0

vala kardeşim isal yani cır cır olursan sindirim sistemini bozar geçmiş olsun

1

bir çok neden sindirim sistemimizin bozulmasına neden olur. ama en büyük nedenlerden gösterilen stres bunların başında gelir. diğer nedenlere de gelirsek sırasıyla anlatmaya çalışayım.
- yemeği çok hızlı bir şekilde yemek sindirim sistemine oldukça zararlıdır. mide yorulur. bu yüzden yemekleri mümkün olduğunca çok çiğneyip yavaş yavaş yutmak lazım.
- yemek sırasında özellikle soğuk su içmek sindirimi tamamen durdurur. bu yüzden yemek arasında su içmek çok zararlıdır.
- gece yemek yemekte bir diğer nedendir. uyurken metabolizma durduğundan gece yemekler hazmedilmez ve sabah mide yorgun bir hal alır.
- uykusuzluk sindirim sisteminin düzenli çalışmasını engeller ve düzenli çalışmayan organlar bir süre sonra bozulmaya başlar.
- bir öğünde çok çeşitli yemek yemekte mideye zarar veren bir diğer etmendir. çünkü mide aynı anda farklı besinleri hazmedemez ve bu da yine çok fazla yorulmaya neden olur.

1

çok yemeyi karıştırır iseniz sindirim sistemi sorunları yaşayabilirsiniz en fazla üç çeşit yemek yemek gerekiyor sürekli sıcak soğuk yemekler yerseniz hem dişleriniz hem ağzınız hem de sindirim sisteminiz bu konuda çok olumsuz etkilenecektir . eğer ki çok şalgam içerseniz de ishal gibi bir rahatsızlığınız olabilir bu durum da çok kötüdür ve acı verebilir .