0

insana huzur veriyor akortları uykumu getiriyor doğallık ve sadelik bu olsa gerek

0

vivaldinin yaptığı eserdir giriş bölümü çok açıklayıcıdır vivaldinin beslediği 12 adet konçertolardan oluşur

0

bugüne kadar bu parçayı hiç dinlememiştim
sayenizde dinleme fırsatı buldum. gerçekten çok güzel hoşuma gitti. insanı alıp başka yerlere götürüyo eğlenceli bir müzik. dinlemeye doyamdim parçalar arasına girecek şimdiden teşekkürler. sorumanin kazandıran bari yönleride bu olsa gerek.

0

cok guzledi ben dinledim en guzellerden biri idi belki hayatimda bu qadar iyi bir sey dinlememisdim

0

ayrıca eserin giriş bölümünde seslenme vardır. içindekileri aktarırken kapalı bir anlatıma başvurmuştur besteci burada. herkesin anlamasını istememiştir sadece seçkin zümreye hitap etmek amacındadır. buradan anlıyoruz ki sanat sanat içindir anlayışına hakim bir besteci.. evet girişte anlatmak istediğini yoğun ama kapıları kapali bir şekilde sunmuş daha sonra gelişme bölümünde kapıyı açmış ama tam bir açıştan söz edemeyiz yine yarim bir aralama var. dil ile aktarılmayan, temas ile anlatılmayan ne varsa müzik ile ilmik ilmik işlemiştir bu kısımda. yeni doğmuş bir bebeğin emeklemesi gibi zaman alan, heyecan yaratan, merak uyandıran ama nihayetinde sonuçlanan. evet yine ağır bir duygu ile sanatı sanat için yapmıştır. ezgiler kulağa o kadar seçkin ve elit gelmektedir ki adeta sınıf ayrımı yapmaktadır sanki bunu köle ya da burjuva dinleyemezmiş gibi.. ne üzücü oysaki sanat herkesin bir parmak çaldığı bir baldır. üzücü olan vivaldi' nin bu eşitsizliği idi. eserin son bölümlerine doğru kapılar iyice açılır ve adeta mezardaki ölülerin sesleri gibi acı dolu, son derece karmaşık, anlaşılması güç ve bir o kadar da ilgi çekici. besteci vivaldi elde etmişti dinleyicinin hayranlığını. sonsuza kadar bu süremezdi tabii ki bir yerden sonra bitecekti bunu dinleyici de biliyordu. sonu beklerken bir gerilme ve üzüntü.. dilde o tatlı noktalar bitişle ekşimişti. son hatırlanan ise hüzün ve kaostu. vivaldi'ye teşekkür ediyoruz bu eserle bizi buluşturduğu için. umarim mekanı karmaşadan uzak cennet olur..

0

evet harika bir eserle karşınızdayız.. bu eser vivaldi tarafından bestelenmiş 1700'lü yılların değerli eserlerindendir. vivaldi öyle büyük bir bestecidir ki günümüze kadar eserleri hala kulaklarımızda ninni gibidir. eserde derin bir aşk, huzur ve acı işlenmiştir. duyguların karmaşası bu kadar uyumlu olmazdı herhalde... eser dünya klasikleri arasında yer almakla birlikte ölümsüz eserlerden biridir diyebiliriz. nesilden nesile tadını hiç bozmadan aktarılıyor .. kısacası harika bir eser diyebilirim.

0

pek dinlediğim bi tarz değil belki ilgi alanı bu tarz müzikler olan insana iyi gelebilir.

0

benim tarzım değil genelde böyle şeyleri sevmem ama bunu dinleyince az da olsa hoşuma gitti

0

bir efsane.. ruhum bu tınılarla uzun yıllar besinsiz yaşayabilir, doyumuna ulaştım.

0

insanın içine dokunan bir yere sahip olduğu kanaatindeyim çünkü böyle klasik eserler klasik müzik sanatçıları tarafından özenle icra edildiği için insanlarda çok farklı etkiler bırakabiliyor . ayrıca böyle olması da gayet güzel ve hoş hissettiriyor insana çünkü gayet güzel müzikler . özellikle yorgun olduğum zamanlar böyle müzikleri dinliyorum. yorgunluğumu alıp götürmeyi çok iyi başarıyor . herkese tavsiye ediyorum ayrıca bir ispanyol halk ezgisi olan asturias i da tavsiye ederim kendinizi sekizinci yüzyılda endülüs sokaklarında gezerken buluyorsunuz kendinizi bir otantik şekle kaptırıyorsunuz . herkese tavsiye ederim . klasik eserler müzik tarihinin en güzel eserleri olacaklardır . böyle olması gayet güzel .

0

bu şarkıyı ilk dinlediğimde pek fazla hoşuma gitmedi fakat aradan zaman geçtikten sonra arkadaşlarımla bir konsere gitmeye karar verdik paralarımızı topladık herkes otuz türk lirası verdi sonra otobüse bindik ve gittik oraya varmadan otobüs bizim gibi oraya gitmek üzere yola çıkan insanlarla doluydu insanlar hep o konseri konuşuyordu oraya vardığımızda izdiham vardı orada arkadaşlarla birbirimizi kaybetmemek için çaba sarfettik sonra sanatlılar beklenirken bu müzik çaldı ve bütün herkes bütün insanlar coştu herkes kopmaya başladı ben de o arada baya eğlendim şarkıyı orada sevdim sözleri kişiliğime pek uygun olmasa da melodisi ve söylenişi çok hoş dinlerken kendinden geçiyor insan çok çok çok hoşuma gitti fakat sonradan her gün bunu dinlemeye başlamıştım ama her zamam dinliyordum otobüste okulda arabada otururken yatarken yemekte salonda heryerde bu müziği dinliyordum sonradan o kadar çok dinledim ki artık midemi bulandırmaya başladı sonra merak ettim sözlerini araştırdım şarkının sözü yokmuş bulamadım sonra dinlemeyi bıraktım artık her dinlediğimde midem bulanıyodu çünkü kulak kanaması geçiriyordum sonra arkadaşlarımla bu konuyu konuştuk baya bi konuştuk sohbet ettik şarkı hakkında yorumlar yaptık herkes iyi dedi fakat herkes sıkılmıştı kısacası artık dinlemiyorum melodisi hoş güzel çok dinleyince sıkıyor bu da benim böyle bir anım oldu bunu okuduğunuz için çok çok çok teşekkür ederim bu benim ilk yorumum iyi ramazanlar oruçlarda kolay gele by by

0

gayet barok kokan bir eser.eğlenceli dinamik bir minör tonu var.genelde minör tonunda yazılmış eserler biraz daha duygusal daha ağır olur.klise orguyla desteklenmiş alt yapı.en sevdiğim dönem barok dönem olduğu için inanılmaz duygular içerisindeyim şu anda.bir müzikçi olarak bunu neden daha önce dinlemedim dedim kendime.güzel tatlı geçişler var içerisinde.ve sürekli bir ezgi var.neredeyse hiç es vermiyor.ilk bölümü nefisti.ikinci bölümünde kemanın girdiği yer oldukça duygusal ve etkileyici..alt yapıda tane tane gelen klise orgunun o sesine bayıldım.en son bölüm oldukça hızlı.yine devam eden güzel yürüyüşler var bu bölümde de.

0

başlangıcı bir charlie chaplin gösterisi arka planına tam giden bir müzik türü gibi.

0

bir süre dinlemedim. başkasının anlattığını yazıyorum : başlarda hızlı girerek bir heyecan atmosferi yaratıyor , ilerleyen süreçlerde hafif yavaşlayarak farklı ses tonlarını bize hissettiriyor. müzik kulağı olan insanların kesinlikle beğeneceğini düşünüyorum.

0

ilk defa dinlememe rağmen kulağa hoş geliyor

0

bayılırım. o enstrüman sesleri harika bir şey ya. insana keyif veriyor dinlendiriyor ve huzur katıyor. uzun süre dinleyince baş ağrıtmıyor. dinleyin dinletin arkadaşlar. böyle müziklerin insan psikolokisine de iyi geldiği söylenir. bizim milletimiz tarafından pek dinlenmese de. harika bi müzikal şarkısı olabilir.

0

essiz müzikal keyfi ve duygu geçişi muazzam diyeßilirim ve muzıkalcılerin ensdürümanlarına olan hakimiyet muazzam

0

ritmi hızlandıran, heyecan veren bir eser

0

valla müzik konusunda pek bilgim yok fakat kulapa hoş geliyor

0

insanın çalışırken dinlediği parça iş verimini etkilediğinden dolayı, verimlilik katacağını düşünüyorum. aynen test hollanda ineklerinde de denenmiştir (belki duymuşsunuzdur)