0

öğrenci bursları aylık en az ne kadar olmalı?

evet arkadaslar ogrenciler devletten belli bi burs ayliyor bu miktar sizce en az ne kadar olmali.ogrencinin hem okul masraflari hem kisisel masraflari icin gereken en az para ne kadardir? yorumlarinizi bekliyorum.

7 cevap
0

biraz daha arttırılmalı diye düşünüyorum. çünkü bazı öğrenciler ailelerinden maddi yardım alamamakta üniversitede öğrenim görürken. aldıkları burs içinden yurdun parasını ödeyip bu sefer ellerinde pek birşey kalmıyor çalışmak zorunda kalıyorlar. hani 450 ise bi 600 filan olmalı en azından ya.. ne çok fazla bir miktar ne de çok düşük bir miktar olabilmeli.

0

ben üniversite ye başladığımda kredi yurtlar kurumuna başvuru yapmıştım geri ödemesiz burs kazandım, ekiminde ilk bursu çektiğimde 425 tl idi, ovak ayında 450 aldım. cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, yeni yılda burs ve kredilere zam geleceğini söyledi herhalde 500 olur.

0

kişiden kişiye değişir o harcama olayı.
şimdi bana 300 lira ver idare ederim.
kimisi 1000 liraya idare edemez.

0

aslinda bu sorunun cevabi öğrencinin ilkokul mu, lise mi yoksa üniversite mi okuduguna göre değişir. eğitim seviyesi yukseldukce masraflar da artiyor haliyle bir de buna öğrencinin ailesinin yaninda mi yurtta mi evde mi kaldigi eklenirse tutarin yuksek olmasi gerekir benim gonlumden gecen ogrencilerin rahat rahat gecinip okuyabilmeleri icin aylik 2000 tl burs almalari ama ne yazik ki ülkemizde 100 tl burs alsan bile mutlu oluyor.

0

bu miktar yaşanılan yere göre değişir. istanbul'da okuyan biri ile van'da okuyan biri aynı harcamayı yapması mümkün değil. 600 lira ile yurtta rahatça geçinen öğrencilerde var ama kimine göre bu benim hiçbir şeyime yetmez deyip burstan hariç ailesinden sürekli para isteyen öğrenciler de var.

0

öğrenci bursları 1000 liranın üzerinde olmalı.bu şartlarda

1

ne önemi var ki yüksek olması öğrencilere zarar büyük bir bölümü aldığı parayı misliyle geri ödüyor zaten.