0

birşeyin yapılışı çözümünü adım adım anlatmak

0

algorime pek bir bilgim yok açıkçası matematik ilgili ola. bilir

0

algoritma , programlama dili değildir. kesinlikle karıştırılmaması gerekir.
algoritma, programlama dillerinin yol göstericisidir. onları çözümlemeye yarayan bir kısayol ve zaman kazandırıcı bir yöntemdir.

0

algoritma da muhakkak bir başlangıç ve bitişin olması şarttır.
oluşan problem kurduğumuz adımlarla sıralı bir şekillerde o adımlardaki yolları izleyerek halledilir ve çözülmeye çalışılır.

0

algoritmanın temel işlevi problemi adım adım çözümlemektir. bir nevi problemi bir mantık çerçevesinde şekillendirmek ve bu mantıksal adımların tümüdür

0

problemin kağıt kalem üzerinde bir taslak biçiminde oluşturulmasıdır.

0

algoritma sanırım ilk olarak bir iranlı bilim adamı tarafından ortaya atılmıştır.bir soruyu,problemi çözmek için izlenen sıralı yoldur.

0

bir problemin sonucuna ulaşmak için gerekli olan sıralı adımların hepsine algoritma denir. yani problemin çözümü için izlenecek yoldur. algoritma sözcüğü, bugünkü türkmenistan toprakları içerisinde kalan bölgede doğmuş olan el harezmi'den gelir. dünyanın ilk cebir kitabı ve aynı zamanda ilk algoritma koleksiyonu olan "hisab el-cebir ve el-mukabala" adlı kitap, 9. yüzyılda bu alimin elinden çıkmıştır. kitabın latince çevirisinde logaritma teriminin "algazizmi" olarak adlandırılmış olduğu ve algoritma kelimesinin de buradan geldiği sanılmaktadır.

0

algoritma matematik biliminde belli sıra şekil periyotlarda bir düzen içerisinde birbirini ardına arkasına birbiri önüne gelerek belli bir düzlem içerisinde ilerleyen matematikteki sayısal çoğunluklatrım düzenlendiği ekstra ekstra dağılım ve dizilimlerdir. bu şekilde bir bütün oluşturarak sonsuzdan gelip sonsuza gittikleri varsayılır

0

algoritma yapılması için de izlenmesi gereken gereken adımları vardır. öyle kolay kolay algoritma yazamazsınız. sistemi çözmeniz gerekir. bu sayede fonksiyonel köşesindeki bir sistem gerçekleştirmiş olursunuz.

1

algoritma bir sorunu çözmek veya belirleniş bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola , takip edilen işlem basamaklarına algoritma denir algoritamalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu olan işlemler kümesidir. amaca ulaşmak için işlenecek çözüm yolları ve sıralamaları belirlenir ve algoritma bu sırayı takip ederek en mantıklı çözüme ulaşır ilk algoritmai el-harezmi'nin hisab-el cebir ve el mukabala' kitabında sunulmuştur ve algoritma kelimesi de el-harezmi'nin isminden gelmiştir. algoritma terimi genellikle matematikte ve bilgisayar bilimlerinde karşımıza çıkmaktadır.

0

iranlı bir alim tarafından üretilmiş olan algoritma, bir problemin adımlarla ve kağıt üzerinde yapılmasıdır. bu terim matematik ve bilgisayar dalında çok kullanılır. ben bilgisayar bölümü okuyorum. algoritmayı ayrı bir ders olarak alıyoruz. burdaki amaç yapacağımız iş için bir adım belirlemek, bu adımları düzenlemek, adımlar için gerekli işlemi yapmak ve son olarak adımı bitirmektir. bir nevi bir işe başlamadan o işin taslağını kağıt , kalem ile hazırlamaktır. algoritmanın düzeni ;
- giriş
-işlem
- çıkış tır.
bu üç sıralı kural göz önünde bulundurularak problem çözülür. hayatımızında bir algoritma gibi olduğunu düşünmemizi isterler hocalarımız. belli bir düzen ama nerde herşey alt üst :) .

0

algoritma, matematikde ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
ebu abdullah muhammed ibn musa el harezmi adındakı iran'lı alimden gelir. bu alim @ 9,yüzyılda cebir alanındaki algoritmik çalışmalarını kitaba dökerek matematiğe büyük bir katkı sağlamışdır.

0

elimizdeki olan sorunu çözüme ulaştıran aşamalara algoritma denir.
algoritma bir problemi çözme yoludur arkadaşlar.

0

belirli bir problemi çözmek için izlenen yoldur

0

algoritma nedir atıyorum bir makarna yapılışını anlatmak mesela şöyle
1.tencereye su koyununuz
2.ocakta suyu kaynatınız
3.makarnayı ilave ediniz
4.7-8 dakika sonra tencereyi süzgeçten geçiriniz
4.bir tencerede yağı kavurun
6.salça ilave edin
7.ve süzdüğünüz makarnayı bu tencerenin icine boşaltın
8. afiyet bal şeker olsun
umarın anlattıklarımı anlamışsınızdır arkadaşlar iyi geceler

0

problem çözmek olay cozumlemek amaca ulaşmak yeni teoriler üretmek

0

algoritmayı kısa olarak tanımlıcaksak algoritma problemleri çözme yoludur. insanlara çözülmesi gereken bir problemleri tek tek o problemlerde ne yapılması gerektiğini anlatır. algoritma yı ilk olarak japonlar keşfetmiştir ve kullanmaya başlamıştır. bu algoritma sistemi çok fazla türkiye de kullanılmasa da kullanılsa çok faydalı olacağını düşünmekteyim. aslında insanların en büyük problemi bir problem çözerken en büyük problemi bulamamaktan kaynaklanıyor yada bir problemi çözerken yaptığımız en küçük bir hata bile o problemi çözmemize engel oluyor ve o problemlerde ne kadar uğraşsak da başarılı olamıyoruz. bu yüzden algoritma yöntemi çok başarılı ve sağlıklı işleyen bir yöntemdir ve herkesin problemle karşılaşımca yada problemle başı derttw ise algoritma yöntemini kullanmasını tavsiye ederim. ben zorlandığım bazı konularda bu yönteme başvuruyorum ve başarı elde ediyorum. bu yöntemi ne kadar sık uygularsanız başarı şansınızı o kadar arttırmış olursunuz bana kalırsa çünkü kullandıkça anlaşılan bir yöntemdir. ve algoritma aynj zamanda tasarımla problem çözme anlamına da gelmektedir

0

algoritma genellikle matematik alanda kullanılır çünkü problem çözme yöntemidir. size bir problemin çözümünde gitmeniz gereken yolu göstermeye yarar. başı ve sonu belirli olan problem çözme araçlarıdır. japonlar çok kullanmaktadırlar, çünkü yapılan teknolojik ürünler algoritmaların kullanımına ihtiyaç duyar. örneğin internetteki bilgisayar ürünleri yazılımlar vs. hemen hepsi böyledir. algoritmalar sözel ve sayısal olarak iki yöntemde kullanılırlar. ilk olarak iranlı alim, abdullah muhammed ibni musa el harezmi tarafından bulunmuş ortaya atılmıştır.

0

bir sorunu çözmek veya belirlenmiş bir amaca ulaşmak için tasarlanan yolda,takip edilen işlem basamaklarına algoritma denir.algoritmalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu olan işlemler kümesidir. amaca ulaşmak için işkencen çözüm yolları ve sıralamaları belirlenir ve algortima bu sırayı takip ederek en mantıklı çözüme ulaşır. ilk algoritma bu sırayı takip ederek en mantıklı çözüme ulaşır.ilk algoritma elmukabala kitabında sunulmuştur. ve algoritma kelimesi de el harezmi ''nin isminden gelmiştir.algoritma terimi genellikle bilgisayar ve matematik terimlerinde karşımıza cikar
algoritma niçin kullanılır? ne ise yarar.
algoritma matematikte bir sonuca ulaşmak için takip edilmesi gereken işlem basamaklarını belirlemede kullanılır .örneğin 3 ve 5 sayılarının ortalamasını bulmak istediğinizde önce (3+5)işlemini yaptıktan sonra sırada çıkan sonuç/2 işlemini yapmanız gerekmetedir .
bilgisayar biliminde algoritmalar yazılımdaki her yerdeler. örneklendiricek olursak, bilgisayarda offline olarak yapılan tüm işlemler, oynanan oyunlar,çalıştırılan programlar deb siteleri mobil oyunlar ve uygulamalar kısaca tüm internet işlemleri diyebiliriz algoritmalar ile gerçekleşiyor. gelin beraber algoritma ile programla arasındaki farkı bağlantıyı inceliyelim
algoritma ve programlama bağlantısı
tüm programlama dillerinin temelinde algoritma vardır algoritmalar,proglamlama algoritmalar, proglamlama dillerinin vasıtasıyla uygulanabilirler .programda kullanılan dil ve kullanım a alan-ı ne olursa olsun algoritmasi olmayan program ve uygulama yoktur algoritmanın işlemesi için dışarıdan gelen tüm veriler gelen tüm girdiler değişken olarak olarak tanımlanır
algoritmadadaki calisir.