0

ben müzik lerini pek sevmedim güzel değil

0

amerikan basketbol ligi kısacası nba basketbolun en üst düzey oynandığı ligdir. nba de yer alan bütün takımlar özellikle işin şov kısmını çok iyi beceriyorlar. buda onları maç boyunca yüksek tempoda tutup, seyir zevkinin en üst düzeye çıkmasına sebep oluyor. nba de takımların çoğu hücum takımı ve savunma takımı olarak 2 farklı segmente ayrılıyor. nba de hücum takımı olarak adlandırılan takımlar, golden state warriors, houston, sacramento, milwaukee'dir. savunma takımları arasında ise en önde gelenleri memphis ve utahdır. denge takımları da mevcuttur. ne yapacağı üç aşağı belli olan. indiana pacers, san antonio spurs, toronto, brooklyn, celtics gibi. belli bir sisteme dayalı olarak oynayıp bu sistemden kolay kolay şaşmaz bu takımlar. nba'de ki kurallar da avrupaya göre çok daha esnek ve rahattır. mesela hücum süreli 12 dakikadır. steps,hatalı yürüme, top taşıma gibi olaylar daha esnektir kolay kolay çalmazlar. sezon avrupa'ya göre daha yorucu ve yüksek tempodadır. takımlar üst üste 2-3 gün maç yapabiliyorlar. haftada 4 maça kadar çıkabiliyorlar. yani nba' de oynuyor olmak tabii çok güzel bir durum fakat inanılmaz bir tempo ve devamlılık istiyor bunu da unutmamak lazım. faul anlayışı biraz daha farklıdır teknik fauller vs. avrupa kurallar çok daha sıkı iken nba de bunlarda esneklik olabiliyor. all star haftaları özellikleri çok eğlenceli geçer. avrupa da ki all star maçları gibi sıkıcı, normal standartta olmaz. bu yüzden nba dünyanın en farklı ve basketbol seyri en yüksek olan ligdir.

0

nba maçlarını çok severek izleyen biriolduğum için size nba hakkında bilgi vereyim. nba basketbol ligi dünyanın en zor ve en çok seyredilen basketbol ligidir. nba de bir çok başarılı oyuncu bulunmaktadır. bunlardan örnek verecek olursam lebron james en başta gelen oyunculardan biridir. lebron james oynadığı her takımda başarılı olan bir basketbolcu'dur.son oynadığı takım los angeles lakers takımıdır.ve geçenlerde lakers ın bir maçını izledim. ve lebron james sayesinde maçı kazanmayı başardılar özellik ve lebron james'in yanında oynayan kuzma çok başarılı bir basketbolcu'dur.zaten genel olarak nba de başarılı olan bir sürü basketbolcu bulunmaktadır. bana göre en iyi üçlük atan basketbolcu stephen curry dir her yerden üçlük atmayı başaran bir oyuncudur. daha sonra klay thompson the köri gibi her yerden çok üçlük atan bir basketbolcu'dur. bana göre en birinin şuan en iyi takımı tabii ki de golden state'dir. neden derseniz en iyi oyuncular oradadır.sayacak olursam eğer, kevin durant,klay thompson, stephen curry daha sayacak birçok oyuncu bulunmaktadır ancak üçü bir takıma bedeldir.

0

amerikan profesyonel basketbol ligi nba dünyada en çok takipçisi ve ilgi duyulan spor, dünyanın her yerinde sırf bir kere bile olsa canlı olarak nba maçını izlemek isteyen bir çok insan var. maç saatleri ülkemize göre gece geç saatlerde başlamasına rağmen, uykusuzluğu bile göze alıp tv'nin başına geçerek destekleyen hayranlarla dolu. herkesin olduğu gibi benim de gönlümde bağ kurduğum bir takım var, o da golden state warriors. michael jordan, larry bird gibi efsane isimleri izleme şansım olmadığı için bir yandan üzülüyorum ama lebron james,kobe bryant, stephen curry,james harden,chris paul,dirk nowitzki gibi bir çok ünlü isimi izlediğim için de kendimi şanslı hissediyorum bir bakıma.nba ligi özellikle konferans finallerinde doruk noktasının çok üzerine çıkartıyor heyecanı, şampiyonluk yüzüğü takmak için takımların kıran kırana mücadeleri harikulade.

0

nba en kaliteli basketbolun oynandığı ligdir. biraz bilgi verecek olursam eğer dünyanın en iyi basketbolcularını bünyesinde barındıran bir ligdir. özellikle son dönemlerde golden state ve boston takımları aşırı şekilde iyi oynamaya basladılar oklohoma son dönemlerde baya bi düşüşe geçti sadece russel westbrook taşıyor takımı, bence nbanin en iyi oynayan şu anda iki takımı bulunuyor milwauke ve golden state takımlarıdır. en iyi oyuncuları ise benim tahminimce lebron james ve stephen currydır. james gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olan michael jordandan sonra en iyi oyuncudur diye düşünüyorum adam adeta her şeyi yapıyor umarım böyle başarılı olmaya devam eder. stephen currye dicek söz bulamıyorum zaten adam orta sahalardan üçlük atıyor nbanin en iyi üçluk atan oyuncusudur bence benim nba hakkındaki düşüncelerim bu şekildedir.

0

üniversite yıllarımda sıkı takipçisi olduğum amerika ulusal basketbol ligi olan nba'i izlemek ayrı bir keyifti.hatta çok zaman sabah 04'e kadar bekleyip maç izlediğim olmuştur.sıkı bir san antonio spurs taraftarıydım.sonrasında iş ve diğer yükümlülükler girince eskisi kadar takip edemiyorum artık.bu ligi ayrı kılan şey oyuncuların göze hoş gelen oyunları, artistik hareketleridir.hele birde kaan kural'ın heyecanlı heyecanlı yorumları ayrı bir keyif katar seyire.

-1

baktığımız zaman benim en çok sevdiğim nba basketbol ligi olarak söylemem çok doğru olur. çünkü genel olarak adamların oynadığı basketbol tarzı bizim avrupa'daki oyunumuzda hiçbir şekilde alakası olmadığını görebilirsiniz. genel olarak hücum oynamayı çok seven bir takım olduklarını söyleyebiliriz ve hiçbir şekilde savunma olmadan hücuma yönelik bir basketbol oyunu olduğunu söylemek daha doğru olur. aslında genel olarak bakıldığı zaman diğer takımlara karşı daha başarılı olduklarını söylemeliyim. benim özellikle çok sevdiğim takımlardan biri de miami ve oklahoma city gibi önemli takımlar vardır. genel olarak bu iki takımı takip etmeye özen gösteriyorum ve hiçbir maçlarını kaçırmamaya gayret ediyorum. çünkü gerçekten mükemmel bir oyun oynadıklarını söyleyebilirim sahada ve kaliteli oyuncularıyla daha da takıma renk attıklarını ve bana ayrı bir zevk verdiklerini söyleyebilirim sizlere. bazı açılardan baktığımız zaman genel olarak daha da farklı atmosferde oynadıklarını söyleyebiliriz. çünkü görebiliyoruz ki oradaki seyircinin tamamen takımlar etkileyebildiğini ve maç boyunca sürekli onlar için desteklediklerini söylemek daha doğru olacağını düşünüyorum. inşallah daha iyi bir yerlere geleceklerini ve daha iyi bir şekilde bizlere keyif verecek maçlar çıkaracaklarını tahmin ediyorum amerikan basketbol ligi'nin. geçen senelere baktığımız zaman golden state gibi ünlü bir kulüp gerçekten de yüzükleri alarak şampiyon olmuştu. bu sene de kadrolarını gerçekten de çok iyi kurduklarını düşünüyorum golden state takımının ama karşılarına daha kuvvetli takımlarda şu anda mevcut konumunda gibime geliyor bana göre. bunun da en önemli zevkli yani yani bütün takımların kuvvetli olması maçın ne olacağını ve hangi takımın şampiyonluk yolunda ilerleyeceğini çözemediğiniz anlamına geliyor ve bu daha da heyecanlandırıyor bence izleyenleri. böyle oynanan ligleri her zaman izleme ve takip etmeyi severim kim ne olursa olsun hangi takım kazanırsa kazansın keyif aldığım sürece ve heyecan yaşadığım sürece hiçbir anlamı yok benim için. gördüğümüz kadarıyla amerika taraftarları her zaman statları full doldurmaya özen gösteriyorlar ve gerçekten de gördüğüm kadarıyla şu ana kadar en aşağıdaki oynayan takımın maçı bir de izlenebilecek performansta. çünkü o performans yakalayabilmek aslında hiç kolay değildir avrupa takımlarında böyle bir olayın görebilmemiz çok az rastlanabilecek bir olay olduğunu söylemek daha doğru olur bence. inşallah ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlere gelebilecek ve kaliteli oyuncuları tamamen kendi içlerinde bulabileceklerini tahmin ediyorum. amerika basketbol ligi gelişmekte olan bir basketbol olmadığı için şu anda ellerinde çok kaliteli oyuncular olduğunu söyleyebilirim. uzun yıllardır devam eden ve hiçbir zaman da bu süre içerisinde amerika basketbol ligi avrupa'daki basketbol liginde karşılaştırma gibi biçünkü görebiliyoruz. açık ara amerika basketbol ligi hepsinden daha iyi olduğunu sizlere ve kendilerine kanıtlanmış durumdalar herkes bunu biliyor

0

basketbol denince akla ilk gelen liğ olması gerektiğini düşünüyorum basketbol maçları seyir zevki çok yüksek kalitelere saip olan bir liğ ülkemizde bir futbol maçına 40 bin 50 bin kişi zor sıgdırıyoruz adamlar basket maçlarına 70 binden az seyirci kapasitesinden az maçları yok özellikle golden state oklaham hauston toronto ve lakers maçlarında ki seyir zevki muhteşem ara ara uykumun olmadıgı zamanlarda izlemekte oldugum basketbol maçları oldukça zevkli geçiyor takip ettiğim takımlar arasından cedi osmandan dolayı clewened takımını ve golden state takımlarını maçlarını izlerim bunun yanında lebronlu lakers ile farklı bir sempati duydugum toronto takımını izlerim