2

bence ortak yapmalı. çünkü hem eşine yardım eder az yorulmuş olur. ama kadın çalışmıyorsa çok işi o yapar ve erkekte yardım eder.

2

bence ortak olarak yapılmalı. ama kadın çalışmıyorsa tabi işlerin çoğu kadına kalır. ama erkekte yardım etmesini bilmeli diye düşünüyorum.

0

ortak yapılmasında bir sorun yoktur fakat ben erkeklerin küçük işler dışında iş yapmasını mantıklı bulmuyorum bunların erkek işi olduğunu düşünmüyorum şahsen ben eşimi ev süpürmek görmek istemem

1

çalışan olsam ev islerini ortaklasa yaparım. çünkü erkek kişisinin yorulduğu kadar bende yoruluyorum iste. eğer evde isem şoyle yardim edebilir ( is anlaminda degil, sadece yardim.) iste cocuk dogduktan sonra ( malum cocuk dogduktan sonra yok emzirmesi, yok bezi, yok mamasi, yok ortaligi dagitmasi) iste malumunuz cocuk dogduktan brlli bir sure sonra etrafi kesfetmeye basliyor cekmeceler filan icini bosaltabiliyor olmayacak seyleri dokuyor saciyor mutfakta hele alt cekmecelere un vs seyleri koyduysaniz çıldırmaya az kalıyor. bu ibi durumlarda birde erkekler şunu yap bunu yap diyeceklerine kadar mesela bu zamanlarda yardimci olabilirlet, ev temizlenecegi zaman dip kose bucak giremiyoruz temizlige mesela. cocugu alip disarida gezmelere, parklara goturebilir ya da hava kotuyse vesaire evin bir osasinda cocugu oyalayacak kadar yardimci olabilirler.

2

kadın çalışmıyor ise işlerim büyük bir bölümü kadına kalır. ama kadınlarda bütün gün çocuk bakıp, temizlik ve yemek işleri ile uğraşıyorlar. yeri geliyor , kocaları işte olduğu için tüm alışveriş, banka işleri, fatura ödemeleri gibi işlere de koştururlar. ama kadın çalışıyorsa , erkek eve geldiğinde mutlaka bir işin ucundan tutması gerekir. en azından mutfağa girip bir salata yapması ya da kadın mutfaktaykan çocuklarla ilgilenmesi gerekir. evlilik bunu gerektirir. yardımlaşma ve birbirine destek olmak her zaman olmalı. o yüzden durum ne olursa olsun az çok erkeklerin karılarına ellerinden geldiğince yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum.