0

organik diye satılan bir yumurta doğru olamaz neden doğru olamaz çünkü ne kadar gezen tavuk yetiştirirlerse yetiştirsinler topraklarımıza artık bozuldular toprağa verdiğimiz ilaçlar o çiftçilerin kullandığı fenni yemlerden dolayı tavuklarımızın karnına doğal yiyecekler girmiyor e haliyle o tavukdan çıkan yumurtada organik olmamış oluyor böyle böyle bizleri zehirliyorlar

0

valla ne kadar doğru bilmiyorum çünkü hiç organik yumurta almadım.annemler köyde yaşadığı için onlar gönderiyor düzenli olarak en güvenilir bu herhalde.

0

ben pek inanmıyorum gerçekten doğal olduklarına. daha doğrusu hiç inanmıyorum. ama insan ister istemez biraz daha doğala yakın olsun en azından diyor. bu nedenle hep gezen tavuk yumurtası alıyorum. belki de vicdan rahatlatma sadece ama yapabileceğim bu en azından bunu yapıyorum. ama hiçbirinin doğal organik olduğuna inanmıyorum.

0

marketlerde satılan yumurtaların hiçbiri organik değildir. çünkü hepsi tavuk çiftliğinde yetişen dışarı yüzü görmeyen doğal yem yemeyen tavukların yumurtasıdır. doğal yumurta yemek istiyorsanız köylerde yaşayan akrabalarımız varsa onlardan temin edebilirsiniz. doğada yayılan gezen tavuk sadece köylerde bulunuyor. doğal ürün kalmadı artık herşey yapay yediğimiz içtiğimiz herşey sağlıksız katkı maddesi içeriyor. eskiden annemin tavukları vardı yumurtayı tavaya kırdığımızda altın sarısı olurdu rengi , şimdi ise bembeyaz sarı yok gibi. yumurta büyük oranda protein içerdiği için hergün mutlaka yemeliyiz.

0

organik yumurta anca bildiğiniz birinden alırsanız anlayabiliriz. yoksa her organik satan yerlerin ne yumurtası olduğu belli olmaz maalesef.

0

yumurtalar denetimden geçipte üzerine rakamlar basılıyor üzerinde sıfır olan organik oluyor

1

ülkemizde de uygulanmaya başlayan yumurtaların üstündeki kodun en başındaki rakamların anlamları şu şekildedir; 0-organik yetiştiricilik, 1-serbest dolaşan (free range), 2-kümeste kafessiz, 3-kafesli yetiştiricilik. ilk koddan sonra gelen 2 harfli kısım ise ülkeyi temsil etmektedir (tr yani türkiye gibi) ondan sonra gelen iki rakam da ili temsil etmektedir (07 antalya gibi) organik yetiştiricilik içinde bazı belgeler ve sertifikaların zorunluluğu bulunmakta. onlar olmadan asla yumurtaya 0 ibaresini koyamazsınız

0

her türlü ottan yiyen gezen temiz hava alan tavukların yumurtası organiktir

1

üretim ve denetim aşamlarını bilen biri olarak, hepsi kontrol şirketlerinden sertifika almak zorunda organik etiketi basabilmek için ürüne. sertifikayı almak içinde belli kurallara uygun hareket edilmeli. organik etiketli ürün satabiliyorsa şartları sağlamıştır. ancak organik bir yumurtanın, verilen paralara değecek ekstra bir özelliği olduğunu düşünmüyorum. organik bir çok üründe düşüncem bu. ama köyden, pazardan olabildiğince yerli üretimden beslenirseniz doğallığı bir parça yakalayabilirsiniz.

0

organik yumurta demek tavuğu salıp çayırda çimende beslenmesi demek ama her üretici ekstra bir horman veriyor mutlaka gidin köyde yetişen tavuk yumurtası alın imkanınız varsa

0

organik diye satılan yumurtaların hiçbiri organik değil yani ben dışarda satılan organik bir yumurta yemedim ve bulamadım .bu yüzden annem kendisi tavuk alıp bakmaya başladı.yani şimdi yumurtalarımız tamamen organik. ve bu yumurtaların rengi tam beyaz olmaz hafif sarımsı olur ve boyutları bu kadar büyük olmaz daha küçük olur.

0

organik diye satılan yumurtalar çok da doğru değil büyük bir kısmı çiftliklerden alınmış yumurtalardır

1

artık yumurtalarda numaralandırma sistemine geçildi. kimse bizi kandiramaz.