0

doner lahmacun iclikofte cig kofte manti menemen daha bir coook cesit vardir turk mutfagi cok cesitlidir tatli olarakta baklava olmazsa olmazlarimizdandir

0

turk mutfagi denilince akla. döner lahmacun pide menm

0

kuru fasulye pilav geliyor öncelikle. sonra mantı, baklava,kebap ve hamur işleri geliyor benim aklıma.

0

aklıma birçok şey geliyor. çiğ köfte, baklava, pilav üstü kuru, kebap, kuymak, dolma, sarma, mıhlama,

0

börek çörek kekler poğaçalar gelsin misafir v.s örnekler çok

0

mantı geliyor öncelikle. sonra baklava. baharat kullanımı geliyor ayrıca. soslu yemekler. kurutulmuş sebzelerin yemekleri.

0

turk mutfağının çok fazla çeşidi var ama ilk aklıma gelen kebap çeşitleri

0

türk mutfağı deyince ilk aklıma gelen lezzet, çeşitte zenginlik

0

türkiye'mizin yemekleri her yöreye göre değişen çok leziz yemekleri sahip bir kültürümüz var bizim güneydoğu'nun kendine has çok çeşit yemek türleri mevcuttur bulunduğum şanlıurfa ilinde çok lezzetli yemekleri vardır bunların başında lahmacun çiğ köfte bak kebap çeşitleri geliyor tatlı olarak da baklava kadayıf gibi tatlılar çok beğeniyor urfa geldiniz mi urfa'nın yemeklerinden tatmadan gitmemek gerekir

0

türk mutfağı deyince aklıma kebap, döner, çiğköfte, ciğer etli yemeklerin, açma börekşerin, köftelerin, mantıların zevkle yenmesi geliyor. tereyağlı pilavların kavurma ile buluşması, birçok baharatın kullanılmasıyla yapılan değişik yemekler, annelerimizin farklı farklı öğrettiği çorbalar aklıma geliyor. ayrıca künefe, baklava, kadayıfta vazgeçilmez tatlılarımız.

0

türk mutfağı deyince tatlılar sarmalar dolmalar mantılar çeşit çeşit et yemekleri geliyor aklima

0

türk mutfağı denilince bizim türk mutfağı aklıma geliyor :)) yaprak sarması ,lahana,sarması ,börek, pilav ,tavuklu mantar yemeği ,et yahnisi yani türk mutfağının yemekleri o kadar güzel ki say say bitmez yani o kadar güzel yemeklerimiz var buraya gelen turistler bile türk mutfağı seviyor yani :)

0

türk mutfağı denince annelerimizin yaptığı ,anadolu kadınlarının yaptığı yemekler aklıma geliyor bunlar yaprak sarması ,mantı ,börek,baklava vs.

0

türk mutfağı denince türklerin sevdiği ortak yemekler aklımıza geliyor

0

türk mutfağı diğer mutfaklara bakış daha zengin. bizim ülke 7 bölgeye ayrılmış şekilde ve 7 bölge milyonlarca yemek çeşitleri var. bir şehire gidiyorsun a yemek başka şehirde içine bir kaç ürün daha katılarak başka yemeğe dönüşüyor. 81 şehirde farklı farklı yemekler yapılmaktadır. bir şehirin ilçeden ilçeye, köyden köye bile farklılıklar yaşarken bölgeden bölgeye daha farklı olur yemekler. bizim burda patırık’a istanbulda mercimekli köfte denmektedir.

0

tereyağlı iskender , tavuk döner, içli köfte, kadın budu, kadayıf tatlısı, baklava , köfte , karnıyarık , fırında sütlaç , kazandibi, çiğ köfte, mercimek köftesi, tarhana çorbası , gelin çorbası , analı kızlı köfte çorbası, kuymak , mıhlama, mantı, börek , el kesmesi makarnalar, un helvası ; tahinli , pekmezli , cevizli ya da fındıklısı, irmik helvası. vezir parmağı, etli türlü , oturtma tarifleri , tavuklu pilav bunlar geliyor aklıma.

0

türk mutfağı denilince benim aklıma açma börekler, mantı,geleneksel türk yemekleri geliyor..aşure geliyor.. baklava. gerçi yunanlılar aldılar patentini ama.. salçalı, soslu yemekler işte.. .))

0

hünkar beğendi, vezir parmağı, hanım göbeği, katmer, künefe :)

0

türk mutfağı deyince aklıma ilk öncelik zengin bir mutfak olduğunu düşünüyorum her zamn bizim mutfağımız diğer mutfalara bakarak daha iyi olduğunu düşünüyorum çünkü ben sevmediğim yemek yok denecek kadar az yani oda sevmediğim şeylerden yapıldığı için özellikle salata olarsk çok çeşit salatamız var ve et olarsk da nerdeyse her yöreye ait yemekler aklıma geliyor.

0

mantı geliyor. yaprak sarma geliyor. çeşit çeşit börekler geliyor. sayılacak onca şey var ki insanın iştahı kabarıyor.