0

her şeyde olduğu gibi yasaklar olmazsa bir anlamı kalmıyor her şeyin bir terzi olmak zorunda doğru ile yanlış iyi ne kötü helal ile haram ikili olmadı mı olmuyor bir tanesi tek başına çok anlamsız kalıyor

0

yasak bir şeyden alikonulmak, o şeyin vereceği zararı engellemek amacıyla yapılan bir şeydir. yasaklar aslında insanlara yarar sağlar. oto kontrol konusunda başarılı olamayan insanlar zorunlu olarak kendilerini yasaklara uymak zorunda hissederler. çoğu yasağın sonunda yaptırım vardır. bu sebeple yasaklar dikkat edilen, uygulanmaya çalışılan şeylerdir. bana gore yasaklar yararlıdır. herhangi bir zararı yoktur.

2

yasak yapılması istenilmeyen davranışlar için belli kesimlerin ya da kişilerin koyduğu engellemelere verilen isimdir. ben kendi adıma yasaklara karşıyımdır..hep dediğim gibi yasaklara benim allerjim var.. insanlar yasaklar olmadan kendilerinin sınırlarını çizmek zorundadır.. yasaklamalar insanlara bir katkı sunmaz.. aksine ötekileştirir ve öfkeye de yol açabilir.

0

yasak belli bir yerde disiplini ve sürekliliği sağlamak için yapılır. yasak yapılmaması gereken şeyler için kullanılır. faydaları illaki vardır zararıda illaki vardır mesela zarar olarak birine çok yasak getirirsen artık o kişi bıkar psikolojik yönden bunalım yaşamaya başlar.

1

yasak, yapılması istenmeyen durumlara denir. örneğin kapalı mekanlarda sigara içmek yasaktır. ayrıca yasaklar diğer insanların haklarını, canlarını, namuslarını, güvenliklerini korumak amacıyla yasaklar konulur. bir ülkede asayişi sağlamak için yasaklar koymanız in iyi yoldur.