara giden sadelik ve nesnelligi on plana çıkaran akımdır. abc sanati, minimal sanat gibi tabirlerle de anılır