0

prematüre bebek vaktinden önce doğmuş, bu yüzden de gelişme geriliği bulunan [ yani henüz gelişmemiş ] henüz bu dünyada yaşayabilecek yaşamsal fonksiyonlarını kazanmamış bebeklere denir. kuvözlerde yaşaması sağlanarak gelişmelerini tamamladıktan sonra ailesine teslim edilebilir.

0

miyadında önce doğan bebeklere denilir erken doğum yani

0

benim bildiğim kadarıyla prematüre bebek olması gereken zamanda değil'de daha erken doğan bebeklere denmektedir.bu bebekler genellikle küveste kalarak hastane yetkilileri tarafından daha sağlıklı bir hale geldikten sonra bebek aile sahibine teslim edilir.

0

prematür bebek erken doğum yapmı,ş insanlara bebeğine prematür bebekler diyor. mesela bazı anneler 6 aylıkken doğum yapıyor hiçbir organı daha gelişmediği için kendisi gelişmediği için küveste yaşıyor. ondan sonra tam kendini topladıktan sonra da annene zaten teslim ediliyor yani bildiğim kadarıyla prematür bebek daha hiçbir şey gelişmemiş olan bebeklere denilir. tabii bazıları ölüyor ama işte allah öldürmeyeni de öldürmüyor bazıları da yaşıyor ben de seni çok gördüm.

0

premature bebekler doğması gereken zamandan önce doğan bebeklere deniyor.
anne karnında gelişimini tam tamamlayamadığı için premature deniyor.
bu bebekler kuvezde kalarak gelişimlerini hastane ortamında, hemşire ve doktorlar yardımıyla tamamliyorlar.