0

parfümleri oluşturan hammaddesin de naturel ve sentetik olanlar var. portakal,limon , mandalina gibi yelpazesi var. odunsu kokular , sedir ağacı , vanilya gibi kaliteli bir hammadde elde etmek için meyvelerden ,bitkilerden ,doğanın kokusundan gibi kokular var içinde. arastirmama göre anca böyle sonuçlar elde ettim inşallah etkili olmuştur.

0

bazıları esansdan bazıları kolonyadan üretilir işte bazı şeylerin suyu alınır karıştırılır falan

0

parfüm bazı meyvelerden ve bitkilerden üretilebilir. genelde bitkilerle kimyasalların karıştırılması sonucu kalıcı ve güzel bir koku ortaya çıkar.

0

aslında parfümler binlerce yıldır üretiliyor bitkilerden,agaclardan,otlardan parfümler yapılmıştır su,hava,metal ve yanmış kaucuktan bile parfümler yapılmıstır sonuc olarakda parfümler zaman geçtikce benzersiz bir hale gelmistir isin icine teknolojide girince benzersiz kokular elde edinmek istemistir
esans yağları ile parfüm nasıl elde edilir?
mısırlilar yüzyillar önce parfüm yapmaya baslamis ucucu yağlari parfum yapmak için su veya alkol ile karistirmislar bu ucucu yaglar,sedir agaci,lavanta ve tarcin gibi bitkiler, otlar ve baharatlardan elde edilmis aslinda günumuzdede buna benzer yöntemle elde edilmektedir parfümler ucucu yağlar bitkilerden buharli damitma veya presleme ile elde ediliyor aslinda damitma ikisi arasindan en cok tercih edilen yöntemdir ancak günümüzde parfümun kaliciliği gerçekten zor olan maddelerden koku elde etme ve kusursuz karisimlar için bilimin desteğini aliyor diyebiliriz böylelikle ortayada her gün kullandığımız cesit cesit kokulu parfümler cikiyoe ortaya.

0

üretilmesi istenilen kokunun hammaddesinin çiçeğin meyvenin yağı çıkartılarak alkol eklenerek belirli karışımlar yapılarak üretilir yağın çıkarılma aşaması üretiecek malzeme bir kaba konur ve suyu çıkarılır buharlaştırma ve tekrar soğutarak sudan ayrılması ile tekrar aynı işlem uygulanarak saflığı büyük oranda arttırılarak yapılır

0

parfümün hammaddesi hangi çiçeğin veya nesnenin kokusu isteniyorsa onun özü toplanır ve o

0

parfüm ilk olarak almanlar tarafında üretilmiştir sonra bütün dünyaya yapılıp insanların üstüne sıkıp güzel koymasını sağlayan bilimsel bir katkıdır parfüm herkes hemen hemen hergün 2 3 kere sıkar kendine bunu ben bile yapıyorum sizlerde yapıyor musunuz acaba

0

parfüm ilk olarak fransızlar tarafından üretilmiştir

0

parfüm çeşitli doğadan alınan bitkilerin yine farklı kimyasallarla karıştırılması ile oluşturulan aromalardır. katkı madfrsi içerdiğinden aslında parfümler de sağlığa zararlıdır.

0

parfümün kalıcı olması için içine etil alkol denen maddeden konulduğunu biliyorum çeşitli aroma ve esansların suları çıkarıliyor onlardan parfüm üretiliyor gerçekten zahmetli ve zor bir iş olduğu kanaatindeyim ancak günümüzde çeşitli makinelerin kullanımı sayesinde çok çok rahat üretilebiliyor . kimyayı iyi bilmek gerekiyor diye düşünüyorum .