0

mide kanserinin kendine özgün özel bir belirtisi yok. ağrı, yanma, şişkinlik, erken doyma, dolgunluk hissi, iştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı gibi belirtiler verebiliyormuş.

0

sancı ağrı felan hisedersin miydende kusarsın 1.2 saat miyden çok bulanır en çok belli eden sebepleri bunlar.

0

mide kanseri sıkça görülen bir kanserdir. midede yanma, ağrı, şişkinlik, hızlı kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk belirtileri vardır. mide kanseri sindirim sistemininde herhangi bir yerde çıkabilir. enfeksiyonlar, sigara, alkol, sinir ve streste mide kanserini tetikleyen şeylerdir.

0

mide kanseri çoğu insanda olabilecek bir durum hazır gıdalar ve ne olduğunu bilmediğimiz hazır yiyecekler fast foodlar inanan bünyesine büyük zarar vermektedir. bu yüzden mide kanseri olmak eskiden daha kolaydır. ama tedavisi de eskiye göre kolaydır .eskiden kanser olan bir kişi öldü gözü ile bakılıyordu ancak şu an kanseri yenen bir sürü insan bulunuyor . belirtileri sürekli bir şekilde mide ağrısına sahip iseniz bu durum risk taşıyor olabilir hemen bir hekime danışmalısınız ayrıcı geğirme sürekli hazımsızlık yorgunluk kanama midede yara hissi ve çok şiddetli sancı genelde mide kanserinin belirtisi olabilir . bu durumlarda hemen acile gitmeli ve tedavi olmalısınız . erken yapılan teşhis hayat kurtarıyor bu yüzden erken teşhise önem vermeniz gerekiyor .

1

mide kanserinin belirtileri genellikle şu şekildedir.
sürekli olarak midede hazımsızlık, asit ve geğirme durumları meydana gelir.fakat bu belirtiler başka mide rahatsızlıklarında belirtisi olabileceği için hemen telaş edilmemesi gerekir.
sürekli olarak tokluk hissi yaşanır az bir yemek yense bile hemen doygunluk hissedilir. bu sebepten dolayı da hızlı kilo vermeler yaşanır.
mide kanserinin bir diğer belirtisi ise mide kanamasıdır. bu çok sık görünen bir belirti olmasa da kanlı kusma durumu yaşarsanız eğer acilen doktora görünmeniz gerekir. eğer kan parlak kırmızı ise kan taze demektir, kahverengi gibi ise daha önceden bir kanama yaşamışsınız anlamına gelir.
ayrıca midede bacaklarda ya da vücudun herhangi bir bölgesinde şişlikler meydana gelebilir. bu durum kan pıhtılaşmasından dolayı yaşanır.
ayrıca sürekli olarak midede ağrı,bulantı ,kusma şikayetleri yaşıyorsanız şüphe duymamız gerekir.
eğer mide bulantısı ve kusma şikayeti yaşamıyorsanız ve midede bir kanama başladıysa kanlı dışkılama görülebilir.iştahsızlık ve kilo kaybı genellikle mide kanserinin ileriki aşamalarında görülen bir durumdur ancak bazen erken teşhis içinde önem arz eder çünkü bazı vakalarda kilo verme durumu daha erken görülür. ayrıca mide içinde asit denilen sıvı birikmesi yaşanır.
tüm bu belirtileri baz alırsak eğer sürekli olarak mide bulantısı kusma mide ağrısı ve iştahsızlık ve doygunluk hissini hissediyorsanız bir an önce doktora görünmenizde fayda olacaktır. tabii ki saymış olduğumuz bu belirtilerin hepsi mide kanseri olduğumuzun kesin kanıtı değildir doğru teşhisi doktora göründükten sonra anlayabilirsiniz, midenizde ki herhangi başka bir rahatsızlıktan dolayı da mide bulantısı ya da kusma ve şişkinlik hissedebilirsiniz.

0

mide kanserinin belirtilerini şöyle soyleyebilirim insamlarda kusma etkisi yaratırerken doyma hissi veriri insan in bişey yiyesi gelmez verilenyiyeceği vucut kabul etmez insan bu durumda yemek yemek istemez fakat böylece halsiz duser gep bir yorgunluk yasar halsiz kalir vücut boylece kilo kaybi yasar kilo kaybı yasayan insan bedenen zaten yorgun düşer hicbir is yapmak istemez hersey bedenine agir gelir

0

mide kanserinim belirtileri yanma ,ağrı, şişkinlik, erken doyma , istahsizlik, kilo kaybı ve yorgunluk olarak sayılabilir.bazi hastalarda tümör yemek borusunun girişini tutuğu zamanlarda , yutkunma güçlüğü bulantı ve kusma görülür.

0

mide kanseri bir tanıdığım da olmuştu ve olduğu gibi kan tükürüyordu bildiğiniz bi şekilde doktara gittiğimiz de işe doktor hemen muayene etti ve ciddi birşey olduğunu anlamıştım ve bana dışarıda durumu anlattı direk eniştem gili arayarek durumu anlattım ve çok üzülmüşlerdi ertesi gün yanıma geldiler çünkü baska bi şehirdeydiler ve kızlarını o halde görünce annesi ve babası fenalaştı ve hemen mudale ederek ten kendilerine geldiler ve perişan bir durumdaydılar gerçekten bende şok içinde elim ayağıma dolaşmıştı ama o gün içerisin de ameliyat oldu kızları ve allaha şükürlee olsun güzel geçtiğini söyledi ve 1-2 gün yoğun bakımda kalması gerektiğini söylediler ve eniştem ve teyzem içeri girip 1 dakika kadar yanında durdular ve kızlarının iyi olmalarına çok sevindiler 2-3 gün geçtikten sonra yoğun bakımdan çıkarıp normal odaya aldılar ve allahıma binlerce çok şükür ki atlattı gerçekten allah kimsenin başına vermesin çok kötü bi durum anlatamam yani bu yüzden küçümsenecek bi hastalık değil ve kolay kolay canını sıkmamanız lazım böyle kişilerin çünkü tekrarlama şansı biraz düşük olsa da can sıkıntısına fazla gelemezlermiş bu soru için sorumani ekiplerine çok teşekkür ederim.

0

kan kusmak,yorgun hissetmek,iştahsızlık(son zamanlarda yoğun bir biçimde.)

0

inşallah bu gibi sorunlar hiç bir insanın başına gelmez.inşallah allah tüm insanlarımıza yardımcı olur.yaptığım araştırmalara göre mide kanseri belirtileri olarak eğer yemek yiyorsanız erken doyarsanız sürekli tokluk hissederseniz.mutlaka bir doktora gitmenizi öneririm.ne olur ne olmaz mutlaka doktora gidin mutlaka sağlığımızı düşünmemiz lazımdır.

0

ağrı, yanma, şişkinlik, erken doyma, dolgunluk hissi, iştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, kilo kaybı gibi belirtiler görülebilmektedir. tümörün; midenin girişini, yemek borusuna yakın kısmını tuttuğu zaman yutma güçlüğü, midenin çıkışını tutup tıkanmaya neden olduğu hastalarda bulantı ve kusma sıklıkla görülmekteymiş. birde bir arkadaşım mide kanseriydi tedavi sürecinde yani kemoterapilerde dişleri dökülmüştü. o kadar beter bir illet şu kanser var ya. insanda psikoloji denen şey bırakmıyor.

0

mide kanserinin belirtileri mide yanması mide ağrıları mide krampları ve midede aşırı kusma mide kanserinin başlıca belirtileri sanırım

1

mide kanseri belirtileri mide bulantısı kusma kramplar aşırı halsizlik ve zaten belli bir süreden sonra mide tokluk çek çeker ve hiç yemek istemez mi de belli zamandan sonra mide iflas eder

0

mide kanserinin belirtileri;mide bulantısı,kusma,kramplar,aşırı hassasiyet,kokuya duyarlılık ,gaz sancısı, aşırı tokluk hissi gibi belirtileri vardır.belli bir süre sonra mide asla yemek alamaz .yakın bir akrabam mide kanseri olmuştu ve resmen aç yaşıyordu asla açıkma hissi yoktu zorla yese bile çıkarıyordu hemen.günden güne zayıflıyordu ve göz çevresi fazla morarırdı.şuan hala hayatta 32 yaşında ve sadece 37 kilo bir bayan tedavi altında ama hastalığı çok fazla ilerlemiş.rabbim tüm kanser hastalarına şifa versin çok zor.

0

mide kanserinden süpelenen bir insan kendi kendine anlamak yerine uzman bir doktora görülse daha iyi olur. mide hassasdır zaten. eger agrı ve sızı hissetmelerinin baslarsa bu kanser belirtisi olabilir. sürekli olarak kusmak geliyorsa içinizden ve mideniz bulanıyorsa buda kanserin belirtisi olabilir. bu gibi rahatsızlı olan insanların, en yakın zamanda uzman doktor ve hemsireler tarafından bir kontrol edilmesinde fayda var.

0

zaten midesi çok hassas birisi olarak görünce çok ürperdiğim bir soru olmuş. sık sıkta araştırım bu konuyu. ilk risk grubunda gastrit ve ülseri olan kişiler yer alıyor. bunların erken tedavisinde ise sorun ortadan kaldırılmış oluyor genelde. mide kanserinde en sık karşılaşılan belirtiler ise; midede şişkinlik, yanma hissi. iştahsızlıkla birlikte aniden kilo kaybı. sürekli halsiz ve yorgun hissetme. eğer kanser hücreleri mide çıkışına yani yemek borusuna yakın bir yerdeyse aşırı bulantı ve sürekli kusma halleri mide kanserinin başlıca belirtileridir. daha çok erkeklerde görülen bu kanser türünün hatırladığım kadarıyla yaşla alakası yok her yaş grubunda görülebilir. sigara ve alkol tüketimi mide kanserini tetikleyici unsurlardır.

0

mide kanseri olan birisinde olup olmadığı çok çabuk şekilde bilinebilir vücudumuzda ağrı, yanma oluyorsa, çok kabul şekilde yemrk yerken doygunluk hisseyle kalkılıyorsa ve arada iştahsızlık ve hiç bir şey yapmadığımız halde yorgun hissediyorsak mide kanserine yakanmış oluruz. allah kimseyi sağlıkla sınamasın.