0

aslında bir matematik problem çözme yöntemler bütünlüğüdür. günümüzde bilgisayar problem çözümü için programlama tekniğinde de kullanılır. sonucu olan bütün işlemlerin çözümünü sağlayan sistematiğin adıdır aslında. ismini harezmi den aldığı söylenir.

0

algoritma bir problemi çözümü için izlenen planlı yoldur. matematik ve bilgisayar programlama alanlarında kullanılır. algoritmanin tarihinin 9. yüzyıla kadar dayandığı söylenmektedir.

0

algoritma matematikte olan bir terimdir .oluşan bir problemin bir çözümüne kavuşturmak bir problemi çözmek anlamına gelmektedir .ayrıca kendisi bilgisayar biliminde olan bir derstir de program yazarken algoritma dersini görüp o şekilde program yazılır.

0

algoritma belli problemi çözmek veya belirli bir ama ca ulaşmak için tasarlanan yol matematik ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan bir başlangıç durumdadan başladığında açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan işlem kümesidir

0

bir sorunu cozumune kavuşturmak ve belirlik cozumler bulmak icin tasarlanan yoldaki işlem basamaklarina algoritma denir. matematikte kullanilan bir terimdir. bilgisayar konusunda ise yazılımda kullanilirlar. oyunlar siteler programlar robotlar kisacasi algoritma sosyal hayyat ve her yerde aslinda karsimizda olan bir şeydir.

0

bir iş yada bir sorunu halletmek için kendimize hazırladığımız plana proğrama algoritma denir.algoritma herkes için farklı anlamlara gelebilir.herkesin izlediği yollar süreçler farklıdır.algoritma kelimesi hindistan kökenli bir kelimedir.

0

algoritma ortada bir problem olacak ve o problemi çözmek için öncelikle problem çözüm basamakları belirlenecek ona göre çözüm yolu izlenecek. tarihi 9. yüzyıla dayanmaktadır...

0

algoritma bir sorunun temelini yavaş yavaş çozen çözümdür

0

algoritma bir problemi çözebilmek için gerekli adımların ve basamakların planlı şekilde ve açılca belirtilmesidir. algoritma sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı çözüm basamaklarına izlenecek yollara denir. bir programlama değil bir yol göstericidir algoritma. bir olayı çözmek için verilen mantıklı çözüm basamaklarına denir. önemli olan problemi hissedebilmek, başını ve sonunu kestirip olayın meydana geliş şeklini belirlendikten sonra onun çözümüne dair bir takım fikirler ileri sürmek suretiyle bir çözüm çerçevesi oluşturup bunun için çözüm basamakları ile doldurmaktır ve bu basamakların hepsi sıralı ve zamanlı şekilde adım adım olmalıdır. başı sonu olmalı yani nerde başlayıp nerede biteceği belli olup önce hangi çözüm basamaklarının uygulanacağı belirlenmelidir.

0

algoritma bi iş yaparken veya sorunu izlenecek yolu belirlemeye denir.biz bunu bilişimde bi site kodlarken veya oyun yaparken vb. işlerde kullanıyoruz.mesela script kodlarken bi hata yaptığımızda o hatayı nerde yapmış olabilirim diye soruyorum kendime sonra hatanın olduğu bölümü düzenliyorum.algoritmayı bulan ise özbekistanın harezm şehirnde doğan el harezmi bulmuştur.bu kişi ilk algoritmayı cebir alanındaki matematik çalışmalarını kitap halina getirerek matematik için büyük katkıda bulunmuştur.ayrıca algoritmayı bulan kişi yani el harezmi müslüman bi matematikçiydi..

0

kodlamanın temelini oluşturan her yaptıgın adımı tek tek anlatarak gösterme biçimidir

-1

bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum bilmiyorum

0

bir sorunu çözmek veya belirlenmiş bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola takip edilen işlem basamaklarını algoritma denir. algoritmalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu olan işlemler işlemler kümesidir. amaca ulaşmak için işlenecek çözüm yolları ve sıralamaları belirlenir ve algoritma bu sırayı takip ederek en mantıklı çözüme ulaşır. ilk algoritma, el harezmi hisap el cebir ve el mukabala kitabında sunulmuştur ve algoritma kelimesi de el harezmi’nin isminden gelmiştir. algoritma terimi genellikle matematikte ve bilgisayar bilimleri nde karşımıza çıkmaktadır. algoritma niçin kullanılır diye soracak olursanız cevabı da şöyle, algoritma matematikte bir sonuca ulaşmak için takip edilmesi gereken istem basamaklarını belirlemede kullanılır örneğin üç ve beş sayılardan ortalamasını bulmak istediğinizde önce (3+5) işlemini yaptıktan sonra sırada çıkan sonuç /2 işlemini yapmanız gerekmektedir. bilgisayar biliminde algoritmalar yazılımdaki her yerdeler örneklendirecek olursakk, bilgisayarda offline olarak yapılan tüm işlemler oynanan oyunlar, çalıştırılan programlar, web siteleri, mobil uygulamalar, robotlar kısacası sanal ortamdaki her işlem algoritmalar ile gerçekleşiyor. tüm programlama dillerinin temelinde algoritma vardır algoritmalar, programlama dillerinin vasıtasıyla uygulanabilirler. programda kullanılan dil ve kullanım alanı ne olursa olsun ankara teması olmayan bir program yoktur. programda bir algoritmadan işlem için dışarıdan gelen tüm girdiler değişken olarak tanımlanır. algoritmadaki döngüler ve işlemler, bu değişkenler üzerinden gerçekleşir. algorithmdaki tüm ihtimaller belirlenmiş ve net olmalıdır.hiçbir ihtimal şansa bırakılmamalıdır.

0

belli bir sorunu çözmek için belli bir amaca ulaşmak amacıyla yapılan yöntem. matematik ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan yöntemdir. genellikle bilgisayar programılarında kullanılır. ilk algoritma el harezmi tarafından kullanılmıştır. önemli algoritmalar
arama algoritmaları, bilgisayar yönetimi algoritmaları, çizge, evrimsel, kripto, kök bulma, veri sıkıştırma, genetik algoritmaları vardır.

0

algoritma bir sorunu çözerken ilerlenen yollara denir. kurcusu harezmi olarak kabul edilir.

0

problemi çözmek ve belirli bir amaca ulaşmaktır

0

belirli bir işi yaparken gerçekleştirdiğimiz adımların bütününe verilen isimdir

0

matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan bir başlangıç durumundan başladığında açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan sonlu işler kümesidir. yeni belli bir problemi çözmek veya belirli amaca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir

0

eksiksiz olarak takip edildiginde, onceden belirlenmis bir isi sonlu zamanda gerceklestiren sonlu sayida komutlar toplulugu..

1

el harezmi ye dayandığı ve ismini ondan aldığı bilinir.