0

müziksiz bir dünya ruhsuz bir bedenden farkı olmaz.bana göre müzik sesler arasındaki boşluktan ibarettir.kalabalık bir ortamda o gürültüden bile ben müzik yaratabilen bakış açısına hakimimdir.müzik dinleyip insanların ordan oraya gidişi benim için dans şölenidir.

0

sokaklar gençler çocuklar fazla sakin ve sıkıcı olurlardı ve düğünler günümüzdeki gibi olmazdı kötü bir hale gelmiş olurdu

1

müzik duygularımızı koruyan mutluluk getiren bir şeydir.müziksiz bir hayat olmaz bence.müzik içimizdeki duyguları toparlıyıp aktaran bir türdür.müzik demek yaşam demektir.insanlar müziksiz bir ortamın olmasını genellikle istemez.geceleri sabahları her zaman müzik dinlenebilir.

1

müziksiz bir dünya hayal edemiyorum açıkçası. müzik bu hayatın olmazsa olmazı

1

şimdi müzik dinliyorsun insanların çoğu yaşadıkları duyguya göre değişkenlik gösterebiliyor örneğin çok mutsuzsun dinlediğin müzik seni etkisi altına alır ve daha mutsuz olmaya sürükler ama dinlenmek ve düşünmek istersen vucudu daha çok dinlendiren müzikler tercih edilir bence dünyada müzik olmasaydı hiç iyi seyler olmazdı neler olmazdı müziksiz bir hayat düşünemem ben her ne olursa olsun müzik dinlemek huzur veriyor ama size tek tavsiyem mutsuzken müzik dinlemeyin

1

bnce pek cok bir sey degismezdi. ha sanat anlayisi olarak mutlaka onun yerini dolduracak bir sey olurdu. tabi muzik onemli amx muzik olanlar .

1

insaların acılarına,mutluluğuna,durgunluğuna ortak olan bir şey müzik. bazen senin kelimelerin in yetmediğinde seni sana anlatan , seni hayata anlatan bir ses. müzik olmadan hayat,tatsız tutsuz bir yer haline gelirdi. düşünsenize düğününüzde erik dalı oynayamıyorsunuz. üzüldüğünüzde bir yıldız tilbe dinleyemiyorsunuz. gerçekten ne yapardık acaba. iyi ki müzik var,iyi ki sanatçılarımız var. bize bizi anlattıkları için sonsuz teşekkürler.

1

müziksiz bir hayat susuz bir balık gibidir herhalde müziksiz düşünemiyorum bu dünyayı sanat kurtaracak sanatçılar kurtaracak müzikle tanımadığın insanlara iletişme geçersin duygularını paylaşırsın hatta duygu bile beslersiz bu kötülük olurdu büyük kötülük...

0

müzik olmadan dünya daha iyi oludu her müzik dinliyerek günaha giriyo müzik olmasa her kez ilahi dinelerdi ve her kez sevap kazanırdı

1

ses tellerinden çıkan her ses bir tondur

1

müzik aslında herşeydir.
konuşma bile bir müziktir aslında.

0

şu an bu soruyu cevaplarken bile müzik dinliyorum ve müziksiz bir yaşam olacağını pek sanmıyorum.müziksiz yaşam olur ama böyle bir yaşamdan keyif almadıktan hiçbir tadı çıkmayacağına göre bu konu hakkında kesin ve net cevabım müziksiz yaşam olamaz.

0

ruhsuz ve gıdasız bir şekile dolaşırdı herkez

0

bence çekilmez bir dünya olurdu en azından dinlediğimiz de biraz rahatliyoruz

0

böyle bir şeyi bilmesek tabiiki yaşayacağız ama şu an bunun cevabını vermek gerekirse sıkıcı olurdu müzik insanın ruhuna işiyor adeta huzur veriyor rahatlıyorsun...

0

bence müzik gerçekten de ruhun gıdası. dinginliğimizi sağlayan faktörlerden birisidir.

0

ruhsuz cenaze evi gibi üretkenliğin olmadığı, robotik, monoton bir dünya olurdu. his, duygu sevgi ve özlemler nakşedilir müzikle.

0

çekilmez bir kağır gibi içe dert olurdu sonsuza dek.hep insanlardan kaçıyoruz,bir müzik açtığımızda anca rahatlıyoruz.melodilerin ezgileri,bize kısa bir sürede olsa dünyanın pisliklerinden arındırıyor.müzik olmasa bizler nasıl dertlerimizi dile getirecek yüreğe sahip olabilirdik bilemiyorum hiç.müzik ruhun gıdası demişler,ruhumuza can veriyor resmen.kitaplardan, müziklerden uzaklaşamaz ki insan.

0

müzik evrenseldir hatta insanları ortak bir paydada toplayabilecek tek unsurun müzik olduğunu düşünüyorum. evet şuan insanlar farklı fikirde olsalar bile aynı müziğe ilgi duyabiliyorlar. yani müzik olmasaydı bu payda ortadan kaybolurdu diye düşünüyorum. umarım müzik sonsuza kadar bizimle kalır.

0

çok sıkıcı çekilemez ve absürt olurdu kesinlikle