0

dünya üzerinde gerçekleşen bir çok buluş ve keşifin bu bilim dalı sayesinde gerçekleştiğini düşünürsek ve aynı zamanda hayatımızın neredeyse her köşesinde bu bilim dalının izlerini gördüğümüze göre matematiğin olmadığı bir dünya bir çok keşif ve buluşun olmadığı ve bir çok şeyin anlamının eksik bırakıldığı ve bir çok şeyinde anlamlaştırılamadığı bir yer olurdu.

0

dünya dengesiz ve düzensiz olurdu matematik bilimleri olmasaydı eğer dünyada düzen olmazdı sayılar çok önemli yani

0

matematik bilimi olmazsa dünya ilkel kominal bir manzara oluşturur mal veya ürün takası yapilirdi

0

matematik bilimi oldukça önemlidir.matematik bilimi dünyada çok önemlidir ve matematik günümüzde de çok önemli bir yeri vardır ve matematik bilimiyle uğraşan değişik bilim insanları vardır bu bilim adamları özelliklede matematikle uğraşan bilim adamları oldukça katkıları olmuştur ve faydaları olmuştur bu bilim adamlarının o yüzden bilim adamlarının önemli matematik bilimi ile değişik şeyler yapmıştır.dünyada matematik biliminin yeri oldukça fazladır ve iyidir bu yüzden matematik her yerde vardır ve kullanılır.mesela okullarda ve üniversitelerde gösterilen matematik dersleri özelliklede matematik bölümünü okuyan kişilerde çok iyidir bölümleri.matematiksiz fazla birşey birşey olmuyor gerçek hayatta birşey yapamıyoruz maalesef o yüzden önemlidir bilimi dünyada ve türkiyede matematik bilimi.

0

yaşamakta olduğumuz evrende herşey sayılar üzerine kurulu matematiğin olmadığı bir dünya da uzaklıkları belirtmek hiç kolay olmayacaktı yada manava gittiğimizde nasıl meyve sebze alabilecektik paramızın eksikliğini nasıl anlayacaktık bunun için matematiğe ihtiyaç var bu yüzden matematik hayatımızı düzenleyip bize doğruluk gerçekliği ifade ediyor

0

matematik olmasaydı para da olmazdı kimse hesap tutamazdı herşey saçma sapan bi hal alırdı para olmaadan önceki dönemdeki gibi insanlar birbirlerine un la bulguru takas etme durumu gibi şeyler yaşanırdı.

0

matematik bilimi olmasaydı eğer, dünya kesinlikle yaşanılmaz bir hal alırdı. çünkü, hayatın her anında, her alanda matematik bilimi az çok kullanılır. sonuç olarak en basitinden bir şeyleri saymak için bile matematiğe ihtiyacımız olduğu aşikardır.

0

matematik olmasaydı saçma olurdu karışıklık olurdu tartışmalar artardı ve teknoloji olmazdı

0

matematik dünyanın neresine giderseniz gidin her alanda önünüze çıkar.matematik her yerde vardır tuttuğumuz telefondan aldığımız tencereye kadar her yerde var matematik hesaplamamızda kolaylık verir bir şey alırken veya satarken kolaylık olur matematik olmasaydı onun yerine bir şeyi alırken bir şey karşılığında verirdik para birimi olmazdı adalet olmazdı matematik evini düzenler matematik bir ve uzay içinde çok önemlidir

0

matematik ınsanin yaşamında gerekki olan bir derstir. bu ders olmassa kolay kolay hesap yapamazdık. her insanin matamatik bilmesi gerekir. matematik yaşamın hemen hemen her yerde kullaniriz. bir satıcı ve pazarcı olduğunuzu düşünün . hesap yapmayi bilmiyorsanız. kazanç sağlayamazsiniz. her zaman kaybedersiniz. bende bu durumdan gayet ders almis biriyim. tamam matematiğin bütün konularini günlük yaşamda kullanmayabiliriz. ama genel matematik konularini çoğunu kullaniriz. yaşamı kolaylaştıran bir derstir. okul hayatimda benim matematik dersim her zaman yüksekti. sinavalarin çoğunda genelde yüksek not alırdım. matamatik bize her zaman gereklidir. küçükten büyüğe kadar herkes matematik bilmelidir. bana katilan insanlar katılmayan insanlar da vardir. herkesin düşüncesine saygı duyarım. saygilar .

0

matematik olmasaydı hiçbir şey olmazdı. kur'an-ı kerim'de bile matematik bulunur. mustafa kemal atatürk, matematiğin dünya üzerinde çok önemli olduğunu dile getirmiş ve matematiksel hesaplamalarla birçok başarı elde etmiştir.

0

matematik olmasaydı;elektrik, inşaat, bilgisayar,yazılım vb. alanlarda hiçbir ilerleme kaydedilemezdi.mağara devrinden bir türlü dışarı çıkamazdık.zaten yaşanan her şey onun sayesinde,hiçbir hesaplama yapılamazdı.tüm gelişmelerin temelinde o var

0

matematik bir çok dalın bir çok bilimin varoluş sebeplerinden birisi. lakin bir bilim insanı olmayacak ve ileri zekalı bir insan değil isek bir çok konunun lise ve ilköğretim konusu üzerinde anlatılmasını yanlış biliyorum. sonuçta herkes farklı işlerde çalışacaklar hukuk okuyan sağlık okuyan marketlerde çalışan asker olan gibi. herkesin sayısal zeka seviyesi de farklılık göstereceğinden dolayı konulara indirim yapılabilir diye düşünüyorum. hukuk okuyan bir avukat için matematik ne adar önemliki 4 işlem bilse yeter öyle değil mi. eğitimsel olarak bu kararın doğru olacağını ve hatta konuları öğrencilerin seçmesi taraftarıyım. matematiğe ilgisi olan zaten her şeyi yapabilir.

0

matematik olmasa olmazlardandir dunya ve evren bile matematiksel bir yapi icerisinde varolmustur kurani kerimde bile matematiksel gizli sirlar saklidir matematik olmasaydi nasil bir duya olurdu onu bilemiyorum

0

matematik bilimi olmasa bir çok şeyde mutlaka çok zorluk çekerdik.mesela sayılar felan olmasa insanlar saati felan güzel kullanmazdı.masadaki eşyaları felan sayamazdı değişik olurdu yani hayat.araba ışıklarında bile mesela 1 2 3 anlamında bir geçiş vardır.bazı insanlar hani diyorya matematik bizim dünyamızda ne işe yarıcak bunlar boş felan diyorlar.fakat matematik bizim dünyamızın her yerinde var.otobüse binmenizden tut saatinize odanızdaki biçime görünüme felan baya bir yerlerde matematik vardır mutlaka.bundan dolayı bu önemli matematik bilimini mutlaka önemsemeliyiz.ve mutlaka küçümsememeliyiz.

0

matematik bir evrenin düzenidir. matematik olmasa düzen olmazdı. evrendeki herşey matematiksel olarak bir düzenle kuruludur. matematik bir düzenin bir parçasıdır. bilim matematikle örtüşür. formüller evreni araştırmak için bir araçtır. bir düzen için matematik şarttır. bunun yanında matematik sayesinde uzay araştırmaları da artıyor. uzay araştırması için

0

matematik bir sürü bilimin temelini oluşturuyor.matematiksiz bi dünya düşünülemez matematik hayatımızın her yerinde.

0

matematik olmamış olsaydı puan kullandığımız çoğu alet hiç olmamış olacaktı. ve para diye bir şey olmayacaktı .

0

matematik bilimini sadece okulda gorulen matematik dersi olarak sinirlandirmamakla başlayalım öncelikle. matematik hayatın her alanında olan bir şeydir. dolayısıyla bu bilimin eksikliği hayatımızı sekteye uğratir diye rahatlıkla diyebiliriz. çünkü matematik olmazsa hayatta hep bir şeyler eksik kalacaktır.

0

şuan ki dünya da o kadar da iyi geçeceğini sanmıyorum.